NRK Meny
Normal

Disket fra OL

Denis Lynch' hest brukte det samme stoffet som ble funnet i Tony Andre Hansens hest Camiro under OL.

Denis Lynch fra Irland
Foto: CAREN FIROUZ / SCANPIX

Nå er den irske rytteren offisielt disket fra OL. Han fikk også tre måneders utestengelse, en utestengelse som utløper 21. november.

Lynch får også 3750 sveiterfrancs (rundt 20.000 kroner) i bot. Han har 30 dager på seg til å anke.

I forrige uke ble brasilianeren Fernando Alves og hans hest Chupa Chup dømt for det samme. Han fikk 105 dagers utestengelse, og ble også disket fra OLs resultatlister..

Felles for dem er at deres hester testet positivt på stoffet capsaicin under OL i Beijing. Det er samme stoffet som ble funnet i urinprøven fra Camiro.

Hansen og Camiro deltok på det norske laget som tok bronse i sprangriding.

Kan miste bronsen

Hvis Hansen også blir strøket fra resultatlistene, mister Norge bronsen.

Hansens sak er blitt utsatt, og det er uvisst når hans dom blir avsagt. Opprinnelig gikk fristen for å levere dokumentasjon i saken, ut i dag. Men den er utsatt, uvisst av hvilken grunn.

Det betyr, etter det NRK kjenner til, at en dom faller tidligst kommende helg.

En fjerde rytter, tyske Christian Ahlmann med hesten Coster, er mistenkt for doping under OL. Også han venter fortsatt på dommen.

Den femte mistenkte, brasilianeren Rodrigo Pessoa og hesten Rufus har fått sin dom for den samme dopingsaken. Han ble dømt til fire og en halv måned utestengelse. Pessoa tok OL-gull i 2004.

Nekter bruk

Tony Andre Hansen er den eneste som sier han ikke har brukt den omstridte salven på hesten sin. De fire andre sier de brukte den, men ikke ante at den inneholdt det forbudte stoffet.

Etter det NRK får opplyst, var også verdien av capsaicin i Camiros dopingprøve lavere enn i de andre prøvene. Men det finnes ingen nedre grense i dopingregelverket for hester.

På grunn av den positive dopingprøven, fikk Hansen ikke delta i den individuelle finalen i sprangriding i OL.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn