Hopp til innhold

Dale Oen slått ut på 50 m bryst

Alexander Dale Oen ble slått ut i forsøket på 50 m bryst i svømme-VM i Roma.

Alexander Dale Oen
Foto: Anders Engeland / NRK

Han endte sist i sitt heat med tiden 27,78 - 25 hundredeler bak sin egen norske rekord. Det holdt bare til en 29.-plass.

Siste semifinaleplass gikk til japanske Yuki Honda på 27,43.

Raskest i forsøket var sørafrikaneren Cameron van der Burgh. Han svømte på 26,92 - ny mesterskapsrekord, og bare tre hundredeler bak verdensrekorden.

- Det er helt OK. Jeg visste det ville bli hardt å komme til semifinalen, sier Dale Oen til NRK.

Nett-TV: Dale Oen: Tøft og hardt

- Hva med VM for din del?

- Jeg hadde håpet å komme litt nærmere de beste, selvfølgelig. Men jeg vet jeg har trent noe mindre enn foran OL i fjor, så jeg får ta det som en oppladning til neste år og trene dødshardt i høst. Så får vi se hva som skjer, sier Dale Oen.

Cecilie Johannessen
Foto: Anders Engeland / NRK

Cecilie Johannessen var i aksjon på 200 m fri, og hun ble også slått ut. Hun ledet sitt heat ved siste vending, men ble bare nummer seks i heatet og nummer 34 totalt. Tiden ble 2.01,98 - tre tideler bak hennes egen norske rekord.

Best var amerikanske Diana Vollmer med 1.55,98.

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste