Hopp til innhold

Dabanovic dømmer Norge mot Georgia

Nikola Dabanovic fra Montenegro dømmer Norges EM-kvalifiseringskamp mot Georgia på Ullevaal stadion tirsdag.

41-åringen fra Podgorica har aldri tidligere dømt Norges landslag, men han har de siste årene flere ganger hatt ansvaret for europacupkamper med norske lag.

I mars i fjor dømte han Bodø/Glimts første åttedelsfinale mot AZ Alkmaar i serieligaens åttedelsfinale, der Ola Solbakken ble matchvinner med et omdiskutert straffespark på overtid. I februar i år var han kampleder da Glimt tapte 0-1 borte for Lech Poznan i serieligaens første utslagsrunde og ble utslått.

Forrige måned var Dabanovic dommer da Molde slet seg til 2-0-seier over Klaksvik i mesterligaens 3. kvalifiseringsrunde og gikk videre etter ekstraomganger.

I 2019 dømte han Norges 1-1-kamp mot Irland i EM-sluttspillet for G19-landslag. Markus Solbakken, Jørgen Strand Larsen og Marcus Holmgren Pedersen spilte for Norge den dagen.

Dabanovic får med seg landsmennene Vladan Todorovic og Srdan Jovanovic som assistenter, mens Milos Boskovic er fjerdedommer. VAR-dommerne er fra Slovenia, Nejc Kajtazovic og Rade Obrenovic. (NTB)

Tredje runde i kvalifisering til UEFA Champions League i fotball 2023: Molde - Klaksvik (2-0)
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Siste nytt

 • Vant MLS – treneren ble historisk

  I natt norsk tid vant Columbus Crew MLS (Major League Scoccer) etter å ha slått Los Angeles FC 2–1 i finalen.

  Med det ble Columbus Crew sin trener Wilfried Nancy den første svarte treneren til å vinne den amerikanske serien. Som også ble lagets tredje MLS-seier gjennom tidene.

  Columbus Crew har tidligere huset norske spillere som Ola Kamara og Nicolai Næss.

  QlzjbqGvdqA
  Foto: AFP
 • Ruud stiller seg bak IOCs Russland-avgjørelse: – Hadde vært urettferdig om de ikke fikk lov

  Tennisprofil Casper Ruud støtter avgjørelsen til IOC om å slippe til russere og belarusere i neste års OL i Paris. Han innrømmer likevel at det blir spesielt.

  Fredag sprakk nyheten om at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt at russiske og belarusiske utøvere kan delta i OL i Paris til sommeren som nøytrale.

  Ruud konkurrerer mot flere russiske profiler på ATP-touren, og nordmannen har hele veien vært positiv til at de får delta.

  – Det er et vanskelig og sensitivt område å gå inn på. Jeg har vært veldig åpen og positiv til at de får delta på ATP-touren. De spiller og konkurrer uten flagg og har offentlig sagt at de er imot krigen, forteller Ruud i et intervju med Eurosport.

  Tennisesset forteller videre at han ville opplevd det som urettferdig om stjerner som Daniil Medvedev og Andrej Rublev ikke hadde fått delta i Paris-lekene.

  – De bor i andre land, og de representerer seg selv mer enn et land på mange måter. OL er noe litt annet, og det er mye mer politikk involvert. Jeg må på mange måter si at det hadde vært urettferdig om de ikke hadde fått delta. Det er sikkert mange kloke hoder som står bak avgjørelsen, så jeg har ikke noe imot det. Det blir nok likevel en spesiell stemning, erkjenner Ruud.

  (©NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Eskås dømmer mesterligaoppgjøret mellom Manchester United og Bayern München

  Norske Espen Eskås får dommeransvaret når Manchester United tar imot Bayern München til storkamp i Champions League førstkommende tirsdag.

  Det bekrefter Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i sine mediekanaler.

  Manchester United har kniven på strupen og må ta tre poeng for å håp om avansement til åttedelsfinale i turneringen. Det engelske storlaget er også avhengig av at det ender uavgjort i kampen mellom FC København og Galatasaray i Parken.

  Eskås får med seg Jan Erik Engan og Isaak Elias Bashevkin som assistentdommere. Rohit Saggi skal være fjerdedommer.

  I september var Eskås kampleder da Real Madrid møtte Union Berlin i mesterligaen. Nordmannen har fått tillit i mange store kamper det siste året.

  (NTB)

   Espen Eskås
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal