Hopp til innhold

Ekspertene måpte av Thingnes Bø: – Hva er det han driver med?

I tett tåke viste skiskytterkongen Johannes Thingnes Bø vei, og kronet av en fantastisk sesong med sin 19. seier.

– Det var det perfekte punktum. Det var siste løp for sesongen, det slo ikke inn før sisterunden for min del. Da kjente jeg at nå nærmer jeg meg ferie. Nå er vi ferdig, fullførte med stil og ser tilbake på en sesong som har vært helt unik, sier Thingnes Bø til NRK.

Selv tror han ikke det er mulig å gjenskape en slik sesong senere.

– Det kan være andre klarer det, men for min del tror jeg at jeg har nådd toppen. I alt jeg har stilt opp i har marginene gått min vei i år, og man kan på ingen måte forvente det samme senere, sier Thingnes Bø.

Som så mange ganger før denne sesongen kunne stryningen gå i mål i ensom majestet. Denne gang var det for siste gang for sesongen, på hjemmebane i Holmenkollen.

– Han bare dundrer på. Det er så fascinerende å se på. Det er altså så enormt, sier NRK-kommentator Ola Lunde.

– Det ser ut som en søndagstur, men vi ser jo på klokka at det ikke er det. Hva er det han driver med? sa kollega Andreas Stabrun Smith.

Thingnes Bø hadde to bom på fire skytinger, men vant likevel med 26,2 sekunders margin ned til sveitsiske Niklas Hartweg, som tok en overraskende andreplass. Vetle Sjåstad Christiansen tok den siste pallplassen.

– Det er helt, helt utrolig. Det finnes ingen løpere i verden som er på dette nivået. Han styrte jo hele fellesstarten i dag, sier Ola Lunde om Thingnes Bø.

Quentin Fillon Maillet tok den «sure» fjerdeplassen, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer fem. Tarjei Bø og Johannes Dale ble nummer sju og 22, mens Filip Fjeld Andersen hadde en virkelig mørk dag. Han måtte i ti strafferunder og endte sist av alle som nummer 30.

Siste nytt

 • Smell for Ruud – tapte for nederlender

  Tennisstjernen Casper Ruud tapte 1-2 i sett (6-3, 4-6. 4-6) mot nederlandske Botic van de Zandschulp i 3. runde av Masters1000-turneringen Miami Open søndag.

  27-åringen van de Zandschulp slo Ruud de to første gangene de møttes. I Roma på rødgrusen i fjor fikk Ruud sin revansj.

  Denne gangen ble det et nytt tap for Ruud.

  – Han er en god spiller som har egentlig alle slag i boka. Jeg må prøve å finne på noe lurt for å klare å slå ham, sa Ruud foran søndagens kamp.

  Ruud tok seg til finalen i fjorårets turnering. Da ble det tap mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.

  Natt til lørdag slo Ruud belarusiske Ilja Ivasjka i strake sett i ATP1000-turneringen. Ruud er seedet som nummer tre og gikk dermed rett til den andre runden i storturneringen.

  Turneringen i Miami er den siste før grussesongen i Europa starter. Det er Ruuds favorittunderlag. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste