Carlsen klarte ikke forsvare VM-tittelen

Men nordmannen er fortsatt rangert som verdens beste sjakkspiller.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen fikk det ikke til å stemme i VM i lynsjakk, og endte på 3. plass.

Foto: RAFA RIVAS / Afp

Regjerende verdensmester i lynsjakk, Magnus Carlsen (19), mistet verdensmestertittelen i Moskva torsdag.

Etter den tre dager lange VM-turneringen havnet han til slutt på 3. plass.

Resultater VM i lynsjakk (ekstern lenke)

– Det blir tyngre når man føler at hodet ikke fungerer, men når det først flyter er det ingenting som er morsommere, sier Magnus Carlsen til NRK.

Fortsatt verdens beste


19-åringen er populær i Russland og som regjerende verdensmester var han midtpunktet under verdensmesterskapet i Moskva.


Armeneren Levòn Aronjàn vant turneringen, men Magnus Carlsen topper fortsatt ratinglisten over verdens beste sjakkspillere.


Ledet etter åpningsdagen

Carlsen ledet etter den første dagen, men onsdag slet han med tempoet og tapte på tid. Foran torsdagens finale lå han på 2. plass, men tapte noen partier avslutningsdagen og maktet altså ikke å forsvare VM-tittelen.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal