Hopp til innhold

Ceferin stiller ikke til gjenvalg

Aleksander Ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden.

– Jeg er lei av covid. Jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. Jeg har lest at Uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. Jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. Jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. Vi er samlet som aldri før, fortsatte Ceferin.

På pressekonferansen gikk Ceferin til angrep på Zvonimir Boban som trakk seg som fotballsjef i slutten av januar. Boban gikk av i protest mot det nye lovforslaget om at Ceferin skulle få sitte lenger enn tolv år.

– Den personen dere skjønner jeg snakker om fortjener egentlig ingen kommentar fra min side. Han var en av få personer som viste at jeg ikke ville stille til gjenvalg. Likevel kommer han med et patetisk rop om moral i sitt narsissistiske brev, forteller Ceferin.

(NRK/NTB)

ceferin
Foto: AP

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal