Hopp til innhold

Carlsen slo tilbake mot Firouzja – kvartfinaleduellen gikk til omspill

Det norske sjakkesset Magnus Carlsen utlignet til 1-1 mot Alireza Firouzja i kvartfinalen av fischersjakkturneringen Freestyle Chess Goat Challenge i Tyskland.

Det første kvartfinalepartiet tapte Carlsen med svarte brikker for franske Firouzja.

Han slo imidlertid tilbake med hvite brikker i neste parti, hvor han klarte å få mer og mer overtak både på brettet og på klokken. Etter 41 trekk var partiet over.

Dermed går kampen mellom de to til omspill, hvor det først skal spilles to partier hurtigsjakk. Avgjøres det ikke der heller må de ut i to partier lynsjakk, før det eventuelt avgjøres med armageddon.

Fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, noe som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti.

Regjerende verdensmester i langsjakk, kinesiske Ding Liren spilte remis mot Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan. Dermed er kineseren slått ut av turneringen. Abdusattorov blir eventuell motstander for Carlsen i semifinalen.

Turneringen i Tyskland varer til fredag.

(NTB)

Norway Chess
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

  Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

  Det opplyser Sky Sports.

  Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

  – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

  Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal