Hopp til innhold

Danmark og Sverige prøver igjen å få kvinne-EM i fotball – holder Norge utenfor

Det blir gjort nok et forsøk på å få kvinnenes EM-sluttspill i fotball til Skandinavia, men Norge er ikke med i danskenes og svenskenes planer.

Det kommer fram i en felles pressemelding fra de to fotballforbundene i Danmark og Sverige. Målet er å få tilslaget på EM i 2029.

I fjor vår tapte de samme landene kampen om å bli arrangør av 2025-mesterskapet. Da var også Norge og Finland en del av søknaden.

– Det var en kjempeskuffelse at vi ikke fikk lov til å arrangere EM for kvinner i 2025 sammen med våre nordiske venner, sier Danmarks fotballpresident Jesper Møller og fortsetter:

– Vårt landslag skal få oppleve en stor turnering på hjemmebane. Derfor forsøker vi igjen i et samarbeid med Sverige. Det har en langt større sjanse enn hvis vi igjen ville være fire land med.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er senere i år ventet å gå ut med kriteriene for vertskapet i 2029. Når det er på plass, vil Danmarks og Sveriges fotballforbund ta en endelig beslutning om å søke.

EM i 2025 skal holdes i Sveits. Danmark var en av mange arrangørland spredt over hele Europa som delte på mennenes 2020-sluttspill.

(NTB)

FoIbIXSrnRQ
Foto: NTB

Sportsnyheter

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

 • Casper Ruud til finale i Barcelona

  For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

  I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

  Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

  Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

  Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

  Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

  Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Jose Breton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal