NRK Meny
Normal

Drømmemål da Stabæk tok et nytt steg mot medalje

Nummer to og tre på tabellen. I dag møttes de til duell, en duell Stabæk overbeviste i.

Ernest Asante jubler

JUBEL: Ernest Asante kunne takke høere makter etter drømmemålet mot Vålerenga.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det Bob Bradley har gjort med Stabæk er intet annet enn imponerende. I fjor tippet omtrent samtlige medier laget nord og ned. I år var mediene litt mer optimistiske, men at klubben skulle ligge på andreplass etter 18 kamper av årets eliteserie, det var det nok få som hadde tippet.

Men det er altså realiteten for Bærumsklubben. I dag overbeviste de nok en gang, hjemme mot et gulljagende Vålerenga.

– Det var en komplett kamp av oss i dag, sier Bradley i et intervju med C More rett etter kampen.

Drømmemål fra Asante

Allerede fra start var Stabæk det førende laget. Etter bare elleve minutter drar Muhamed Keita seg fint fri på kanten. Han slår inn og Ernest Asante klinker til. Ballen fyker opp i krysset og sender hjemmelaget i ledelsen. Målet var Asantes åttende mål i årets serie.

Men et Stabæk-lag som jager medalje var ikke ferdig med det. De fortsatte å styre kampen og la hardt press på Vålerenga.

I andre omgang fikk de nok en gang igjen for presset. Luc Kassi utnytter et ryggende Vålerenga-forsvar og skyter fra 20 meter. Etter 2-0-målet virket Stabæk trygge og kunne dermed bare sikre seieren.

– Gutta var fokuserte og gjorde en voldsomt bra innsats. Det var godt å se, sier trener Bob Bradley til C More.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Diomande ut med skade

Muhamed fikk sin debut fra start for Stabæk i dagens kamp. Og samspillet med den tidligere lagkameraten i Strømsgodset, Adama Diomande, så ut til å sitte fra start. Keita var generelt imponerende i sin første Stabæk-kamp fra start.

Diomande, Keita, El Ghanassy og Asante herjet med Vålerenga-forsvaret i dag, hvertfall frem til førstnevnte måtte ut med en skade.

Diomande går i en duell og lander på skulderen. Han så ut til å ha store smerter, men klarte allikevel å fortsette noen minutter.

Smertene ble til slutt for store og Diomande måtte byttes ut.

Med seieren passerer Stabæk Oslo-laget på tabellen. Nå er de kun fire poeng bak Rosenborg som leder.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal