Dette skjer i fotball-EM i dag: Tyskland med kniven på strupen før møtet med Ronaldo

I dag skal «dødens gruppe» i aksjon igjen. Det ser skummelt ut for Tyskland som må ta poeng i møte med en brennhet Cristiano Ronaldo, mens Frankrike kan sikre avansement med seier mot Ungarn.

Cristiano Ronaldo

HISTORISK: Cristiano Ronaldo har allerede blitt historisk, men kan han bli EMs toppscorer?

Foto: Alex Pantling / AFP

Dagens kamper:

15.00: Ungarn – Frankrike (TV 2)

18.00: Portugal – Tyskland (NRK)

21.00: Spania – Polen (NRK)

Dagens snakkiser:

 • Ifølge tyske Bild ønsker Tysklands spillere å endre formasjon før kampen mot Portugal, noe trener Joachim Löw egentlig ikke ønsker. Löw sitter på den endelige avgjørelsen, men hva blir den?

 • Ifølge The Times truer Uefa med å flytte finalen fra Wembley til Puskas Arena i Budapest for å kunne avslutte mesterskapet foran fulle tribuner, heller enn å måtte forholde seg til de strenge karantenereglene i England.

 • – Vi vil gjøre det vi må gjøre for å holde landet trygt fra covid-19, det vil åpenbart være vår prioritet, var kommentaren Englands statsminister, Boris Johnson, ga til Sky News fredag ettermiddag.

 • Olivier Giroud ble sittende på benken gjennom hele kampen mot Tyskland. Etter konflikten som oppsto mellom ham og Kylian Mbappé, der spissen kritiserte unggutten for å ikke spille ballen til ham, kan det tyde på at Mbappé er den som prioriteres i lagoppstillingen.

 • Det har vært mye snakk om Ronaldo og Pogba som fjernet synlig brus og øl fra en pressekonferanse. Noen som derimot ikke kommer til å gjøre det samme er England-manager Gareth Southgate. Han mener sponsorer har rett til å gjøre det de er blitt lovet mot pengene sine.

Ungarn – Frankrike

Dagens første kamp spilles på Puskas Arena i Budapest. Arenaen er den eneste som kan fylles til randen under mesterskapet og potensialet for en folkefest er om mulig større enn Kylian Mbappès status i Paris. Publikum så likevel ikke ut til å hjelpe Ungarn mot Portugal, men kanskje de slår til mot Frankrike?

Ungarn tapte 0–3 mot Portugal, og må bryne seg på nok en EM-favoritt når de skal møte Frankrike. Det blir neppe noe lettere.

Det franske lagets midtbanegeneral, Paul Pogba, ble kåret til banen beste spiller etter å ha dominert mot Tyskland. Manchester United-spilleren var involvert i det meste av det offensive fra de blåkledde. Finner han samme form er det nok et knapt dusin ungarere som vil slite.

Vinner franskmennene vil de stå igjen med seks poeng etter de to første kampene og med det være klare for åttendedelsfinalen.

Ekspertens dom:

– Frankrike kommer til å valse over Ungarn. Her stinker det Antoine Griezmann, Kylian Mbappè og Karim Benzema. Men Ungarn er på hjemmebane. De holdt overraskende lenge mot Portugal, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

Portugal–Tyskland

Dagens storkamp spilles i München. Med en til tider trøblete og tung start for portugiserne i første kamp, smalt det til slutt etter 84 minutter. Etter 1–0-scoringen av Raphaël Guerreiro, handlet det meste om Cristiano Ronaldo som sikret seieren for de regjerende mesterne.

Etter oppgjøret mot Frankrike, der selvmålet til Mats Hummel ble stående som kampens eneste skåring, står Tyskland med null poeng så langt. De tyske ekspertene i avisen Bild gikk langt i å kreve at Tyskland måtte gjøre formasjonsendringer i forsvarsleddet før dagens kamp. Ifølge avisen har de tyske spillerne også diskutert dette. Men det virker ikke å være i landslagstrenerens tanker.

Tyskerne har virkelig noe de må bevise. Så gjenstår det å se om de klarer å komme tilbake på hesten når EM-historiens nybakte toppskårer står på andre siden.

Ekspertens dom:

– Det er en ganske åpen kamp. For Tyskland er dette en ekstremt viktig kamp. De må heve prestasjonen, sier Torp.

– Midtbaneduellene blir det viktige i denne kampen. Tyskland er på hjemmebane, men Portugal er små favoritter.

Spania–Polen

I kveldens siste kamp møtes Spania og Polen på Olympia Stadion i Sevilla.

Allerede før Polens åpningskamp mot Slovakia skal de polske spillerne ha vært utslitte. Den polske journalisten Tomasz Smokowski skal ha uttalt at treneren Paulo Sosa kjørte spillerne for hardt på trening, melder den spanske avisen AS.

Ifølge Smokowski trodde Sousa at et Polen med foten på gasspedalen kunne slå Slovakia. Sousa regnet med tap mot Spania, og så på oppgjøret mot Sverige som nøkkelkampen, men han feilkalkulerte.

Etter en svak start på mesterskapet for Polen, er de det eneste laget uten poeng i gruppe E. Under første kamp så Polen fryktelig baktunge ut, ifølge Torp. En kamp hvor stjernespiss Robert Lewandowski virkelig var alene.

Ekspertens dom:

– Spania er Spania. De hadde nok av sjanser mot Sverige, så de kommer til å få en ganske lik kamp i dag. De er store favoritter, men Polen har Lewandowski. Klarer de å sette ham i noen gode posisjoner vet vi hva han kan finne på. Han er verdens beste spiss, sier Torp.

Siste nytt

 • VM-sølv til Fosser

  Orienteringsløper Kasper Fosser tok sølv i U23-VM i Italia. Det var i motbakkeløp at han kun ble slått av spanjolen Daniel Laborda med 13 sekunder.

  Norske Per-Christian ble nest best blant de norske med en 10.-plass.

  Det er ikke mange ukene siden at nevnte Fosser tok VM-gull i orientering. Han har også tatt to VM-sølv tidligere.

  VM-gull til Kasper Fosser i orientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB
 • Klar for tredje strake finale

  Casper Ruud vant semfinalen mot franske Arthur Rinderknech, og er klar for finale i ATP-turneringen i Kitzbühel.

  Dette er hans tredje strake finale i ATP 250-turneringene.

  – Jeg har selvfølgelig begynt å tenke på morgendagen og forsøkt å nullstille. Det er siste kamp på grusen for i år, så jeg håper å avslutte på en god måte. Tre finaler på tre uker er helt utrolig, så jeg skal prøve så godt jeg kan for å vinne i morgen, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

  I første sett hadde han god kontroll og vant 6-3. Han vant andre sett etter tiebreak, der det endte 9-7.

  Kampen ble utsatt i løpet av dagen, fordi det kom kraftige regnbyger i Østerrike.

  Kampen, som startet litt etter klokken 16, ble stanset klokken 16.30. Ikke før klokken 18.30, om lag to timer etter, kunne kampen gjenopptas.

  I finalen venter Pedro Martinez, som er rangert som nummer 97 i verden.

  Casper Ruud
  Foto: Lukas Huter / AFP
 • Alexander-Arnold forlenget til 2025

  Trent Alexander-Arnold har signert en langtidskontrakt med Liverpool fram til sommeren 2025

  22-åringen er et produkt av klubbens akademi. Siden debuten i oktober 2016 har han spilt 179 kamper for førstelaget.

  Alexander-Arnold gikk glipp av EM for England på grunn av en skade, men backen var tilbake på banen i to treningskamper mot Wacker og Stuttgart i Østerrike sist uke.

  – Det er den eneste klubben jeg egentlig har kjent, så å være her nå og forlenge for å bli her enda lengre, er fantastisk for meg og familien, sier Alexander-Arnold til klubbens nettsider. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Phil Noble / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal