Hopp til innhold

Tutta: - I dag blir det fest

Suzann Pettersen og de andre europeiske golfstjernene lot seg ikke stoppe av regn, torden eller seiersvante motspillere. De vant Solheim Cup med seier over USA.

GOLF-WOMEN/SOLHEIM Suzann Pettersen of Team Europe reacts after sinking her putt on the 16th Hole during her Four Balls match in Dunsany

Suzann Pettersen vant tre av sine fire kamper i Solheim Cup.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

– Det her er helt utrolig. Helt sinssykt kult, sier Suzann «Tutta» Pettersen til NRK etter at Europa har sikret seieren mot USA i Solheim Cup.

Etter at søndagens singlekamper var gjennomført hadde Europa 15 poeng og USA 13. Dermed havnet pokalen i europeiske hender for første gang siden 2002.

«Tutta» bidro med seier over Michelle Wie søndag. Med birdie på 18. og siste hull avgjorde hun kampen og vant med ett hull. Hun vant tre av sine fire kamper i helgen.

Jeg måtte grave dypt og å få frem det beste. Det her er helt, helt sykt kult, sier hun.

Den norske golfstjernen vant sin første singekamp i Solheim Cup søndag.

– Det driter jeg egentlig langt i nå. I dag blir det fest! sier en hoppende glad «Tutta».

Spillet ble avbrutt

Den europeiske seieren var sikker da Caroline Hedwall i nest siste kamp sikret uavgjort mot Ryann O’Toole. Azahara Muñoz sikret seiersmarginen da hun slo Angela Stanford med ett hull.

Det sto uavgjort 8-8 etter to dager med parspill i Irland, og dermed skulle alt avgjøres i søndagens singlekamper. Europa ledet 11-10 da et skybrudd og varsel om tordenvær førte til at spillet ble avbrutt, og det var usikkert om kampen kunne spilles ferdig.

Catriona Matthew, Sophie Gustafson og Karen Stupples hadde sikret poeng for Europa, sistnevnte på walkover da amerikanske Cristie Kerr måtte trekke seg på grunn av senebetennelse i håndleddet. Morgan Pressel og Brittany Lang sikret poeng for USA.

Da spillet kom i gang igjen, spilte Laura Davies uavgjort mot Juli Inkster. Vicky Hurst og Christina Kim scoret poeng for USA, men Christel Boeljon, Suzann Pettersen og Azahara Muñoz vippet kampen Europas vei.

Suzann Pettersen tok ledelsen mot Michelle Wie allerede på første hull og holdt den helt til 12. hull. På 15. hull gikk Wie i ledelse, men med birdie på to av de tre siste hullene vendte den norske stjernen i sin og Europas favør.

Sportsnyheter

Norge møtte Østerrike i den første kampen i nasjonsligaen.

Graham Hansen svarer NRKs ekspert: – Et ufortjent stempel

Før kampen mot Østerrike skrev Carl-Erik Torp at de norske spillerne ikke kunne klage lenger. Nå får han svar av Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Carlsen vant Speed Chess Championship

  Magnus Carlsen vant fredag lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura.

  I online-turneringen har Carlsen har utklasset alle sine motstandere.

  (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Xavi forlenger med Barcelona

  Xavi (43) bekreftet fredag at han kommer til å forlenge kontrakten som trener for Barcelona med ytterligere ett år.

  Den nye kontrakten strekker seg fram til 2025. Et par timer senere kom også bekreftelsen fra klubben.

  Den tidligere midtbanespilleren tok over trenerjobben i 2021, og han ledet klubben til et nytt seriemesterskap sist sesong.

  – Vi vant to titler sist sesong og er en klubb i utvikling, sier treneren som overtok jobben på en treårskontrakt etter nederlenderen Ronald Koeman. Den kontrakten han hadde løp til 2024.

  Barcelona er plassert som nummer to i årets La Liga, to poeng bak Real Madrid. (NTB)

  6llf_df4WrY
  Foto: AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste