Hopp til innhold

Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

– Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

– Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

– Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

(NTB)

Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
Foto: AP

Siste nytt

 • Magnus Abelvik Rød forlater Kolstad etter sesongen

  Magnus Abelvik Rød (26) forlenger ikke med Kolstad og skal fra sommeren av spille for ungarske Szeged.

  Landslagsprofilens overgang bekreftes av Szeged på Instagram.

  – Jeg gleder meg veldig til å være med dere neste sesong. Vi sees snart, sier Rød i en videomelding.

  TV 2 meldte om saken først.

  Szeged har trappet opp satsingen og spiller i Kolstads gruppe i Champions League. Det ungarske laget er videre fra gruppespillet når to runder gjenstår, mens trønderne trenger et lite mirakel for å sikre avansement.

  Det har lenge ligget an til at Rød kom til å forlate Kolstad etter kun én sesong i klubben. Han spilte i tyske Flensburg-Handewitt fra 2017 til 2023.

  I EM i januar pådro Rød seg et brudd i mellomfoten og er ute i noen måneder.

  361SslYXYHY
  Foto: NTB
 • Solberg-Østhassel blir Vipers-spiller

  Landslagskeeper Silje Solberg-Østhassel (33) forlater Györ og slutter seg til Vipers Kristiansand etter inneværende sesong, melder Fædrelandsvennen og TV 2.

  Hun har skrevet under en treårig avtale med den regjerende Champions League-mesteren.

  – Det er tid for det nå, og det passer fint. Jeg har vært i utlandet i mange år, og for hele familien så passer dette bra, sier Solberg-Østhassel til TV 2.

  Fædrelandsvennen var først med å melde overgangen.

  I 2014 ble hun utenlandsproff da hun dro fra Stabæk til danske Holstebro. Senere spilte hun i Issy Paris og Siofok før det ble Györ i 2020.

  (NTB)

  JhC94EonWuM
  Foto: NTB
 • Marerittdebut for Per-Mathias Høgmo i Japan

  Per-Mathias Høgmo fikk ingen god start i den japanske J-ligaen da Urawa Red Diamonds tapte 0-2 borte for Sanfrecce Hiroshima.

  Yuki Ohashi ble matchvinner da han scoret begge kampens mål. 27-åringen sendte gjestene i ledelsen på overtid av første omgang, før han fastsatte resultatet ti minutter etter hvilen. Minuttet før misbrukte også Pieros Sotiriou en gyllen mulighet da han fikk sjansen fra straffemerket.

  Marius Høibråten spilte hele kampen for gjestene, mens Ola Solbakken ikke var i Høgmos tropp. Trønderen gikk på lån fra Roma til japanerne i januar, men har fortsatt til gode å debutere.

  Høgmo kom også til Urawa Red Diamonds i januar etter å ha ledet Häcken siden sommeren 2021.

  Urawa Red Diamonds ble nummer fire i J-ligaen i fjor og kvalifiserte seg ikke til den asiatiske mesterligaen.

  (NTB)

  Häcken-trener Per-Mathias Høgmo.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal