Brøt sammen i snøen etter karrierens første seier

Sebastian Foss Solevåg har vært nære å ta sin første verdenscupseier i alpint hele sesongen. Søndag fikk han omsider uttelling.

For Solevåg har vært på skuddhold til å vinne flere ganger den siste tiden. Han ledet for eksempel i Madonna før jul og har vært nummer to etter første omgang et par ganger etter det.

Søndag var han endelig først i mål etter to omganger. Etter 86 forsøk, tok han dermed sin første verdenscupseier.

Da han så de grønne tidene etter å ha passert målgang, ble det for mye for nordmannen. Solevåg la seg bare rett ned i snøen og tok til tårene.

Austria Alpine Skiing World Cup

SEIER: Sebastian Foss Solevåg kunne endelig slippe jubelen løs.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– Det var en utrolig følelse. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt. Så det å få oppfylt det, er det ikke så mange som gjør, sier Solevåg til NRK etter seieren.

Rørt ekspert

Det var tydelig at det var flere som unt Solevåg seieren. Nina Haver-Løseth måtte også ty til tårene da nordmannen kjørte i mål.

– Jeg skjelver ennå. Det var stort, helt fantastisk. Han har kjørt så stabilt i år, men i dag turte han å gi gass. Jeg er veldig glad på Sebastians vegne, sa en rørt Haver-Løseth i NRKs vinterstudio.

Den tidligere alpinisten har kjent Solevåg lenge og vet godt hvor hardt han har jobbet for å komme seg til det nivået han er nå.

Solevåg selv har ikke fått med seg alle reaksjonene som har kommet etter seieren hans, men er klar på at det betyr mye for ham at så mange bryr seg.

– Jeg har snakket med mamma og pappa. De var hvert fall veldig fornøyde. Så har jeg hørt at det er mange som blir rørt og da blir jeg også rørt. Jeg setter pris på at det betyr mye for andre, sier han.

En av de største favorittene

Haver-Løseth tror erfaringene han har tatt med seg de siste månedene har hjulpet.

– Først og fremst har han vist et nytt gir denne sesongen og virkelig tatt det siste steget. I tillegg tok han nok spesielt med seg erfaringene fra Madonna i dag. Der kjørte han ganske trygt i finaleomgangen, mens i dag ga han gass, sier Haver-Løseth.

– Er han VM-favoritt nå?

– Jeg tør å si at han er blant de største favorittene nå ja. Det bare viser hvor god han har vært denne sesongen. Så tror jeg det er viktig for herrelaget nå som det har vært mye skader i det siste. Han er et stort lyspunkt i en litt uheldig tid for alpingutta, sier Haver-Løseth.

Solevåg smiler når han hører at Haver-Løseth ikke nøler med å lansere ham som en av de største favorittene.

– Å bli omtalt som en favoritt, gir så klart favoritt. Det er en mange ingen har kjørt i og som oftest er det en fordel meg hvis det er enkle bakker. Samtidig er det vanskelig å prikke form til enkeltrenn, så jeg prøver egentlig bare å gjøre det bra i alle renn, så tar vi det derfra.

Helt overlegen

Solevåg ledet etter første omgang. Han hadde 27 hundredeler å gå på til østerrikske Fabio Gstrein. Bak østerrikeren var det tett om plassene, så det var nok av løpere som kunne true nordmannen.

Men Solevåg holdt mesterlig unna i lett snøvår i Flachau og jublet vilt for karrierens første seier på toppnivå. Til slutt vant han helt overlegent, hele 76 hundredeler foran Marco Schwarz.

Henrik Kristoffersen fikk en liten opptur etter flere dårlige resultater den siste tiden. Han ble til slutt nummer sju.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud klar for spill igjen

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars, melder NTB. Ruud måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  Casper Ruud
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Stuan får advarsel

  Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

  Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

  – Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

  Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

  – Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

  FIS tar også selvkritikk.

  – Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

 • Ingen nye smittetilfeller i ski-VM

  Det er ikke kommet nye positive koronaprøver i ski-VM det siste døgnet. Antallet er ifølge arrangøren ni med fire konkurransedager igjen.

  Testregimet ble ytterligere skjerpet inn onsdag. Det analyseres cirka 1700 koronaprøver i døgnet avgitt av involverte i mesterskapet.

  – Det er fortsatt ni bekreftede positive prøver. Vi har rundet vel 18.000 analyserte tester, sier VMs pressesjef Miriam Frietsch til NTB torsdag formiddag.

  Onsdag kom nyheten om at den norske hopperen Halvor Egner Granerud og to medlemmer av det italienske støtteapparatet hadde avgitt positiv prøve.

  I løpet av VM er det tre utøvere som har fått påvist covid-19-smitte. De seks andre er trenere, ledere eller med i støtteapparatene. (NTB)

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal