Hopp til innhold

Her diskuterer de hvorfor «hjernen ikke fungerer»

TROMSØ (NRK.no): Magnus Carlsen klør seg i hodet over hvorfor han ble sliten nesten med en gang han satte seg ved brettet.

Espen Agdestein, Magnus Carlsen og Henrik Carlsen

Espen Agdestein, Magnus Carlsen og Henrik Carlsen ble stående utenfor NRKs studio og diskutere hvorfor han ikke greide å få noe overtak på tirsdag.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg synes det er merkelig. Jeg følte meg kjempefin før runden i dag, var opplagt og i godt humør. Så kom jeg til partiet, og etter en halvtime er det bare tomt, sier Magnus Carlsen.

Carlsen ble stående utenfor NRKs TV-studio i flere minutter og diskutere hva i all verden som hadde skjedd.

«Det var g5, da. Jeg trodde g5 var sterkt. Jeg hadde bare oversett hele planen,» sa Carlsen til manager Espen Agdestein og far Henrik Carlsen.

– Vi takler det ikke i det hele tatt

Ivan Saric

Kroatiske Ivan Saric ble stående i intervjuer med hele den norske pressen etter seieren mot Magnus Carlsen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Hverken han eller noen av støttespillerne hans hadde noe godt svar på hvorfor nordmannen ble stående så dårlig mot kroatiske Ivan Saric. De forstår heller ikke hvorfor det norske laget har hatt kjempetrøbbel i flere av de siste rundene.

– Jeg tror det er mange på laget som er slitne. Alle lagene er slitne, men vi takler det dårligere. Jeg vet ikke hvorfor, sier Carlsen.

– Vi takler det ikke i det hele tatt, alle sammen er slitne - og vi gjør feil på feil på feil, fortsetter han.

Tankene står stille

Carlsen gikk dermed på noe så uvanlig som et andre tap i sjakk-OL, begge mot betydelig svakere spillere. Han har tidligere tapt mot Arkadij Naiditsch fra Tyskland.

En lavmælt og behersket, men tydelig skuffet lommedøling tok seg tid til å både stille i NRK-studio og å snakke med enkelte medier i noen små minutter.

– Det er ingenting der. Det kommer ikke noen ideer eller noenting, sa han.

23-åringen gjentok flere ganger at «hjernen ikke fungerer».

– Det er... ja. For dårlig. Det er altfor dårlig. Det er ikke noe… ja. Sånn… når det går dårlig, må man enten ikke spille, eller spille enklere sjakk. Det nytter ikke å prøve å spille komplisert når hjernen ikke fungerer, sier Carlsen til NRK.no.

Carlsen

VIDEO: Se Magnus Carlsen forsøke å forklare for NRKs seere hva som gikk galt.

Tung luft

Verdenseneren sliter med å forklare hvorfor han ikke får det til å klaffe, og er ikke spesielt glad i å komme med unnskyldninger i media. Men 23-åringen hintet om at luften var tung i lokalet, hvor det altså spilles 650 partier samtidig.

– Det er bare hyggelig at det er mye folk og at statsministeren ser på og så videre. Men det er litt andre spilleforhold enn jeg er vant til. Det er rett og slett mer folk som kjemper om den samme luften. Denne gangen var ikke det forenelig med å prestere på aller høyeste nivå for meg, sier Carlsen.

– Er du overrasket?

– Ja. Jeg… jeg pleier ikke tape, sier han.

– Det har vært tydelig de siste dagene at Magnus har vært sliten, fortalte Leif Erlend Johannessen i NRKs studio etter kampen.

Magnus Carlsen

Det har vært fullt kaos rundt Magnus Carlsen de siste dagene. Her omsvermes han fordi Erna Solberg skal ta det første trekket i tirsdagens parti. Carlsen selv mener imidlertid at det bare er hyggelig med alle folkene rett før partiet.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Slitne norske spillere

Hele tre av Norges spillere tapte: Både Carlsen, Kjetil Lie og Jon Ludvig Hammer. Førstelaget vårt har like mange poeng som andrelaget foran siste runde, og kommer trolig til å ligge enda lenger bak enn den 26.-plassen de hadde før dagens partier. Målsettingen før OL var topp ti.

Simen Agdestein har ikke lagt skjul på at han har vært helt utslitt de siste dagene. Han fikk stå over tirsdagens parti.

Også Jon Ludvig Hammer innrømmer at han er sliten.

– Jeg var helt utslitt allerede for to dager siden. Jeg klarer å spille meg til gode sjanser, men roter det til. Det gjør noe med humøret, sier Jon Ludvig Hammer.

I morgen er det hviledag i sjakk-OL. Magnus Carlsen vurderer å stå over det siste partiet, men vil egentlig spille.

– Vi får se hvordan jeg føler meg. Jeg har ikke lyst til å avslutte på denne måten, men det er ikke noe vits hvis jeg er helt tom, sier Magnus Carlsen.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Bekreftet: King ferdig i Watford

  Watford bekrefter at Joshua King er ferdig i klubben. Han spilte for gultrøyene i én sesong, og det ble fem ligascoringer på 31 kamper.

  Den norske angriperen vil nå se seg etter en ny klubb, noe han antydet overfor TV 2 lørdag.

  I intervjuet med kanalen sa han at det kan komme nyheter i løpet av et par uker.

  Premier League - Watford v Brighton & Hove Albion
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel

  Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka.

  Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar.

  Vikings kamp mot Kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - Tromsø og Tromsdalen - Bryne utsett til august.

  Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Fjorårsfinalisten ut av Wimbedon med korona

  Matteo Berrettini, som kom til finalen i Wimbledon i fjor og var ein av favorittane til å vinne årets turnering, må trekke seg etter å ha blitt koronasmitta.

  Det melder nyheitsbyrået AFP.

  Italienaren vann to ATP-turneringar på gras i forkant av Wimbledon og var ved sida av fjorårsvinnar Novak Djokovic den største favoritten til å vinne Grand Slam-turneringa.

  I fjor tapte Berrettini finalen mot Djokovic i ein femsettar. No får han ikkje sjansen til å revansjere finaletapet.

  Tidlegare tysdag blei det kjent at Wimbledon-finalisten frå 2017, Marin Cilic, også må trekkje seg frå Wimbledon som følgje av virussmitte.

  Matteo Berrettini
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste