Hopp til innhold

Brøt sammen i snøen etter karrierens første seier

Sebastian Foss Solevåg har vært nære å ta sin første verdenscupseier i alpint hele sesongen. Søndag fikk han omsider uttelling.

For Solevåg har vært på skuddhold til å vinne flere ganger den siste tiden. Han ledet for eksempel i Madonna før jul og har vært nummer to etter første omgang et par ganger etter det.

Søndag var han endelig først i mål etter to omganger. Etter 86 forsøk, tok han dermed sin første verdenscupseier.

Da han så de grønne tidene etter å ha passert målgang, ble det for mye for nordmannen. Solevåg la seg bare rett ned i snøen og tok til tårene.

Austria Alpine Skiing World Cup

SEIER: Sebastian Foss Solevåg kunne endelig slippe jubelen løs.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– Det var en utrolig følelse. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt. Så det å få oppfylt det, er det ikke så mange som gjør, sier Solevåg til NRK etter seieren.

Rørt ekspert

Det var tydelig at det var flere som unt Solevåg seieren. Nina Haver-Løseth måtte også ty til tårene da nordmannen kjørte i mål.

– Jeg skjelver ennå. Det var stort, helt fantastisk. Han har kjørt så stabilt i år, men i dag turte han å gi gass. Jeg er veldig glad på Sebastians vegne, sa en rørt Haver-Løseth i NRKs vinterstudio.

Den tidligere alpinisten har kjent Solevåg lenge og vet godt hvor hardt han har jobbet for å komme seg til det nivået han er nå.

Solevåg selv har ikke fått med seg alle reaksjonene som har kommet etter seieren hans, men er klar på at det betyr mye for ham at så mange bryr seg.

– Jeg har snakket med mamma og pappa. De var hvert fall veldig fornøyde. Så har jeg hørt at det er mange som blir rørt og da blir jeg også rørt. Jeg setter pris på at det betyr mye for andre, sier han.

En av de største favorittene

Haver-Løseth tror erfaringene han har tatt med seg de siste månedene har hjulpet.

– Først og fremst har han vist et nytt gir denne sesongen og virkelig tatt det siste steget. I tillegg tok han nok spesielt med seg erfaringene fra Madonna i dag. Der kjørte han ganske trygt i finaleomgangen, mens i dag ga han gass, sier Haver-Løseth.

– Er han VM-favoritt nå?

– Jeg tør å si at han er blant de største favorittene nå ja. Det bare viser hvor god han har vært denne sesongen. Så tror jeg det er viktig for herrelaget nå som det har vært mye skader i det siste. Han er et stort lyspunkt i en litt uheldig tid for alpingutta, sier Haver-Løseth.

Solevåg smiler når han hører at Haver-Løseth ikke nøler med å lansere ham som en av de største favorittene.

– Å bli omtalt som en favoritt, gir så klart favoritt. Det er en mange ingen har kjørt i og som oftest er det en fordel meg hvis det er enkle bakker. Samtidig er det vanskelig å prikke form til enkeltrenn, så jeg prøver egentlig bare å gjøre det bra i alle renn, så tar vi det derfra.

Helt overlegen

Solevåg ledet etter første omgang. Han hadde 27 hundredeler å gå på til østerrikske Fabio Gstrein. Bak østerrikeren var det tett om plassene, så det var nok av løpere som kunne true nordmannen.

Men Solevåg holdt mesterlig unna i lett snøvår i Flachau og jublet vilt for karrierens første seier på toppnivå. Til slutt vant han helt overlegent, hele 76 hundredeler foran Marco Schwarz.

Henrik Kristoffersen fikk en liten opptur etter flere dårlige resultater den siste tiden. Han ble til slutt nummer sju.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste