Hopp til innhold

Danmarks kvinnelag vraker hvit shorts

Danmarks fotballforbund lytter til spillerne og går bort fra å bruke hvite shortser som en del av kvinnelandslagets bekledning på banen.

Danmarks fotballandslag kommer bare unntaksvis til å benytte hvite shortser i framtiden. Det skjer fordi en gruppe av spillerne har gitt uttrykk for bekymring for å blø gjennom de hvite shortsene hvis de har menstruasjon i forbindelse med kamp.

– Det har vært god dialog mellom DBU og spillerne om mulige utfordringer med hvite shortser, og vi har avtalt at kvinnelandslaget skal spille med røde shortser så ofte som mulig, sier Jakob Høyer, som er DBUs kommunikasjonssjef.

– Det vil de gjøre om det lar seg gjøre i forhold til motstanderens farger og retningslinjene til Det internasjonale fotballforbundet, legger han til.

I april fikk Norges landslagskvinner nye shortser som skulle hindre lekkasje og blødning. En spesiallaget undershorts skal løse problemet.

Ny forskning viser at kvinnelag tar færre poeng når de spiller i hvite shortser. Les mer om saken her. (NTB/NRK)

Danmarks fotballkvinner, i hvite shortser, jubler
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Siste nytt

 • Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet

  Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet.

  I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge. Han overtar rollen etter Haugland.

  Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef.

  Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)

  Haugland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Heldig trekning for Ruud i Indian Wells

  Casper Ruud har fått walkover i 1. runde av ATP 1000-turneringen i Indian Wells i California.

  I 2. runde av den prestisjetunge turneringen i California skal han opp mot en kvalifiseringsspiller. Det er ennå ikke kjent hvem det kan bli eller hvilken dag Ruud skal i aksjon.

  Den norske tennisstjernen kommer til kampene i Indian Wells med god selvtillit. Han har vært tapende finalist i to turneringer på rappen i Mexico og har klatret til 9.-plass på verdensrankingen. (NTB)

  eSP4t4demmA
  Foto: AP
 • Politiet: Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte bryte inn i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong. (NTB)

  Fotballvold Sverige
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal