NRK Meny
Normal

Federers drøm knust av sørafrikaner: – Han er bare et menneske

Roger Federer misbrukte matchball på 2-0, og i stedet slo Kevin Anderson tilbake. Den regjerende mesteren tar ikke sin niende Wimbledon-tittel i år.

federer

SKUFFET: Roger Federer hadde matchball på 2-0, men røk likevel svært overraskende ut av Wimbledon-turneringen.

Foto: Ben Curtis / AP

– Det er sterkt av Anderson, og selvfølgelig er det overraskende at Federer taper på sitt favorittunderlag etter å ha ledet 2-0, sier Christian Ruud før han legger til:

– Men det viser bare at han er et menneske.

Roger Federer kunne slå sin egen rekord i strake settseirer i Wimbledon, men Kevin Anderson hindret det. Han sendte like godt sveitseren ut av turneringen.

Laster Twitter-innhold

Federer vant de to første settene og hadde matchball på 5-4 og 40-30 i det tredje, men så vendte sørafrikaneren kampen som utviklet seg til et drama av de sjeldne. Til sist kunne Anderson juble for seier 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11 etter fire timer og 13 minutter.

– Vil alltid huske dette

Dermed var Federers drøm om en niende Wimbledon-tittel knust .

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. På stillingen 0-2 prøvde jeg bare å fortsette å kjempe. Jeg gjorde en god jobb. Å slå Federer her er noe jeg alltid vil huske, sa Anderson.

Wimbledon

Kevin Anderson slo til med et imponerende comeback og sendte storfavoritt Roger Federer ut av Wimbledon-turneringen.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Tidenes beste mannlige norske tenisspiller, som på sitt beste var rangert som nummer 39 i verden, lar seg imponere av Kevin Anderson og vil ikke undervurdere effekten av selvtilliten en bragd som dette kan gi.

– Anderson er god, en vanvittig bra server, og nå går han nok hjem og føler at han kan vinne hele greia, sier Ruud.

Federer spilte for første gang siden 2015 en kamp i Wimbledon-turneringen på en annen bane enn centercourten, og det ble ingen suksess for ham.

Laster Twitter-innhold

Novak Djokovic klaget til arrangøren over at han måtte spille tre av sine fire første kamper utenfor centercourten, og det førte til at Federer måtte vike onsdag.

Djokovic sikret semifinale

Djokovic utnyttet muligheten og tok seg til Wimbledon-semifinale for åttende gang med seier i fire sett over Kei Nishikori. Serberen, som har vunnet Wimbledon ved tre anledninger, har slitt med skader det siste året. Nå er han tilbake, og han vant 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

Han er i en Grand Slam-semifinale for første gang på over to år og møter enten Rafael Nadal eller Juan Martin del Potro. Anderson møter Milos Raonic eller John Isner.

– Djokovic ser farlig ut, og etter skadeproblemene er han helt sikkert sugen på å komme tilbake i toppen. Og så ville jeg sett opp for Nadal, selv om det er lenge siden han har prestert godt på gress.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag