Hopp til innhold

Haaland imponerer City-spillerne: – Får alle til å le

Erling Braut Haaland har gjort et bunnsolid inntrykk siden overgangen til Manchester City. Lagkamerat Phil Foden mener nordmannen også er populær utenfor banen.

F

MØTER LIVERPOOL: Erling Braut Haaland, Phil Foden og Manchester City møter Liverpool i Community Shield lørdag kveld.

Foto: Montasje NTB

– Han er en topp fyr utenfor banen, en skikkelig karakter, som dere kanskje har sett selv med synging og slikt. Han er en stor tilvekst for laget, og han får alle til å le, sier Foden til Football Daily.

Foden og Haaland hadde god kjemi allerede før overgangen til City ble klar denne sommeren. Da Dortmund møtte City fanget TV-kameraene opp at duoen pratet og lo sammen etter kampslutt.

Foden tror Haalands popularitet i City-garderoben kommer mye på grunn av at han ikke opptrer som at han er bedre enn alle andre.

– Han er ydmyk. Det synes jeg er viktig når nye spillere kommer. Han er sulten på å oppnå ting, noe som bare er positivt, sier Foden.

Hvordan går det med Haaland i City?

– Der er han skummel

Haaland scoret mot Bayern i sin første opptreden for City da lagene møttes i en treningskamp forrige helg.

Lørdag kan Norge-spissen få sin offisielle debut når City møter Liverpool i den engelske supercupen.

Foden har latt seg imponere av det han har fått se av jærbuen på trening så langt.

– Når det gjelder det som skjer foran mål, der er han skummel. Alle er klare over målstatistikken hans, men han kommer til en ny liga med mye raskere tempo. Det kan hende det tar litt tid å bli vant til dette. Men jeg er sikker på at han blir helt ustoppelig når han kommer opp i full maskin, sier Foden.

Han mener nordmannen på City-treninger så langt har vist hva han kan.

– Haaland har mange ulike måter å avslutte på. Hvis vi kan skaffe ham ballen i de riktige posisjonene, kommer han til å bli veldig viktig for oss denne sesongen, sier Foden.

Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly

Haaland og Jack Grealish har funnet tonen.

Foto: JAMIE SQUIRE / AFP

På en pressekonferanse fredag fortalte City-manager Pep Guardiola at Haaland og de andre nysigneringene Julian Alvárez, Kalvin Phillips og Stefan Ortega har kommet godt inn i gruppa.

– Følelsen er at de nye spillerne har kommet godt i gang. De er jordnære gutter, sa Guardiola.

– Jeg føler de har tilpasset seg veldig fort. De er blitt akseptert av de andre og er veldig ydmyke folk, la han til.

Ole Fuglestad, pressekontakt i Manchester Citys supporterklubb, mener det ser veldig bra ut før Haalands første sesong i Premier League.

– Man ser det også på hilsningene fra Dortmund og hans lagkamerater da han dro fra klubben at han var godt likt i garderoben. Det er ikke bare fordi han scorer masse mål, men fordi han var hyggelig og omgjengelig, sier Fuglestad til NRK.

Det virker som at den norske 22-åringen har funnet seg til rette i sin nye klubb.

Både bilder og videoer viser at det tilsynelatende er svært god stemning med jærbuen i laget.

– Jeg tror det er bevisst at han er sånn. Han er tross alt en jærbu, og de er stort sett jordnære folk. Han vil definere seg som en vanlig jærbu, mener Fuglestad, som selv er fra Bryne.

Blant annet holdt han en liten tale under lagmiddagen, der han takket lagkameratene. Talen ble filmet av Grealish.

– Takk for en god velkomst. Jeg setter veldig pris på det. Håper alle nyter dagen, og la oss bare fortsette, sa Haaland til stor applaus fra lagkameratene, som fortsatte med å synge navnet hans.

Har tro på en ny superduo

Nevnte Grealish virker virkelig å ha funnet tonen med Haaland. Det var han som assisterte nordmannens første scoring, og da lagene måtte gå i garderoben på grunn av uvær, dukket det opp en meldingsutveksling mellom de to City-profilene.

– Erling! Jeg sa det til deg, sa Grealish.

– Det er derfor jeg er her – på grunn av de ballene. Det er derfor jeg er her, svarte Haaland i en video VG har publisert.

Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly

GOD START: Jack Grealish og Erling Braut Haaland så virkelig ut til å ha funnet tonen da de slo Bayern München.

Foto: JAMIE SQUIRE / AFP

Fuglestad mener det lover godt, og han håper de to kan skape en ny superduo.

– Det gagner dem at de får en forståelse. Det er noen spillere som har en bedre forståelse av hvor de finner partneren sin. Son Heung-min og Harry Kane er et eksempel. Det er noen som bare har det forståelsen av hvordan de finner hverandre. Det er lov å håpe at de (Haaland og Grealish) klarer det samme, og da kan det bli mange mål, mener City-supporteren.

Hans nye sjef, Pep Guardiola, har også troen på at han vil tilpasse seg de lyseblå meget bra.

– Hvis typene som kommer til klubben er normale, så er det ikke så lett å integrere dem i laget. Denne spillergruppen er eksepsjonell, bare se, sa Guardiola etter treningskampen mot Bayern München.

Manchester City celebrate winning the Premier League

HAALANDS SJEF: Manchester City-manager Pep Guardiola.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men han sa også at det kom til å ta tid for Haaland.

– Steg for steg. Det kommer ikke til å skje på én eller to dager. Vi legger ikke mye press på de nye spillerne. Han må komme seg til rette i privatlivet, finne seg et hus eller en leilighet i Manchester, og lytte til de eldre spillerne og hva vi sier på treninger. Da kommer han til å vokse og bli bedre, sa Guardiola til TV 2.

– Det er nok mange som sliter litt

Fuglestad kommer med eksempler på flere spillere som slet i starten under Guardiola, men som har blomstret senere – blant annet Rodri og João Cancelo.

– Det er nok mange som sliter litt med Guardiola, for det er så mye nytt. Grealish har også vært litt usikker på seg selv, med tanke på hvordan han skal tilpasse ordrene fra Pep og hvordan han selv vil spille fotball. Det tror jeg han har en bedre forståelse av nå, sier han.

Les også Glimt mot milliondryss etter storseier i Mesterliga-kvaliken

Glimt-jubel mot Linfield

De aller fleste tror nordmannen vil kjempe om toppscorertittelen. Det gjør også tidligere Premier League-profil Ben Foster.

– Det er bare «wow». Jeg tror han kommer til å pulverisere Premier League denne sesongen. Jeg tror han kan score bøttevis av mål. Jeg tror han kommer til å score rundt 30, men jeg tror han kommer til å ha en fantastisk sesong. Han kommer til å ta ligaen med storm, sa Foster på sin Youtube-kanal nylig.

Han legger til at med signeringer som Haaland tror han klubben kan vinne både Premier League og Mesterligaen.

Haaland og Manchester City møter Liverpool i Community Shield lørdag klokken 18.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal