Hopp til innhold

Cavendish tryglet Sky-sjefen om å få lov til å vinne

BRIVE-LA-GAILLARDE (NRK.no): Mark Cavendish er muligens lei av å være i skyggen av lagkameratene. Han nektet å følge sjefens råd om en rolig dag.

14076328

Så glad ble Mark Cavendish da det gikk opp for ham at han hadde vunnet spurten.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

CYCLING-FRA-TDF2012-PODIUM

Frankrikes president Francois Hollande gratulerer Cavendish med seieren.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Afp

14070250

Mark Cavendish sier han rett og slett elsker Edvald Boasson Hagen.

Foto: Pete Goding / Pa Photos
– Vi satt i bussen og snakket om dagens etappe. Sjefen sa vi skulle ta en rolig dag, men da snudde jeg meg mot ham og tryglet om å få sjansen til å vinne, sier Mark Cavendish.

Han fikk viljen sin. Som forventet endte den 18.etappen i massespurt, med en råsterk avslutning av engelskmannen.

Svakeste tour på fem år

I denne utgaven av Tour de France har verdensmesteren blitt stilt i skyggen av lagkameratene Bradley Wiggins og Chris Froome, som ligger på første- og annenplass i sammendraget.

Cavendish er i ferd med å gjøre sin svakeste tour siden debuten i 2007, i alle fall i antall etappeseiere. Dette ble hans andre i år, og nummer 22 i Tour de France-karrieren.

– Gutta sa "okei, vi skal ta en spurt i dag". Og de hjalp meg så utrolig bra på slutten der, smiler Cavendish.

Elsker Edvald

Sky-dominansen ble komplett da sammenlagtlederen selv, Bradley Wiggins, bestemte seg for å være opptrekker for Cavendish.

Også Edvald Boasson Hagen hjalp til, selv om han var veldig sliten etter å ha ligget i brudd nesten hele veien.

– Jeg elsker Edvald! , utbryter Cavendish da NRK spør hva han synes om innsatsen til lagkameraten.

– Han er så lojal, han er fantastisk. Han kunne lett ha lagt seg langt bak etter å ha vært i brudd, men jammen ble han med helt inn.

Boasson håpet på seier

Boasson Hagen hadde endelig en friere rolle og ble med i bruddet som gikk etter 71 kilometer.

– I dag var min siste sjanse til å vinne. Jeg håpet lenge at det skulle skje, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Gruppen på 16 mann lå samlet i lang tid.

– Jeg fikk beskjed om at jeg fikk lov å bli med i brudd omtrent ett minutt før bruddet gikk. Da var det bare å kjøre på. Jeg visste det ville bli min sjanse, sier Boasson Hagen.

– Litt bitter

Rudsbygdingen var offensiv hele veien, og var den første som prøvde å stikke - hele 41 kilometer fra mål.

Han fikk ingen med seg, og måtte slippe seg ned igjen.

Flere prøvde seg på brudd senere, men de ble alle hentet inn av hovedfeltet. Der lå alt til rette for spurteksperten Cavendish.

– Jeg er veldig glad på Marks vegne, men jeg er også litt bitter. Jeg angrer på at jeg ikke ble med det siste bruddet inn, sier Boasson Hagen.

Matt Goss ble nummer to og Peter Sagan nummer tre på dagens etappe. I sammendraget er det meste uforandret. Bradley Wiggins leder fortsatt foran Chris Froome og Vincenzo Nibali.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet som headet inn seiersmålet.

  Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayo 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men forskjellen ved neste scoring var at det var Luton som tok ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal