Hopp til innhold

Det tyske fotballandslaget refses etter sponsorvalg

Tysklands fotballforbund avslutter i 2026 sponsorsamarbeidet med Adidas. Det har ikke blitt godt mottatt hos landets finansminister.

Tidligere denne uken opplyste forbundet (DFB) at det mer enn 70 år lange samarbeidet med sportsmerket er over, og at en ny avtale er tegnet med konkurrenten Nike fra 2027.

Sistnevnte skal ifølge DFB ha gitt det klart beste økonomiske tilbudet.

Forbundet får likevel hard medfart fra Tysklands finansminister Robert Habeck.

– Det er mangel på patriotisme. Jeg klarer ikke å se for meg Tyskland-drakten uten de tre (Adidas)-stripene, sier han i en uttalelse gitt til nyhetsbyrået AFP.

Helseminister Karl Lauterbach stemmer i.

– De lar en tradisjon og en del av hjemmet bli ødelagt, skriver han på X.

DFB har i kjølvannet av offentliggjøringen sagt at det er emosjonelt å bryte samarbeidet med Adidas, men at det også markerer et vendepunkt for nasjonen. Ifølge finansmagasinet Handelsblatt var Adidas sitt siste tilbud verdt et sted mellom 60 og 65 millioner euro i året, mens Nike tilbød mer enn 100 millioner.

Adidas leverte i mars sitt første underskudd på 30 år. (NTB)

Tyskland og adidas
Foto: Daniel Karmann / AP

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal