Hopp til innhold

Canadisk ishockeyspiller tilbake i Norge – har signert for Vålerenga

Tim McGauley er ishockeyklubben Vålerengas ferskeste tilskudd. Han kommer fra ungarsk liga og har tidligere erfaring i Norge.

McGauley spilte 24 kamper for Stjernen i 2020/21-sesongen. Canadieren hentes nå tilbake til Norge for å erstatte Christopher Bengtsson, som forlot Vålerenga etter sesongen.

– McGauley er en hardtarbeidende center som holder et meget høyt nivå. Han har en voldsom offensiv oppside, og vi tror han vil produsere mange poeng for oss kommende sesong, sier sportssjef Anders Myrvold.

LapFWMqLRYQ
Foto: NTB

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

  • Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

    Den amerikanske svømmeren Regan Smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets OL-uttak tirsdag.

    Dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019.

    – Det var planen. Jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon.

    Smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under OL. Hun endte bak Gretchen Walsh og Torri Huske i uttaket denne uken. Der er det bare de beste i Indiana som får OL-plass.

    Caeleb Dressel, som vant fem gull under OL i Tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. Han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til VM i fjor.

    (NTB/NRK)

    JTWuSsm7KMI
    Foto: AP
  • Kina sender omstridte svømmere til OL

    Elleve svømmere som var innblandet i en omfattende dopingsak, er tatt ut i Kinas tropp til sommerens OL i Paris.

    De elleve som er tatt ut, er en del av totalt 23 kinesiske svømmere som testet positivt for den prestasjonsfremmende hjertemedisinen trimetazidin i forkant av OL i Tokyo i 2021.

    Svømmerne ble i etterkant frikjent da kinesiske myndigheter og Det internasjonale antidopingbyrået (Wada) konkluderte med at de hadde fått det i seg gjennom matforurensing på et hotell.

    I etterkant har blant andre USA reagert sterkt på frikjennelsen.

    Blant de elleve utøverne som skal delta er Zhang Yufei og Wang Shun som begge tok OL-gull i Tokyo.

    (NTB/NRK)

    6u69yxENT8U
    Foto: AP
  • Panthers tapte for Oilers – fortsatt ett steg unna Stanley Cup-trofeet

    Florida Panthers hadde tirsdag sin andre sjanse til å avgjøre NHL-sluttspillet. I stedet vant Edmonton Oilers 5-3 og holder liv i finaleduellen.

    Fra start gikk imidlertid kampen gjestenes vei, og Edmonton kunne notere seg for 1-0 ved Connor Brown drøyt fem minutter ut i første periode. I den andre perioden la Zach Hyman raskt på til 2-0, mens en annen Connor – denne gangen McDavid – økte til 3-0 etter fem spilleminutter.

    Snaut to minutter senere fikk vertskapet sin første nettkjenning, ved Matthew Tkachuk. Deretter var det Oilers som økte avstanden igjen, da Corey Perry satte inn 4-1, fulgt av en ny redusering fra Floridas Evan Rodrigues bare 14 sekunder senere.

    Fire minutter ut i den tredje perioden begynte det å lukte mulig gull for Panthers da Oliver Ekman-Larsson reduserte igjen. Dermed var Edmontons ledelse skrumpet inn til ett mål på stillingen 4-3.

    På tampen tok Panthers ut målvakt Sergei Bobrovsky for å øke presset fremover. Men i stedet for å sikre seg forlenging av kampen, ga det rom for at Connor McDavid kunne score sitt andre mål for kvelden og fastsette sluttresultatet til 5-3.

    Fredag får Panthers en ny mulighet til å sikre seg pokalen. Eller så kommer Oilers seg à jour med en hjemmeseier, slik at det hele avgjøres i en sjuende og siste finalekamp førstkommende mandag.

    (NTB)

    2024 Stanley Cup Final - Game Five
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal