Hopp til innhold

Finaleklare Graham Hansen advarer: – Vi er en revansjelysten gjeng

Forrige sesongs finaletap smertet for Caroline Graham Hansen. Etter å ha sendt Barcelona til nok en Mesterliga-finale, kom hun med en advarsel til deres kommende motstander.

APTOPIX Spain Soccer Champions League

AVGJØRENDE: Caroline Graham Hansen senket Chelsea over to kamper. Her setter hun inn det som til slutt ble den avgjørende scoringen.

Foto: Joan Monfort / AP

– Vi gleder oss til Eindhoven. Vi er en revansjelysten gjeng. Vi har lyst til å løfte det trofeet, advarer den norske stjernen i et intervju med TV 2 etter kampen.

Caroline Graham Hansen scoret det eneste målet i den første kampen mot Chelsea, og fulgte opp med å score det avgjørende målet i returoppgjøret på Camp Nou. Det endte til slutt med 2-1 sammenlagt for katalanerne, som er klare for sin tredje strake Mesterliga-finale.

Graham Hansen og lagvenninnene er revansjelystne etter at de tapte forrige sesongs finale mot Lyon. Den spanske giganten tok deres hittil eneste Mesterliga-tittel i 2020/21-sesongen.

Mandag får Graham Hansen og Barcelona vite hvem de møter i finalen. Da spilles returoppgjøret mellom Arsenal og hennes gamleklubb Wolfsburg. Der står det 2-2 sammenlagt etter den første kampen i Tyskland.

Finalen spilles 3. juni i Eindhoven.

– Det er så vilt!

Kampen var 63 minutter gammel da Barcelona satte i gang en kontring. Hjemmelaget fikk massevis av rom å boltre seg i etter å ha vunnet ballen på midtbanen og Aitana Bonmatí fikk gå og gå.

Til akkurat riktig tid spilte hun ballen ut til høyre der Caroline Graham Hansen ventet. Alene med keeper gjorde hun ingen feil, og selv om Jess Carter prøvde febrilsk å klarere på målstreken, endte ballen i mål.

– Det er så vilt! Det er semifinale i Mesterligaen, det er Barcelona mot Chelsea, Barcelona leder 2-0 sammenlagt og Caroline Graham Hansen har scoret begge målene. De 70.000 tilskuerne vet å sette pris på det, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes da hjemmepublikummet sang for sine heltinner etter Graham Hansens scoring.

Barcelona gikk seirende ut av den norske duellen i Mesterligaens semifinale. Katalanerne er nå klare for sin fjerde finale på fem år etter 2-1 sammenlagt over Chelsea.

Og i hovedrollen var Caroline Graham Hansen.

To mål på to kamper

Driblefanten var involvert i det aller meste Barcelona foretok seg offensivt. Hun kom til flere avslutninger, slo flere gode innlegg og fikk vist frem den gode teknikken sin ved flere anledninger.

Og det var til slutt hun som ble avgjørende, til tross for at også Guro Reiten scoret på Camp Nou.

Caroline Graham Hansen

I STORSLAG: Caroline Graham Hansen storspilte i semifinalen mot Chelsea. Nå kan hun og lagvenninnene forberede seg på Mesterliga-finale.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Da sluttsignalet gikk utbrøt det vill jubel blant Barcelona-spillerne, som tok seg god tid å feire sammen med det ekstatiske publikummet. 72.000 tilskuere var på plass for denne gigantduellen.

– Det føles som en seier og man feirer det som det er en seier med fansen, sier Graham Hansen.

Blant de ekstatiske supporterne på Camp Nou var Petter Normann Hansen, faren til Caroline. Han fulgte med som stolt far.

– For henne er det laget som er det viktigste, det er sånn hun er som person. Men det er en spesiell faktor at hun er med og avgjører. Hun har stått i en del motgang, men da blir man sterkere. Jeg vet at dette betyr mye for henne, sier han til NRK.

– Som forelder er det stort, understreker han.

Barcelona jubler

FEIRET MED FANSEN: Barcelona-spillerne høster applaus fra supporterne etter å ha booket finalebilletten. Ytterst til høyre ser vi Caroline Graham Hansen.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Reiten skapte spenning

Det var en ordentlig norsk duell i denne Mesterliga-semifinalen. Tre norske stjerner spilte fra start:

I tillegg til Hansen og Reiten spilte også Maren Mjelde fra start i Chelsea-forsvaret. Ingrid Syrstad Engen utgjorde kampens fjerde norske spiller. Hun startet på benken, men ble byttet inn i det 60. minutt.

Barcelona dominerte nesten hele kampen og etter Graham Hansens scoring så det ut til at de bare kunne skru på cruisekontrollen og styre mot finale. Men Reiten og Chelsea hadde andre planer.

Også deres scoring kom etter at de vant ballen på midtbanen, og så gikk det fort i lengderetning. Ballen ble løftet over Barcelona-forsvaret i retning Sam Kerr. Australierens avslutningsforsøk ble reddet, men på returen var Reiten parat og hamret inn utligning i kampen og redusering sammenlagt.

Selv om scoringen kom mot datterens lag og sørget for hakket mer nervepirrende minutter gledet Hansen senior seg over scoringen.

– Det er ikke ofte du ser to norske navn på skjermen på Camp Nou. Det er kjempekult, sier han, og legger til:

– Det er helt fantastisk at Guro også scorer. Det betyr noe for norsk fotball.

Også landslagssjef Hege Riise, som gjestet TV 2s studio i forbindelse med kampen, gledet seg over de norske fulltrefferne.

– Det er helt fantastisk. At vi har dem på det høyeste nivået er en glede for norsk fotball, sier hun.

Spain Soccer Champions League

REDUSERTE: Guro Reiten jublet etter å ha tent håpet for Chelsea, men det ble aldri noen snuoperasjon fra London-laget.

Foto: Joan Monfort / AP

Men det kom aldri noen ordentlig sluttspurt fra London-laget og Mesterliga-eventyret deres stoppet i semifinalen. Chelsea har imidlertid fortsatt alt å spille for denne sesongen: Reiten, Mjelde & co. er i førersetet i kampen om ligagull og skal møte Manchester United i FA-cupfinalen.

Det var på ingen måte noen enkel oppgave som ventet det engelske hovedstadslaget denne torsdagen: Barcelona var før kveldens kampubeseiret i 19 strake europakamper.

Rekken er nå forlenget til 20 - og Barcelona skal nå spille sin tredje strake Mesterliga-finale.

Siste nytt

  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB
  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen. (NTB)

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal