Hopp til innhold

Edvartsen ferdig for sesongen

Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen er enige om å avslutte toppdommerens kontrakt for 2017. Men Edvartsen vil tilbake neste sesong.

Svein-Erik Edvartsen

FERDIG: Svein-Erik Edvartsen er ferdig som toppdommer i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Først og fremst vil jeg si vi er glad for å ha fått en løsning i den såkalte dommerstriden nå i dag, etter mange uker med forsøk på å finne løsninger. Det har vært vanskelig, men nå er vi i mål med en løsning, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til NRK.

Konflikten har pågått i flere uker og Edvartsen har ikke dømt én eneste eliteseriekamp denne sesongen. I en pressemelding skriver NFF at de gjør dette for å skape ro.

I verste fall kunne saken havnet i retten.

Pål Bjerketvedt på Ullevaal Stadion.

GENERALSEKRETÆR: Pål Bjerketvedt.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– En tillitssituasjon

– Hva går løsningen ut på?

–​ Edvartsen er med og tar ansvar ved at han trer til side som dommer i år og at vi er enige om at vi terminerer dommerkontrakten for dette året. Og så vil han jobbe med å gjenvinne tillit, sier generalsekretæren.

Rett før helga ble Edvartsen beskyldt av dommerkolleger for å ha bedrevet mobbing og trakassering. Bjerketvedt vil ikke kommentere direkte hva det har betydd for avgjørelsen.

– Det er først og fremst basert på en veldig vanskelig situasjon, en tillitssituasjon, mellom Svein-Erik Edvartsen, Norges Fotballforbund, dommermiljøet og så videre. Det er rett og slett den løsningen vi er enige om og som vi mener er den beste, sier han.

– Å gjenvinne tillit er ikke noe man gjør på et møte eller over en dag. Det er en prosess som går over tid. Vi skal ha samtaler og felles prosesser utover etter sommeren.

Får betalt som planlagt

Ifølge pressemeldingen fra NFF har de sagt seg villig til å honorere Edvartsen i tråd med kontraktens forpliktelser.

– Det er på mange måter en selvfølge. Vi står i et kontraktsforhold i dag og vi gjør en avtale om å terminere kontrakten, og da er det naturlig å vedkjenne seg den økonomiske forpliktelsen som kontrakten innebærer, sier Bjerketvedt til NRK.

– Hva er den økonomiske forpliktelsen?

– Jeg kan ikke fortelle deg hva beløpet er, men det bygger på det antallet kamper han ville dømt dette året.

Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018.

– Dommerkontrakten er ettårige og følger kalenderåret, og så vil han gjøre sitt for å fullføre den ambisjonen han har om å fortsatt dømme igjen. Men hvordan det skal håndteres og hva som skjer utover høsten, er det selvsagt for tidlig å si noe om, sier Bjerketvedt.

Vil tilbake

Edvartsen sier dette via sin advokat John Christian Elden:

– Han har valgt å ta ansvaret for å skape ro i Fotball-Norge nå, og viker tilbake fra topdommerjobben i 2017. Han jobber hardt for å fortsette neste år.

– Han lider intet økonomisk tap ved dette, og mener dette totalt sett er den beste løsningen for fotballen, og har akseptert NFFs forslag i stedet for å la denne saken eskalere videre.

Dommersjef Terje Hauge henviser til Bjerketvedt for kommentarer.

Vil ikke snakke om seksjonslederjobben

Svein-Erik Edvartsen er også seksjonsleder for avdelingen for samfunnsansvar i NFF.

Denne jobben får han beholde. Ifølge generalsekretæren har ikke den stillingen vært et tema på møtene de har hatt med Edvartsen.

– Vi har ikke gjort de vurderingene. Vi har forholdt oss til denne saken, det er den det har vært en konflikt om, og han har vært i full aktivitet som leder av samfunnsseksjonen også i disse ukene.

– Er det en vurdering dere kommer til å gjøre?

– Nå har vi først og fremst fullt fokus på å normalisere dagene her, spesielt i dommerseksjonen, og hvilke vurderinger og hvilke samtaler og andre forhold som berører et ansattforhold som dette, er umulig å snakke om nå, sier Bjerketvedt.

– Avansert konflikthåndtering

Bjerketvedt innrømmer at saken har vært litt for lenge, og er veldig glad for at den omsider har komme til en løsning.

– En sak som dette preger et arbeidsmiljø og en hel organisasjon, sier Bjerketvedt.

– Dette har vært konflikthåndtering på høyt nivå. Dette skal vi lære av, sier Bjerketvedt.

Siste nytt

 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP
 • Bolsjunov-trener ut mot IOC-presidenten

  Det har vært en stor debatt i skiverden om russiske utøvere skal tas inn i varmen igjen etter å ha vært utestengt som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

  Nå reagerer Bolsjunovs trener Jurij Borodavko på IOC-sjef Thomas Bach sine siste uttalelser, der Bach foreslår at russere kan komme tilbake dersom de tar avstand fra krigføringen.

  – Bachs uttalelser er ikke utpressing, men et forsøk på å destabilisere situasjonen i Russland. Alle slike uttalelser har kun den hensikten. Jeg tror ingen landslagsutøvere vil gjøre det, sier Borodavko ifølge det russiske mediet Championat.

  – Etter min mening er dette bare en provokasjon. De later som om de vil si innrømmelser og vil hjelpe utøverne, sier han videre.

  Norges Skiforbund har vært tydelige på at det per nå er uaktuelt å stille fra start i konkurranser der russere deltar.

  Verdenscup i Ruka
  Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste