Carlsens beskjed til egen trener: – Klovn!

STAVANGER (NRK): Magnus Carlsen tok sin første seier i langsjakk i Norway Chess, og leder turneringen etter tre runder. Men han var ikke helt fornøyd med trener Peter Heine Nielsen.

Magnus Carlsen

GRIMASE: Magnus Carlsen underveis i partiet mot Aleksandr Grisjtsjuk.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Kun et par minutter ut i partiet besøkte Carlsen «skrifteboksen», et TV-studio spillerne kan besøke for å kommentere hva som skjer i partiet. Da kom Carlsen med en melding til egen trener.

– Dette er bare en shout-out til Peter, som trodde Gristsjuk skulle spille konge-indisk heller enn Grünfeld. Klovn! sa en smilende Carlsen i skrifteboksen på TV 2s sending.

Nielsen: – Hva skal man si?

Peter Heine Nielsen, som er Carlsens trener, og hjelper nordmannen med åpningene, tok kritikken med et smil.

Laster Twitter-innhold

– Det er en del av jobben, skriver han på Twitter. Samtidig endret han profilbildet til bilde av en klovn.

– Hva skal man si? Jeg tåler det. Vi vet at han vanligvis åpner slik, sier Nielsen til NRK.

Da de møttes utenfor spillelokalet møtte Carlsen treneren med et stort smil. Utbruddet i «skrifteboksen» kom med et smil om munnen, og med hvite brikker mot Gristsjuk spilte han kanskje sitt beste langsjakkparti hittil i turneringen. Han spilte raskt, og fikk etter hvert overtaket mot russeren på motsatt side av brettet.

Han vant til slutt etter 34 trekk.

– De to første rundene var litt halvdårlig. Jeg er misfornøyd med spillet, men fornøyd med resultatet. I dag var spillet mye bedre, så jeg er veldig fornøyd med starten, sier Magnus Carlsen til NRK.

Magnus Carlsen
Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Etter seieren leder Carlsen Norway Chess etter tre runder. Han har fem poeng, og ett poeng ned til Ding Liren, Wesley So og Levon Aronjan, som alle har fire poeng.

Fredag har spillerne fri.

Klokke-krise

Grisjtsjuk er kjent som en spiller som har en tendens til å havne i tidstrøbbel. Mot Magnus Carlsen levde han opp til ryktet, og i trekk 16 brukte han over en halvtime på å bestemme seg.

Under Norway Chess har spillerne to timer til rådighet på de første 40 trekkene, så russeren brukte en fjerdedel av tiden på ett trekk.

Aleksandr Gristsjuk

I TRØBBEL: Aleksandr Grisjtsjuk brukte mye tid i tenkeboksen.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Han gjør akkurat det han ikke skal gjøre. Han vet selv at han ikke kan gjøre dette. Det er virkelig «tricky». Nå har han nesten ikke tid til å gjøre resten av trekkene, kommenterte Judit Polgár.

Siste nytt

 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal