Eliteseriemotstand til Alta IF

Oppsettet for tredje runde i cupen er klart.

Alta IF

Alta håper på nye jubelscener når de møter eliteserielaget Hønefoss.

Foto: Rune Berg / NRK

Tromsø møter Follo på Alfheim, og Alta IF tar i mot eliteseriemotstand hjemme i Alta.

Da står Hønefoss på motsatt halvdel, et lag som TIL spilte uavgjort mot på søndag.

– Cup er cup, og alt kan jo skje. Det blir en tøff og fin kamp mot et bra eliteserielag, sier trener Rune Repvik i Alta IF.

Han håper eliteseriemotstand kan lokke mange tilskuere til stadion.

– Slik at de kan hjelpe oss videre til fjerde runde. Går vi videre til neste runde, skal kampene trekkes - og da kan det jo hende at vi får ny hjemmekamp mot et eliteserielag, sier han.

– Viktig for selvtilliten

Andredivisjonslaget fra Finnmark har fått en strålende start på årets sesong. Etter fire spilte kamper, leder de serien med sine 12 poeng.

– Det er viktig å vinne fotballkamper, det er viktig for selvtilliten. Vi skal spille en del kamper før vi møter Hønefoss, men det blir uansett spennende, sier Repvik.

– Hva er ambisjonene deres for cupen?

– Vi vil jo komme så langt som mulig. Vinner vi mot Hønefoss, kan alt skje. Det er jo bare én kamp, og da handler det om å yte 100 prosent.

(Artikkelen fortsetter under)

morten moldskred

Morten Moldskred scoret søndag mot Altas ventende motstander Hønefoss.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vil ha revansje

Litt lengre sør møtes to relativt ferske cupfinalister. Follo tapte 2-0 mot Strømsgodset i finalen i 2010, og mange husker nok da Tromsø tapte 5-3 mot sensasjonslaget Hødd i cupfinalen i fjor.

– Vi vil ha revansje for den famøse Hødd-kampen, sier Tromsø-trener Agnar Christensen.

Fikk en oppvekker mot Fløya

Tredjedivisjonslaget Fløya fra Tromsø ga storebroren kamp til døra da TIL vant 3-2 i cupens andre runde.

– Den kampen var av en slik karakter at man ikke kan ta for gitt at man går videre. Cupen byr stadig på overraskelser, og de kommer til å komme også i tredje runde. Vi må bare sørge for at vi ikke blir den overraskelsen, sier Christensen.

– Hvordan kommer kampen til å gå?

– Vi har en reell sjanse til å gå videre, og vi vil videre til fjerde runde.

Siste nytt

 • Fannemel frykter for karrieren

  Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen.

  – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet.

  Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over.

  Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.

  Anders Fannemel
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal