Hopp til innhold

Dansk gullhest fikk panikk av jagerfly – måtte avlives

Den meritterte dressurhesten Horsebo Smarties måtte avlives i helgen etter at den ble skremt av to F16-fly og løp gjennom flere treporter.

Den tragiske hendelsen skjedde i Græsted i Nordsjælland. Hestens eier, Helle Mørkøv Kristiansen, forklarer at den gikk og gresset da to lavtflygende jagerfly skremte den.

Hun er kritisk til at jagerflyene fikk fly så lavt. Det danske forsvaret bekrefter flygingen overfor DR og opplyser at de to F16-flyene hadde dispensasjon til å fly i 3000 fots høyde.

Horsebo Smarties ble 22 år gammel og var pensjonert som dressurhest. På merittlisten hadde den VM- og EM-gull samt Paralympics-bronse med pararytteren Stinna Tange Kaastrup.

(©NTB)

Obs: Bildet av jagerflyet er ment som illustrasjon og har ingenting med denne saken å gjøre.

Artic Challenge 2023
Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal