Denne kompisgjengen er blitt håndballens «cupaskeladd»

GRORUDDALEN (NRK): Røffe taklinger, voltaren og teip skal hjelpe kompisgjengen fra Vestli å detonere enda en cupbombe.

VESTLI HÅNDBALL

MELDER OM RØFT SPILL: Vestli melder at Bodø må vente seg tøft spill. Her er det trener Tommy Skjelstad som får kjenne på stemningen.

Med en miks av karer på rundt 40 år og ungdommer i tenårene lader 3. divisjonsspillerne i Vestli opp til årets kamp. Målet er å rykke opp til 2. divisjon, men drømmen er nå å gjøre det umulige i cupen. Onsdag kveld venter fjorårets cupfinalist Bodø borte.

Men de har lært seg å slå oppover i årets cupspill. For der har 3. divisjonslaget slått 2. divisjonslaget Opsal og 1. divisjonslaget Lillestrøm. Positivismen nesten løfter taket i garderoben, og det er få nesten-saklige innslag i forhåndsanalysene.

– Jeg har sett flymuseet før så vi må jo prøve og spille som vi har rabies. Så ser vi hvor lenge det rekker, sier trener Tommy Skjelstad.

Melder om røft spill

Inne i hallen på Oslos østkant er i alle fall tonen at dette skal gjøre vondt - for Eliteserielaget.

– Altså dette er innerst i Groruddalen. Vi er født og oppvokst med betong rundt oss. Så da må vi jo klare å gi ut litt juling. Vi er kjent for det. Det er ingen som syns det er moro å komme hit, sier trener.

Og han har tydeligvis «peppet» spillerne godt før kampen. For det er ikke bare ydmyk holdning i hallen før avreise nordover. Dette skal gjøre vondt - for eliteserielaget.

– Du måler en kamp i taklingene. Det dommeren ikke ser har han ikke vondt av, sier Marius Relte kjekt og legger til at de er Vestli-karene som kommer godt trent til kampen.

NRK møter 3. divisjonslaget Vestli som skal møte eliteserielaget Bodø i cupen.

Sure treningsvester

Stemningen er høy før karene fra fjerde nivå i håndball-Norge drar nordover gjenneom halve landet på jakt etter et cupmirakel, som amatørene i så fall sent vil glemme.

Det eneste som demper den skyhøye stemningen er at treningsvestene blir dratt frem.

– Nå burde dere gå unna for dette er ikke blomster, sier og slenger treningsvestene i gulvet før treningen.

Med vasking av vester to ganger i året, etter sigende før jul og etter jul, er det absolutt ikke smaken av honning som velter ut av sekken og trenerens reaksjon vitner om akkurat det.

Paracet og ibux

Vestli har nok garantert en spillergruppe med større alderssprik enn de fleste motstanderne som gjenstår i cupen. Alt fra 16-åringer til spillere på over 40 år løper rundt på parketten i hallen. De spiller for moro skyld, men nå er det alvor.

Det meldes om skrantne ankler før oppvarmingen og det minner om at det er cirka 50-50 blanding av unggutter og veteraner. Men gamlekarene vet hvordan de skal forberede seg for å klare seg gjennom kampene.

– Paracet, ibux, voltaren og teip, smiler Fredrik Rønold og målvakt Kenneth Arntsen.

Siste nytt

 • Ruud videre etter ett sett

  Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina. Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.

  ATP 250-turnering Kitzbühel
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • Toppjockey tatt i doping

  Jockeyen Rafael Schistl red inn til seier i to av Norges største galoppløp i fjor. Nå har han avlagt positiv dopingprøve.

  Han testet positivt etter løpene på Øvrevoll 29. juni,melder Norsk Rikstoto.

  Schistl skulle vært en av nøkkelaktørene på Norsk Derby førstkommende søndag.

  Rafael Schistl
  Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
 • Billetthysteri før Elverum - PSG

  Elverum håper å selge ut hele Haakons Hall til mesterligakampen mot Paris Saint-Germain i september.

  Klubben vurderer å be om at det settes opp ytterligere tribuner til kampen. Da kan det komme inn 13.500 personer.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal