Hopp til innhold

Dortmund-smell på hjemmebane

Borussia Dortmund fikk en kjempestart hjemme mot Heidenheim fredag kveld. Julian Brandt og Emre Can sørget for at hjemmelaget ledet 2-0 etter et kvarter.

Men i den andre omgangen kom Heidenheim tilbake. Eren Dincki reduserte etter en times spill og idet 82. minuttet utlignet Tim Kleindienst fra straffemerket.

Til tross for store sjanser for flere lag, ble det ikke flere scorinnger. Dermed ble det et skuffende uavgjortresultat for Dortmund, som ble møtt med pipekonsert av hjemmefansen etter kampslutt.

Den tyske storklubben var svært nær ved å ta seriegullet i tysk Bundesliga forrige sesong, men snublet i siste serierunde. Denne sesongen står de med fem poeng etter tre kamper.

Julian Ryerson har slitt med en liten skade den siste tiden. Fredag var han i kamptroppen, men ble ikke byttet innpå.

Borussia Dortmund Heidenheim
Foto: UWE KRAFT / AFP

Siste nytt

 • Kvandal på pallen etter skademarerittet: – Det er mye følelser

  Eirin Maria Kvandal endte på 3. plass i søndagens hopprenn på Lillehammer. Det var Kvandals første pallplass i verdenscupen denne sesongen.

  Kvandal tok verdenscupen med storm for noen sesonger siden, men et fall i Hinzenbach i februar 2021 har sørget for store skadeutfordringer i lang tid.

  – Det er mye følelser. Jeg er veldig glad for dagen i dag. Bare det å konkurrere og ha lyst til å hoppe så langt som mulig... Det er artig å konkurrere igjen. Det har vært en lang vei å gå, sier Kvandal.

  3.plassen var hennes andre pallplass i verdenscupen siden februar 2021. Franske Josephine Pagnier vant, mens canadiske Alexandria Loutitt ble nummer to.

  Verdenscup hopp kvinner
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Katrine Lunde inn i Norges VM-tropp

  Håndballveteranen Katrine Lunde (43) er inne i den norske VM-troppen.

  Lunde har vært utilgjengelig for spill etter at hun pådro seg en lyskeskade, men nå er hun klar for spill igjen.

  Landslagstrener Thorir Hergeirsson bekrefter overfor NRK at Lunde kommer til å vokte buret i søndagens VM-kamp mot Sør-Korea.

  – Formen til Lunde er stigende. Så får vi se hvordan det blir når vi spiller kamp. Det er jo seks uker siden hun spilte kamp, sier Hergeirsson til NRK.

  Marie Davidsen forlater for øvrig den norske VM-troppen. Hun reiser hjem til Bergen.

  Hergeirsson opplyser også om at Vilde Ingstad også er inne og at Kari Brattset står over dagens kamp på grunn av en irritasjon i ankelen.

  Norge har startet mesterskapet med storseirer mot Grønland og Østerrike.

  Katrine Lunde
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Riiber overlegen igjen – tok sin fjerde strake seier

  Jarl Magnus Riiber knuste konkurrentene enda en gang da han vant søndagens renn på Lillehammer.

  Riiber tok dermed sin 14. pallplass på rad i verdenscupen og VM. Denne sesongen har han vunnet fire av fem renn.

  – Jeg har det veldig bra. Det svarer fint om dagen og alt funker, gliser Riiber etter løpet.

  Riiber gikk ut nesten minuttet foran konkurrentene. Han holdt ledelsen nesten hele vei til mål. Nordmannen vant til slutt med et drøyt halvminutt ned til østerrikske Johannes Lamparter. Jørgen Graabak ble nummer tre.

  Verdenscup kombinert menn - hopp stor bakke
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal