NRK Meny
Normal

Carlsen uslåelig for tiden: Alene i tet i ny storturnering

2015 bød periodevis på uvant motgang for Carlsen. Men nå har han knust nesten all motstand i lang tid og ligger alene i tet i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland.

Magnus Carlsen

DOMINERER: Magnus Carlsen virker helt suveren for tiden. Her udner et parti mot Loek van Wely i forrige uke.

Foto: KOEN SUYK / Afp

Magnus Carlsen har vært i storslag i Nederland og i tirsdagens parti sikret han seg igjen en ny seier. Denne gang mot Michael Adams. Det betyr at han leder sjakkturneringen Wijk aan Zee i Nederland. Engelske Adams nektet lenge å gi opp, men måtte til slutt kapitulere.

Carlsen spilte med hvite brikker, og Adams (svart) maktet ikke å tukte nordmannen. Carlsen vant kampen i 66. trekk. Han leder nå turneringen med 6,5 poeng, ett poeng foran italienske Fabiano Caruana.

Spådde dominans

Sergej Karjakin stoppet seiersrekken til Carlsen i turneringen for to dager siden, da de spilte remis. Da hadde Carlsen seiret i flere dager i strekk. Men Carlsen har vært nærmest uslåelig en lang periode.

Men dette var også en slik dominans NRK-ekspert Torstein Bae spådde kunne skje i romjulen da Carlsen dominerte under en turnering i Qatar.

– I denne turneringen har han gått fra smygende anakonda til brølende løve. Jeg lurer på om vi ser konturene av at Magnus Carlsen oppfinner seg selv på ny, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

En måned senere ser det ut som kan ha fått rett. Storturneringen i Nederland avsluttes søndag.

Opp og ned

2015 bød på opp og nedturer og Carlsen sa før jul til NRK:

– Det har absolutt vært mye opp og ned i år. Men alt i alt har det blitt mange suksesser.

Men nå dominerer han totalt igjen og har nå over 30 strake partier uten tap.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag