Dropper formel 1 etter sexskandale

Porsche kommer ikke til å satse på formel 1 på grunn av sexskandalen rundt presidenten i det internasjonale bilsportforbundet.

Faksmilie fra News of the World 6. april i år.

Faksmilie fra News of the World 6. april i år.

Foto: Faksimile

De høye kostnadene og sexskandalen som involverer FIA-president Max Mosley gjør at Volkswagen og Porsche har lagt bort planene om å satse på formel 1.

- 300 millioner euro i året - det er bare å brenne opp penger, sier Volkswagens styreformann Ferdinand Piech til det tyske nyhetsmagasinet Stern.

President i det internasjonale bilsportforbundet Max Mosley

President i det internasjonale bilsportforbundet Max Mosley.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Han får følge av sin kollega i Porsche som er i ferd med å kjøpe opp Volkswagen.

- Etter affæren med Max Mosley og kvinnene ville det ikke vært særlig fornuftig å involvere seg i formel 1 nå, sier styreformann i Porsche, Wolfgang Porsche.

Anklager i engelsk tabloidavis

Det er den engelske avisen News of the World som har skrevet om saken om FIA-president Max Mosley.

I følge avisen har han vært involvert i det avisen, i kjent britisk tabloidstil, kaller for "en orgie med prostituerte i nazi-stil".

Det skal i følge avisen være både bilder og en video av affæren.

Bedt om å gå av

Tidligere denne måneden har BMW og Mercedes, som eier 40 prosent av formel 1-laget McLaren, i en kort uttalelse stilt spørsmål om 68 år gamle Mosley bør fortsette som FIA-president.

Mosley selv har benektet alle anklager og krever erstatning av News of the World.

Saken er ekstra pikant ettersom Max Mosley er sønn av Oswald Mosley, som var leder for de britiske fascistene før 2. verdenskrig.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal