Hopp til innhold

Domstol innleder etterforskning mot Rubiales etter VM-kysset – rettssak kan bli neste skritt

En domstol besluttet mandag å starte etterforskning mot Spanias avtroppende fotballpresident Luis Rubiales. Dermed ruller saken mot ham videre i rettssystemet.

Det er BBC som melder at en dommer tilhørende en av Spanias nasjonale domstoler mandag valgte å godta påtalemyndighetens oppfordring om å gå videre med rettsprosessen mot Rubiales.

Påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot Rubiales som følge av at han kysset Jennifer Hermoso på munnen etter VM-finalen. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales.

Tirsdag i forrige uke leverte den spanske landslagsstjernen inn de nødvendige papirene. Påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. Dette ble gjort sist fredag. (NTB)

Spain Rubiales Twists and Turns
Foto: RFEF / AP

Siste nytt

 • Doubletap for Casper Ruud i Acapulco - Eubanks venter i singel

  Casper Ruud og amerikaneren William Blumberg røk på et klart tap i 1. runde av ATP-turneringen i double i Acapulco natt til tirsdag.

  Nordmannen og Blumberg er allerede ute av turneringen etter 3-6, 2-6 for mexicaneren Santiago Gonzalez og briten Neal Skupski.

  Ruud og Blomberg tok seg sist helg til semifinalen i doubleturneringen i Los Cabos i Mexico. Der tapte de for Jordan Thompson og Max Purcell, som senere også vant finalen.

  Enda viktigere for Casper Ruud i Acapulco er nok den individuelle i ATP 500-turneringen i den mexicanske feriebyen. Casper Ruud møter amerikaneren Chris Eubanks i 1. runde natt til onsdag. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • United-assistent klar for amerikansk klubb

  Eric Ramsay, en av assistentene til Erik ten Hag, forlater Manchester United. Det bekrefter klubben i en pressemelding mandag kveld.

  Ramsay skal ta over som hovedtrener for den amerikanske klubben Minnesota United.

  Ramsay har vært i Manchester United siden 2021 og ble hentet til klubben av daværende manager Ole Gunnar Solskjær.

  Ramsay Ten Hag
  Foto: Reuters
 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal