NRK Meny
Normal

Drømmekamp for Söderling

De første kampene i Wimbledon er unnagjort.

Svenske Robin Söderling

Robin Söderling møter Roger Federer.

Foto: ED OUDENAARDEN / AFP

Den svenske tennisspilleren Robin Soderling får sin drømmekamp når han møter Roger Federer i andre runde.

Svensken tok seg videre fra første runde med 3-1-seier over amerikaneren Kevin Kim. Men det ble en tøff kamp for svensken, som vant første sett i tiebreak.

I annet sett ble han knust 0-6, før han kom tilbake og vant sett tre og fire 6-3, 6-4. Dermed sikret han seg plass i annen rundekampen mot verdensener Roger Federer.

Federer enkelt videre

Sveitseren hadde ingen problemer med å slå seg videre første dag av den prestisjefylte turneringen. Han vant enkelt 6-3, 6-2, 6-2 over Dominik Hrbaty, Slovakia. Federer jakter sin sjette seier på rad i Wimbledon og kunne feire et jubileum etter mandagens kamp.

Det er nå 60 kamper siden sist han tapte på gress. Det var under Wimbledon i 2002. Sveitserens gressfasit i år er også svært imponerende. Han har ennå ikke avgitt sett på gress.

Soderling har målt krefter med verdenseneren seks ganger tidligere. Federer har vært sterkest i hvert møte. Alt taler for at han også vil være det i annenrundekampen av Wimbledon-turneringen.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge