Hopp til innhold

Se den elleville gullfeiringen i Elverum

ELVERUM/OSLO (NRK): Elverum slo Haslum 26-23 i onsdagens seriefinale og kunne juble for sitt første seriemesterskap i håndball for menn.

Se feiringen av Elverums første håndballgull!

Se feiringen av Elverums første håndballgull!

Trener Christian Berge var i ekstase etter å ha ledet hedmarkingene til gull etter 67 års ventetid. Elverum hadde klart seg med femmålstap onsdag, men vant til slutt serien med fire poengs margin.

– Det er kjempegøy for oss å vinne på hjemmebane. Dette er stort for Elverum. Supporterne synes dette er like gøy som spillerne, sier Berge til NRk etter kampen.

– Nå blir det feiring!

Saken fortsetter under

Elverum-trener Christian Berge blir "overfalt" av sine spillere midt under NRK-intervjuet etter gullet.

Elverum-trener Christian Berge blir 'overfalt' av sine spillere midt under NRK-intervjuet etter gullet.

Revansj

Elverum fikk revansj etter at seriegullet glapp i siste serierunde i fjor. Da var situasjonen tilsvarende med seriefinale på bortebane. Haslum vant 30-28 og sikret sin andre strake eliteserietriumf.

– Endelig har vi tatt gullet til Elverum. Det har vi jobbet lenge for, sier Elverums Steffen Stegavik til NRK.

– Vi har vært gode gjennom hele sesongen og spesielt etter jul. Vi har vært utrolig bra og i dag har vi kontroll fra start til mål. Jeg var aldri redd for hvordan dette skulle ende.

– Byen har ventet på gullet

Han sier det er en helt utrolig følelse å endelig kunne gi håndballbyen Elverum et gull etter så mange års venting.

– Vi har vært ett poeng fra gullet i tre år. Denne byen er helt håndballfrelst, de har ventet på gullet i 64 år. Endelig er det her og det er ekstremt herlig å være med på det, sier han.

Artikkelen fortsetter under

Endelig ble Elverum seriemestre

– Jeg var aldri i tvil om hvor dette ville ende.


Haslum trengte seksmålsseier på bortebane for å kunne snu det hele til sin fordel onsdag kveld. Bæringene tapte 24-29 i motsatt oppgjør i november.

Men laget møtte motstand i et solid Elverum-forsvar. Offensivt var det André Lindboe (6), Toft (6) og Kjetil Aanestad (5) som dro seieren i land med til sammen 17 scoringer.

Simen Strømberg ble toppscorer for Haslum med seks fulltreffere.

– Elverum vinner med kun 33 poeng, så det er ikke snakk om noe hegemoni. De var det beste laget, men de skal jammen få kamp framover, sa Haslum-trener Tom Erik Skarpsno.

Jevnt

Herrenes eliteserie har vært særdeles jevn og spennende denne sesongen. Elverum avga 11 poeng til sammen, og mellom 3.- og 9.-plassen skilte det kun fire poeng.

Bækkelaget/Nordstrand slo Drammen 26-25 i siste kamp og sikret seriebronse. Også Runar og FyllingenBergen endte på 26 poeng.

Ned til 1. divisjon går Viking og Haugaland. De to rogalandslagene var klart sist med ett og fire poeng. Nøtterøy på 10.-plass må ut i omspill for å bli eliteserien.

Sportsnyheter

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen stiller i poker-VM i Las Vegas

  Sjakkmester Magnus Carlsen tar neste uke turen til Las Vegas for å delta i poker-VM.

  Carlsen skal delta i hovedturneringen i «World Series of Poker», arrangementet som i praksis er VM i poker, skriver VG.

  Den verdenskjente sjakkspilleren har tidligere deltatt i NM og har spilt litt med venner, men har aldri bevisst trent på kortspillet.

  – Det vil være interessant å gjøre dette en gang i livet. Spille VM. Jeg håper å gjøre en god figur, sier han og påpeker at han er et konkurransemenneske.

  Han understreker at det ikke er realistisk å kjempe i toppen i turneringen, men legger til at det ikke alltid er den beste som vinner.

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Vålerenga slått ut av cupen - til tross for strafferedning

  Vålerenga-krise ble et faktum i det de røk ut i cupens tredje runde mot Bodø/Glimt. Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Glimt sikret 1-0.

  Vålerengas keeper Magnus Sjøeng får i sin debykamp en strafferedning som var med på å holde hjemmelagets håp oppe helt til siste minutt. Men i det ordinær tid er ute setter Glimt kaptein Saltnes kampens eneste mål, og sørger for at nordlendingene går videre til neste runde i cupen.

  – Vi er inne i en motgangsperiode, så får vi si det slik at vi i dag var opp mot vårt beste mot et godt lag. I den situasjonen vi har vært i, er det en sterk prestasjon fra oss. Utfordringene var de samme som vi har hatt. Vi scorer ikke mål, og vi hadde en del muligheter som burde vært utnyttet bedre, sa Dag-Eilev Fagermo til NRK.

  Sjøeng fikk muligheten som førstekeeper etter at Kjetil Haug ble solgt til Toulouse. Debutanten gjør en mesterlig kamp.

  –Det går på instinkt. Jeg velger riktig side. Det er utrolig deilig å få den der, forteller Sjøeng om strafferedningen.

 • Fuglsang slapp med skrekken – avga falsk positiv

  Den danske sykkelstjernen Jakob Fuglsang trodde sesongens store høydepunkt røk, da han testet poisitivt for koronavirus, kun dager før Tour de France braker løs.

  Dansken har siden den gang testet negativt på to PCR-tester, og ytterligere to antigentester.

  Onsdag ble Fuglasang og resten av hans Israel-Premier Tech presentert foran et stort folkehav i Tivoli i København.

  Det er ellevte gang dansken skal sykle Tour de France. Han har en 7. plass sammenlagt som beste resultat i rittet.

  Switzerland Cycling Tour de Suisse
  Foto: GIAN EHRENZELLER / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste