VM-tropp møtt av kloakkstank og mugg: – Har aldri opplevd lignende

DOHA (NRK): Mugg på badet og dårlig renhold tvang de norske friidrettsutøverne til å bytte hotell i går. – Jeg fikk en klump i halsen da jeg gikk inn på rommet, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Karoline Bjerkeli Grøvdal og badet på hotellet i Doha

SJOKKERT: Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk klump i halsen da hun gikk inn på hotellrommet sitt.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Sånt skal ikke skje, sier hun til NRK.

Den norske VM-troppen i Doha møtte opp for å sjekke inn på sitt mesterskapshotellet i går rundt 13.00. Etter å ha studert rommene kom de frem til at standarden var langt fra bra nok.

– Det var kloakkstank, mugg på badet og dårlig hygiene, sier toppidrettssjef Erlend Slokvik til NRK.

Alle VM-nasjonene har vært på befaringer i Doha, men ifølge toppidrettssjefen har flere landslag fått andre rom enn de ble lovet i vinter.

– Da jeg gikk inn på rommet, kjente jeg faktisk at jeg fikk en klump i halsen. To uker her, tenkte jeg. Jeg ble litt lettet over at det ikke bare var min reaksjon, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Toalett

KLOAKKSTANK: mugg og dårlig renhold preget badene på hotellet.

Foto: Norges friidrettsforbund

Veteranen har flere mesterskap bak seg, men har aldri sett lignende.

– Jeg har vært med i seks VM, men har aldri opplevd et sånt mesterskapshotell. Det var avgjørende at vi flyttet, fortsetter Grøvdal.

– Som å komme på leirskole

Karsten Warholm er enig i at det første hotellet ikke var bra nok. Hotellet vekket minner fra grunnskolen for det norske gullhåpet.

Dårlig standard: Hotellet til den norske VM-troppen var ikke bra nok.

GAMMELT: standarden var langt under forventningene.

Foto: Norges Friidrettsforbund

– Det var litt som å komme på leirskole. Det var koselig sånn sett, men ikke helt optimalt, sier Warholm.

Hekkeløperen forteller at hotellbyttet gikk smertefritt takket være støtteapparatet.

– Det var kult at Leif (Olav Alnes, Warholms trener) og de andre stod på for å bytte. Jeg bare lå på hotellet og sov, men er svært takknemlig for at det ordnet seg. Det er sånn det må være når man skal ut i krigen, forteller Warholm

Warholm

TAKKNEMLIG: Karsten Warholm satte stor pris på hotellbyttet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Hotellet skriver i en mail til NRK at de nå har inspisert rommene og syns det er beklagelig at Norge forlot hotellet uten å snakke med hotelledelsen.

– Vi vet ikke om klagen er på et enkelt rom, eller om laget fikk mulighet til å se på andre rom for delegasjonen. Uansett har vi inspisert rommene og dere er velkomne til å se rommene selv, skriver hotellet til NRK.

De sendte også et par bilder (saken fortsetter under bildene):

Soverom

Slik ser soverommene ut, ifølge hotellet.

Foto: Ezdan Hotel
Bad

..Og slik ser badet på ett av de norske rommene ut.

Foto: Ezdan Hotel

Regning på flere hundre tusen

Veien gikk videre til et annet hotell. Friidrettsforbundet måtte selv legge ut for nye rom, men vil kreve erstatning fra VM-arrangøren.

– Vi betaler regningen, men dette blir en sak. Vi kommer til å kreve erstatning. VM-arrangøren skal stille med gratis overnatting for utøverne, forteller toppidrettssjef Slokvik.

Hvis det norske laget ikke får erstatningskravet innvilget, venter en stor regning.

– Det blir noen hundretusener hvis vi ikke får dekket dette, men det var en kostnad vi var nødt til å ta. Vi skal prestere optimalt og det er ingen tvil om at dette ville gått utover prestasjonene våre, forteller Slokvik.

Hvordan kan dette skje?

Slokvik

FLYTTESJEF: Toppidrettssjef Erlend Slokvik måtte flytte den norske VM-troppen til et nytt hotell.

– Det er kanskje et salgstriks fra hotellene. Det er tydelig at de ikke hadde nok rom med standarden som kreves. Alle nasjonene jeg har pratet med er misfornøyde.

Warholm og resten av den norske VM-troppen har tatt hotellbyttet bra, ifølge Slokvik.

– Dette er kjedelig, men troppen har taklet det fint, avslutter toppidrettssjefen.

Hotellet den norske VM-troppen har flyttet fra har ikke besvart NRKs henvendelser, men sier til VG at de undersøker saken.

VM i Doha åpner på fredag.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal