Hopp til innhold

England-stjernen mener nøkkelen var å nøytralisere Graham Hansen

LE HAVRE (NRK): Lucy Bronze tror England vant mot Norge fordi de hadde mer overskudd - og fordi de greide å stanse Caroline Graham Hansen.

AFP_1HX1ZB

NORGE-DØDAREN: Lucy Bronze har scoret mot Norge i to VM på rad, og begge kampene har endt med at Norge har måttet dra hjem fra mesterskapene.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Forsvarsspilleren har sendt Norge hjem fra to VM på rad. Hun scoret både i 2015 og igjen i kvartfinalen nå.

– Det er alltid Norge. Jeg må si beklager, sier Bronze og smiler.

Mens skuffede norske spillere går forbi henne i pressesonen, forteller Lyon-spilleren at hun egentlig mener 3-0-resultatet nesten lyver.

X00380

Caroline Graham Hansen fikk tøffe arbeidsforhold mot England.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– 3-0 får det til å se ut som det var en enkel kamp for oss, men det var det definitivt ikke, sier hun.

– Det var en tøff kamp. Jeg føler vi hadde kontroll, men statistikken var nok ganske jevn. Jeg tror kvaliteten vår skinte gjennom til slutt, sier Bronze.

Graham Hansen-planen

England scoret allerede etter tre minutter, og hadde derfra og ut et klart overtak i kampen. Norge greide ikke å spille seg til en eneste virkelig målsjanse i førsteomgang, og til pausen hadde de norske spillerne ikke hatt et eneste skudd på mål.

Caroline Graham Hansen, som har hatt et strålende VM, greide aldri å komme helt til sin rett mot England. Bronze innrømmer at akkurat det var noe det engelske laget hadde lagt en god plan for å få til.

– Vi visste at hun ville bli den største trusselen i angrep. Vi visste at hun ville ha ballen, og vi måtte stoppe henne raskt. Vi måtte stoppe henne fra å drible og være sterke i forsvar, sier Bronze, og utdyper:

– Likevel synes jeg hun fikk ballen en del i den første omgangen, men jeg synes vi klarte det bra. Vi stoppet ethvert stort angrepsforsøk hun hadde.

Det hele kan egentlig minne om da England vant 2-1 mot Norge i VM for fire år siden. Da fortalte engelskmennene at nøkkelen hadde vært å nøytralisere Lene Mykjåland, som på den tiden var den store kreative kraften i Norges angrep.

Bronze var svært delaktig da som nå.

Faktisk spilte hun så godt mot Norge at England-trener Phil Neville brukte store deler av sin pressekonferanse etterpå på å argumentere for hvorfor han mener høyrebacken må vinne Gullballen neste gang.

Bronze vartet blant annet opp med denne godbiten mot Norge:

– De gjorde det vanskelig

Graham Hansen medgir at møtet med engelskmennene ble tøft for henne.

– Men jeg føler at vi som lag sliter sammen i dag. Forrige kamp var vi gode som lag, og da blir det lettere å være god. Det går begge veier. I dag var vi som lag ikke gode nok. Det er kjipt, men England gjorde det vanskelig for oss. Vi får bare si gratulerer og komme sterkere tilbake, sier Graham Hansen.

Landslagstrener Martin Sjögren kan heller ikke annet enn å være enig i at England utførte planene sine godt.

– England er jo bra. Det er klart at de hadde en strategi på hvordan de skulle nøytralisere vårt angrepsspill, for vi har vist et ganske godt angrepsspill. Angrepsmessig synes jeg egentlig vi skaper en del, og vi forsøkte å flytte rundt Caro en del, for å få henne mer på ballen og i de rommene hun er så bra i. Men England gjorde det vanskelig for oss, sier han.

AFP_1HX14X

England-trener Phil Neville hyllet Lucy Bronze etter Norge-kampen.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

– Blir Norge for sårbare mot lag som greier å nøytralisere Graham Hansen?

– Nei, jeg synes ikke det når man ser på sjansene vi skaper. Jeg har ikke sett på statistikk, men jeg synes vi fortsatt skaper en del og kommer en gjennom, selv om vi ikke lykkes helt med å bryte gjennom, sier Sjögren.

– Har kanskje mistet momentum

Bronze understreker at hun mener det norske laget er «et topplag med toppspillere», som hun sier, men at hun tror de var slitne. Norge er et av lagene som har brukt færrest spillere i VM, mens England er et av de som har brukt flest.

– Norge hadde en tøff kamp mot Australia, og den var fantastisk, men kanskje de har mistet litt momentum og energien til denne kampen. De har ikke hatt så mye rotasjon, mens vi har rotert. Vi trengte det, og jeg tror det var de tingene som gjorde forskjellen, sier hun.

I møtet med pressen innrømmet Bronze at hun egentlig ble litt overrasket over hvor lett England noen ganger fikk slippe til mot Norge, for hun mener Norge egentlig er et veldig sterkt lag.

– Norge er et lag vi har respekt for. Vi vet at de er alltid superorganisert, super-atletiske og har gode spillere. Graham Hansen mot Australia mener jeg var en av VMs største prestasjoner. De har toppspillere og vi visste at det ville bli vanskelig, sier hun.

Sportsnyheter

Mbappe

Her sniker blodig Mbappé seg inn: – Du kan ikke gjøre det!

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Både klissvåte drakter og VAR-drama skaper reaksjoner.

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

Siste nytt

 • Fullt kaos i Frankrike-seier: – Katastrofalt

  Frankrike hadde brukbar kontroll mot Østerrike og sikret tre viktige poeng mot Ralf Rangnicks mannskap.

  Et noe klønete selvmål fra Maximilian Wöber, fremprovosert av Kylian Mbappé, sikret 1-0-seier i Düsseldorf.

  NRKs fotballekspert Åge Hareide er kritisk til Østerrike-spilleren.

  – Han vil gjerne klarere, selvfølgelig, men han kan jo bare ta den ned med brystet – da blir det ikke selvmål, sa Hareide i pausesendingen.

  På tampen holdt nok mange Frankrike-fans pusten da Mbappé lå nede i tilsynelatende voldsomme smerter. Franskmannen fikk en blodig smell i nesa etter å ha stanget i skuldra til Østerrikes Danso.

  – Det er elendig av dommeren å ikke blåse med en gang der. Når du går ned med en gang på den måten der, så må du som dommer se det, sa en kritisk NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

  Mbappé måtte til slutt gå av banen, men uten at Frankrike rakk å erstatte ham. TV-bildene viste en rasende Didier Deschamps langs sidelinjen.

  – Det er her er jo katastrofalt av dommer. Han skal jo idet ballen går ut til kast på motsatt side vite at det står bytter klart. Det er bare å blåse i fløyta, sa Løkberg.

  Frankrike ligger med det på andreplass i gruppe D, bak Nederland. De to står med samme poengsum og lik målforskjell, men nederlenderne har scoret ett mål mer.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France
 • Sølvmedalje til Bakkelund i VM i styrkeløft – ny verdsrekord av Perkins

  Kjell Egil Olborg Bakkelund tok sølv under VM i styrkeløft som vart arrangert i Druskinkai i Litauen måndag.

  Bakkelund er rangert som nr. 2 i verda bak amerikanske Austin Perkins.

  Nordmannen løfta 272,5kg i knebøy, 207,5kg i benkpress og 332,5kg i markløft. Samanlagt 812,5kg.

  Han måtte sjå seg slått av Perkins som enda på 836kg til saman og dermed sette ny verdsrekord.

  Bakkelund er med dette resultatet kvalifisert til World Games i Kina neste år, som er styrkeløftarane sitt svar på OL.

  VM Styreløft
  Foto: Skjermdump frå VM i Styrkeløft
 • New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

  Nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i USA og New York denne romjulen. Det bekrefter Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en pressemelding mandag.

  Magnus Carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «The Big Apple». I 2016 feide han russiske Sergej Karjakin av brettet i samme by under VM i klassisk sjakk.

  Det NRK-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i Norge: på kveldstid.

  Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.

  Magnus Carlsen under Norway chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal