Hopp til innhold

Disket fra OL

Denis Lynch' hest brukte det samme stoffet som ble funnet i Tony Andre Hansens hest Camiro under OL.

Denis Lynch fra Irland
Foto: CAREN FIROUZ / SCANPIX

Nå er den irske rytteren offisielt disket fra OL. Han fikk også tre måneders utestengelse, en utestengelse som utløper 21. november.

Lynch får også 3750 sveiterfrancs (rundt 20.000 kroner) i bot. Han har 30 dager på seg til å anke.

I forrige uke ble brasilianeren Fernando Alves og hans hest Chupa Chup dømt for det samme. Han fikk 105 dagers utestengelse, og ble også disket fra OLs resultatlister..

Felles for dem er at deres hester testet positivt på stoffet capsaicin under OL i Beijing. Det er samme stoffet som ble funnet i urinprøven fra Camiro.

Hansen og Camiro deltok på det norske laget som tok bronse i sprangriding.

Kan miste bronsen

Hvis Hansen også blir strøket fra resultatlistene, mister Norge bronsen.

Hansens sak er blitt utsatt, og det er uvisst når hans dom blir avsagt. Opprinnelig gikk fristen for å levere dokumentasjon i saken, ut i dag. Men den er utsatt, uvisst av hvilken grunn.

Det betyr, etter det NRK kjenner til, at en dom faller tidligst kommende helg.

En fjerde rytter, tyske Christian Ahlmann med hesten Coster, er mistenkt for doping under OL. Også han venter fortsatt på dommen.

Den femte mistenkte, brasilianeren Rodrigo Pessoa og hesten Rufus har fått sin dom for den samme dopingsaken. Han ble dømt til fire og en halv måned utestengelse. Pessoa tok OL-gull i 2004.

Nekter bruk

Tony Andre Hansen er den eneste som sier han ikke har brukt den omstridte salven på hesten sin. De fire andre sier de brukte den, men ikke ante at den inneholdt det forbudte stoffet.

Etter det NRK får opplyst, var også verdien av capsaicin i Camiros dopingprøve lavere enn i de andre prøvene. Men det finnes ingen nedre grense i dopingregelverket for hester.

På grunn av den positive dopingprøven, fikk Hansen ikke delta i den individuelle finalen i sprangriding i OL.

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal