Hopp til innhold

Tutta: - I dag blir det fest

Suzann Pettersen og de andre europeiske golfstjernene lot seg ikke stoppe av regn, torden eller seiersvante motspillere. De vant Solheim Cup med seier over USA.

GOLF-WOMEN/SOLHEIM Suzann Pettersen of Team Europe reacts after sinking her putt on the 16th Hole during her Four Balls match in Dunsany

Suzann Pettersen vant tre av sine fire kamper i Solheim Cup.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

– Det her er helt utrolig. Helt sinssykt kult, sier Suzann «Tutta» Pettersen til NRK etter at Europa har sikret seieren mot USA i Solheim Cup.

Etter at søndagens singlekamper var gjennomført hadde Europa 15 poeng og USA 13. Dermed havnet pokalen i europeiske hender for første gang siden 2002.

«Tutta» bidro med seier over Michelle Wie søndag. Med birdie på 18. og siste hull avgjorde hun kampen og vant med ett hull. Hun vant tre av sine fire kamper i helgen.

Jeg måtte grave dypt og å få frem det beste. Det her er helt, helt sykt kult, sier hun.

Den norske golfstjernen vant sin første singekamp i Solheim Cup søndag.

– Det driter jeg egentlig langt i nå. I dag blir det fest! sier en hoppende glad «Tutta».

Spillet ble avbrutt

Den europeiske seieren var sikker da Caroline Hedwall i nest siste kamp sikret uavgjort mot Ryann O’Toole. Azahara Muñoz sikret seiersmarginen da hun slo Angela Stanford med ett hull.

Det sto uavgjort 8-8 etter to dager med parspill i Irland, og dermed skulle alt avgjøres i søndagens singlekamper. Europa ledet 11-10 da et skybrudd og varsel om tordenvær førte til at spillet ble avbrutt, og det var usikkert om kampen kunne spilles ferdig.

Catriona Matthew, Sophie Gustafson og Karen Stupples hadde sikret poeng for Europa, sistnevnte på walkover da amerikanske Cristie Kerr måtte trekke seg på grunn av senebetennelse i håndleddet. Morgan Pressel og Brittany Lang sikret poeng for USA.

Da spillet kom i gang igjen, spilte Laura Davies uavgjort mot Juli Inkster. Vicky Hurst og Christina Kim scoret poeng for USA, men Christel Boeljon, Suzann Pettersen og Azahara Muñoz vippet kampen Europas vei.

Suzann Pettersen tok ledelsen mot Michelle Wie allerede på første hull og holdt den helt til 12. hull. På 15. hull gikk Wie i ledelse, men med birdie på to av de tre siste hullene vendte den norske stjernen i sin og Europas favør.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

  Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

  PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

  – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

  Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

  Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

  – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

  (NTB)

  Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
  Foto: AP
 • Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time

  Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet.

  Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Målområdet er flyttet fra Vallhall Arena til Hellerudsletta i Oslo.

  Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk.

  Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt.

  Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt.

  (NTB)

  Sykkel: Tour of Scandinavia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste