Hopp til innhold

Brøt sammen i snøen etter karrierens første seier

Sebastian Foss Solevåg har vært nære å ta sin første verdenscupseier i alpint hele sesongen. Søndag fikk han omsider uttelling.

For Solevåg har vært på skuddhold til å vinne flere ganger den siste tiden. Han ledet for eksempel i Madonna før jul og har vært nummer to etter første omgang et par ganger etter det.

Søndag var han endelig først i mål etter to omganger. Etter 86 forsøk, tok han dermed sin første verdenscupseier.

Da han så de grønne tidene etter å ha passert målgang, ble det for mye for nordmannen. Solevåg la seg bare rett ned i snøen og tok til tårene.

Austria Alpine Skiing World Cup

SEIER: Sebastian Foss Solevåg kunne endelig slippe jubelen løs.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– Det var en utrolig følelse. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt. Så det å få oppfylt det, er det ikke så mange som gjør, sier Solevåg til NRK etter seieren.

Rørt ekspert

Det var tydelig at det var flere som unt Solevåg seieren. Nina Haver-Løseth måtte også ty til tårene da nordmannen kjørte i mål.

– Jeg skjelver ennå. Det var stort, helt fantastisk. Han har kjørt så stabilt i år, men i dag turte han å gi gass. Jeg er veldig glad på Sebastians vegne, sa en rørt Haver-Løseth i NRKs vinterstudio.

Den tidligere alpinisten har kjent Solevåg lenge og vet godt hvor hardt han har jobbet for å komme seg til det nivået han er nå.

Solevåg selv har ikke fått med seg alle reaksjonene som har kommet etter seieren hans, men er klar på at det betyr mye for ham at så mange bryr seg.

– Jeg har snakket med mamma og pappa. De var hvert fall veldig fornøyde. Så har jeg hørt at det er mange som blir rørt og da blir jeg også rørt. Jeg setter pris på at det betyr mye for andre, sier han.

En av de største favorittene

Haver-Løseth tror erfaringene han har tatt med seg de siste månedene har hjulpet.

– Først og fremst har han vist et nytt gir denne sesongen og virkelig tatt det siste steget. I tillegg tok han nok spesielt med seg erfaringene fra Madonna i dag. Der kjørte han ganske trygt i finaleomgangen, mens i dag ga han gass, sier Haver-Løseth.

– Er han VM-favoritt nå?

– Jeg tør å si at han er blant de største favorittene nå ja. Det bare viser hvor god han har vært denne sesongen. Så tror jeg det er viktig for herrelaget nå som det har vært mye skader i det siste. Han er et stort lyspunkt i en litt uheldig tid for alpingutta, sier Haver-Løseth.

Solevåg smiler når han hører at Haver-Løseth ikke nøler med å lansere ham som en av de største favorittene.

– Å bli omtalt som en favoritt, gir så klart favoritt. Det er en mange ingen har kjørt i og som oftest er det en fordel meg hvis det er enkle bakker. Samtidig er det vanskelig å prikke form til enkeltrenn, så jeg prøver egentlig bare å gjøre det bra i alle renn, så tar vi det derfra.

Helt overlegen

Solevåg ledet etter første omgang. Han hadde 27 hundredeler å gå på til østerrikske Fabio Gstrein. Bak østerrikeren var det tett om plassene, så det var nok av løpere som kunne true nordmannen.

Men Solevåg holdt mesterlig unna i lett snøvår i Flachau og jublet vilt for karrierens første seier på toppnivå. Til slutt vant han helt overlegent, hele 76 hundredeler foran Marco Schwarz.

Henrik Kristoffersen fikk en liten opptur etter flere dårlige resultater den siste tiden. Han ble til slutt nummer sju.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

  Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

  Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

  Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

  Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

  Nadal
  Foto: NTB
 • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

  Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

  Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

  Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

  De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

  OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

  Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

  EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

  Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

  Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

  Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

  Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

  De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

  Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

  gaGQ0Njsuwg
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal