Ekspertene måper av Glimts storseier: – De tar det til et nytt nivå

Bodø/Glimt gjorde Vålerenga til statister i eliteserien mandag kveld. Vålerenga-treneren mener Glimt var så gode at han nesten ikke trenger å analysere kampen.

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Vålerenga

STORSEIER: Glimt feide Vålerenga av banen og vant til slutt 5–1.

– Motstanderne vet hvordan de spiller og hvordan de kan tas ut, men det er ingen i Norge som evner å gjøre det så godt at de setter Glimt ut, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

For Bodø/Glimt virket ikke å være nevneverdig påvirket av torsdagens stortap mot Roma. Nordlendingene sprudlet gjennom hele kampen, de lekte med Vålerenga, og til tross for at de brente flere store sjanser og at Vålerengas keeper, Kjetil Haug, spilte en god kamp, ga ikke Glimt seg før de hadde scoret fem mål.

– Roma klarte det, men Vålerenga klarte ikke å stå imot. Frustrerende, for de vet hvordan de skal stoppe dem og hva de kan gjøre, men evner det ikke. Man blir revet i stykker, sier Torp.

– Kunne vært 10–0

For selv om Glimt tapte klart mot Roma i serieligaen forrige uke, har de tatt norsk fotball til et helt nytt nivå, mener eksperten.

– Det de leverer gang på gang tar det til et nytt nivå og et nytt referansepunkt. Jeg synes det var interessant å se dem mot LSK, at når de norske lagene møter dem, så kan de være en internasjonal referanse. Og det bør være motiverende, mener Torp.

MÅLSCORERE: Ola Solbakken (med ryggen til) og Hugo Vetlesen scoret tre mål til sammen mandag.

Han får støtte av en annen ekspert, Lars Tjærnås.

– Uten en strålende Kjetil Haug i mål (Vålerengas keeper, red.anm.) kunne det snart vært 10–0 på Aspmyra nå. Mesterverk av Glimt å slå knallhardt tilbake etter Roma, skriver Tjærnås på Twitter.

Også Vålerengas trener, Dag-Eilev Fagermo, lot seg imponere. Han mener Glimt var så gode at han nesten ikke gidder å analysere kampen.

Det var klasseforskjell. Det er først og fremst at det er mye mer fart i Glimt enn hos oss. Da er det så stor forskjell på lagene at det ikke er noen vits i å analysere. De er bedre enn oss. Vi møter et bedre lag. Da er det uinteressant hva vi gjør, for vi strekker ikke til, sier Fagermo til NRK.

– God angrepstrening

Det var Ola Solbakken som sendte Kjetil Knutsens menn i ledelsen. Hugo Vetlesen chippet inn et innlegg som gikk over store deler av feltet, men Solbakken banket inn 1–0 for Glimt på helvolley.

Det tok bare fem minutter før de var farlig frempå igjen. Denne gangen var det strålende kombinasjonsspill fra hjemmelaget, der Brice Wembangomo spilte ballen til Ulrik Saltnes, som leverte en lekker vending og satte ballen i nettet.

TOMÅLSSCORER: Hugo Vetlesen.

Og vertene var ikke ufarlige etter pause, heller. De fortsatte å styre kampen, og kom til flere mindre og større sjanser. Både Alfons Sampsted og Vetlesen kunne scoret Glimts tredje for kvelden.

Men til slutt skulle de få betalt for arbeidet. Sondre Sørli slo et perfekt innlegg fra høyre, og Runar Espejord stanget inn 3–0 etter en drøy time spilt.

– Det er fantastisk. Jeg hadde et par forsøk som ikke gikk i nettet, så deilig å få den inn til slutt. Det var god angrepstrening, så vi bare matet på, og det var bare å nyte øyeblikket, sier Espejord.

Hugo Vetlesen satte inn 4–0 og 5-0, før Vålerenga fikk et trøstemål på slutten av kampen.

Meget sterk prestasjon fra start til slutt. Alle gutta står på hardt. Det kommer ikke av seg selv, det vet vi. I dag var det dritgøy. Jo flere kamper, jo bedre. Treninger i Glimt er enda mer slitsomme enn å spille kamp, så det er godt å spille kamper, smiler Vetlesen.

Dermed leder Bodø/Glimt nå serien etter tre kamper spilt. De har syv poeng, like mange som Lillestrøm, men med bedre målforskjell.

• Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Haaland
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

– Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

– Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

– Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

– Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)