Hopp til innhold

Dale Oen slått ut på 50 m bryst

Alexander Dale Oen ble slått ut i forsøket på 50 m bryst i svømme-VM i Roma.

Alexander Dale Oen
Foto: Anders Engeland / NRK

Han endte sist i sitt heat med tiden 27,78 - 25 hundredeler bak sin egen norske rekord. Det holdt bare til en 29.-plass.

Siste semifinaleplass gikk til japanske Yuki Honda på 27,43.

Raskest i forsøket var sørafrikaneren Cameron van der Burgh. Han svømte på 26,92 - ny mesterskapsrekord, og bare tre hundredeler bak verdensrekorden.

- Det er helt OK. Jeg visste det ville bli hardt å komme til semifinalen, sier Dale Oen til NRK.

Nett-TV: Dale Oen: Tøft og hardt

- Hva med VM for din del?

- Jeg hadde håpet å komme litt nærmere de beste, selvfølgelig. Men jeg vet jeg har trent noe mindre enn foran OL i fjor, så jeg får ta det som en oppladning til neste år og trene dødshardt i høst. Så får vi se hva som skjer, sier Dale Oen.

Cecilie Johannessen
Foto: Anders Engeland / NRK

Cecilie Johannessen var i aksjon på 200 m fri, og hun ble også slått ut. Hun ledet sitt heat ved siste vending, men ble bare nummer seks i heatet og nummer 34 totalt. Tiden ble 2.01,98 - tre tideler bak hennes egen norske rekord.

Best var amerikanske Diana Vollmer med 1.55,98.

Siste nytt

 • Turnsensasjonen (26) med spektakulært triks – blir oppkalt etter henne

  Simone Biles har nærmest blitt kjent for å flytte grensen for hva som er mulig i turnsporten. Nå har hun gjort det igjen.

  For natt til mandag norsk tid, i kvalifiseringen i turn-VM, klarte Biles å lande en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto. Det høstet hyllest i sosiale medier.

  – Du er helt utrolig, skriver alpinstjernen og landskvinne Mikaela Shiffrin på Instagram.

  Trikset er det ingen kvinner før henne som har klart å gjennomføre i et internasjonalt mesterskap. Dermed skriver 26-åringen seg nok en gang inn i historiebøkene.

  Og ikke bare det, for ettersom hun lykkes med gjennomføringen, blir nå øvelsen kalt opp etter henne. Men den kan ikke hete «The Biles» – det er det allerede en annen øvelse som heter.

  «The Biles II» blir den femte øvelsen som Biles får oppkalt etter seg. Historisk er det stort sett menn som har gjort denne øvelsen.

  Simone Biles ble første kvinne til å gjøre dette trikset i et internasjonalt mesterskap.
 • 13-åring med rekord – debuterte som proffspiller i USA

  Da'vian Kimbrough har satt ny rekord i USA som yngste fotballspiller på proffnivå. Han kom på banen i en alder av bare 13 år og vel sju måneder.

  Det skjedde for Sacramento Republic på andre nivå. 180 centimeter høye Kimbrough ble byttet inn etter 87 minutter i 2-0-seieren over Las Vegas Lights.

  Ifølge The Athletic kom han til Sacramentos akademi som 11-åring. Angriperen er tilgjengelig for landslagsspill både for USA og Mexico. Han har bøttet inn mål på yngrelag, ofte i kamper mot spillere to-tre år eldre enn ham selv.

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste