NRK Meny
Normal

Dropper formel 1 etter sexskandale

Porsche kommer ikke til å satse på formel 1 på grunn av sexskandalen rundt presidenten i det internasjonale bilsportforbundet.

Faksmilie fra News of the World 6. april i år.

Faksmilie fra News of the World 6. april i år.

Foto: Faksimile

De høye kostnadene og sexskandalen som involverer FIA-president Max Mosley gjør at Volkswagen og Porsche har lagt bort planene om å satse på formel 1.

- 300 millioner euro i året - det er bare å brenne opp penger, sier Volkswagens styreformann Ferdinand Piech til det tyske nyhetsmagasinet Stern.

President i det internasjonale bilsportforbundet Max Mosley

President i det internasjonale bilsportforbundet Max Mosley.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Han får følge av sin kollega i Porsche som er i ferd med å kjøpe opp Volkswagen.

- Etter affæren med Max Mosley og kvinnene ville det ikke vært særlig fornuftig å involvere seg i formel 1 nå, sier styreformann i Porsche, Wolfgang Porsche.

Anklager i engelsk tabloidavis

Det er den engelske avisen News of the World som har skrevet om saken om FIA-president Max Mosley.

I følge avisen har han vært involvert i det avisen, i kjent britisk tabloidstil, kaller for "en orgie med prostituerte i nazi-stil".

Det skal i følge avisen være både bilder og en video av affæren.

Bedt om å gå av

Tidligere denne måneden har BMW og Mercedes, som eier 40 prosent av formel 1-laget McLaren, i en kort uttalelse stilt spørsmål om 68 år gamle Mosley bør fortsette som FIA-president.

Mosley selv har benektet alle anklager og krever erstatning av News of the World.

Saken er ekstra pikant ettersom Max Mosley er sønn av Oswald Mosley, som var leder for de britiske fascistene før 2. verdenskrig.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal