Hopp til innhold

Eckhoff: – Skikkelig, skikkelig, skikkelig dårlig

Tiril Eckhoff toppet en tung helg med hele seks bom på skiskytterjaktstarten. Marte Olsbu ble det norske lyspunktet da hun gikk seg opp 19 plasser.

Eckhoff

Tiril Eckhoff var veldig lei seg og det ble noen tårer etter målgang lørdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– I dag var en skikkelig drittdag. Jeg bommer så mye, sier Tiril Eckhoff og rister på hodet.

Norges beste kvinnelige skiskytter denne sesongen gikk godt i sporet på jaktstarten - som ble vunnet av suverene Daria Domratsjeva - men på skytingen ble det krøll.

– Mentalt

Eckhoff bommet seks ganger og endte på en 24.-plass.

– Det hjelper ikke å gå fort når det blir seks bom. Det er bare skikkelig, skikkelig, skikkelig dårlig. Jeg vil bare hjem nå, men det blir vel stafett i morgen, sier Eckhoff.

Både lørdag og fredag beskrev hun seg selv som urolig på standplass.

– Tiril er normalt god til å skyte, så dette er nok litt mentalt for hennes del. Vi skal bruke kvelden på å koble av. Så skal vi ta en gjennomgang av arbeidsoppgavene i morgen, sier landslagstrener Stian Eckhoff, som også er Tirils bror.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tiril Eckhof, Marte Olsbu og Fanny Welle-Strand Horn om dagens innsats på jaktstarten lørdag ettermiddag. Reporter: Morten Stenberg

SE VIDEO: Tiril Eckhoff var skuffet etter jaktstarten, mens Fanny Welle-Strand Horn syntes det hadde gått greit. Marte Olsbu var fornøyd med å ha gått et av karrierens sterkeste renn.

Skuffende helg

Helgen har i det store og hele vært litt tung for skiskytterdamene, for også fredagens sprint ble skuffende.

marte olsbu ble det norske lyspunktet på dagens jaktstart

Marte Olsbu ble beste nordmann for kvinnene lørdag, og leverte sitt beste renn for sesongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Sånn er skiskyting noen ganger. I høyden kan man fort bli litt sløv, og det er nok noe av det Tiril kjenner på i dag. Hun er litt frustrert, for hun føler hun gjør en god jobb og får dårlig betalt, sier Stian Eckhoff.

Søndag er det stafett, og landslagstreneren medgir at laget ikke ser ut som noen vinnerkandidat nå.

– Men vi skal prøve å utfordre og kjempe om en pallpalss. Vi skal ha en gjennomgang med alle løperne for å snakke om arbeidsoppgaver. Klarer de de i morgen, bør vi kunne hevde oss bra, sier treneren.

Olsbu ble lyspunkt

Dagens lyspunkt, sett med norske øyne, var Marte Olsbu. Hun gikk seg opp fra en 36.-plass til en 17.-plass.

– Det var så deilig å endelig få til skytingen igjen. Det var mitt beste renn denne sesongen, sier Olsbu.

– Et meget solid renn. Hun var bestemt i dag, og klarte seg veldig bra. Hun får 19 treff, og det er helt på høyde med de beste, sier treneren.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal