Hopp til innhold

Europeisk ledelse i Ryder Cup

Europa snudde Ryder Cup til ledelse på søndagens avbrutte runde i Ryder Cup i golf i Newport i Wales, og leder med 9,5 mot 6,5 foran de 12 avgjørende singlekampene.

Eduardo og Fransesco Molinari
Foto: Jon Super / Ap

Europa vant alle seks matchene lørdag - to foursome-matcher og fire fourball-matcher.

USA hadde innledet best . De vant første dag 2,5 - 1,5, og økte til 6-4 lørdag. Men allerede lørdag kveld lå det endring i lufta, da Europa ledet alle seks kampene som da måtte avbrytes ved mørkrets frambrudd.

Europeisk utklassing

Og europeerne avgjorde fem av de seks kampene. Bare kampen mellom Europas Eduardo og Francesco Molinari og USAs Steven Cink og Matt Kuchar endte uavgjort.

Mest imponerte Luke Donald og Lee Westwood, som slo de amerikanske stjernene Steve Stricker og Tiger Woods med 6&5 - de avgjorde altså hele fem hull før slutt.

Men de europeiske spillerne er fullt klar over at det fortsatt er langt fram til seier. Europa må vinne minst 5 av 12 matcher mandag for å sikre seieren i verdens mest prestisjetunge golfturnering for lag.

- De kommer til å slå hardt tilbake. De er et godt amerikansk lag, så vi må spille god golf for å slå dem, sier engelske Ian Poulter.

Trøbbel med været

Turneringen har vært preget av mye regn og mange avbrudd. Derfor kunne ikke de siste foursome- og fourball-matchene avsluttes før langt på dag søndag, og hele single-runden ble utsatt til mandag morgen klokka 10, norsk tid.

Det er første gang i Ryder Cups 83-årige historie at en turnering ikke har kunnet avsluttes etter planen søndag kveld. Og kampene som ikke er avgjort innen klokka kvart på åtte, norsk tid, mandag kveld, blir ikke spilt. Kamper som er i gang på den tid, blir avsluttet med uavgjort som resultat.

Singlekampene mandag skal spilles slik (Europas mann nevnt først):

Lee Westwood v Steve Stricker
Rory McIlroy v Stewart Cink
Luke Donald v Jim Furyk
Martin Kaymer v Dustin Johnson
Ian Poulter v Matt Kuchar
Ross Fisher v Jeff Overton
Miguel Angel Jimenez v Bubba Watson
Francesco Molinari v Tiger Woods
Edoardo Molinari v Rickie Fowler
Peter Hanson v Phil Mickelson
Padraig Harrington v Zach Johnson
Graeme McDowell v Hunter Mahan

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal