Byfuglien sikret seier

Dustin Byfuglien sørget for at Chicago bare er en seier unna finalen i Stanley Cup etter at de slo San Jose 3-2.

Dustin Byfuglien

Dustin Byfuglien jubler for vinnermålet i den tredje semifinalen mot San Jose

Foto: John J. Kim / Ap

Overtidsmålet til vingen med det norskklingende etternavnet satte inn vinnermålet 12.24 inn i den første overtidsperioden.

– Jeg fikk en perfekt pasning av Bolland og kunne bare sette pucken i nettet bak Jevgenij Nabokov i San Jose-målet, sa Byfuglien etter kampen.

Sliter med navnet

25-årige Byfuglien har norsk mor og kommer fra Minneapolis i Minnesota hvor det finnes veldig mange med skandinaviske røtter, men hockeysupporteren sliter fortsatt med hvordan de skal uttale navnet hans selv om har spilt fem sesonger i NHL.

I en diskusjonsgruppe på NHL.com kommer det mange og fantasifulle løsninger, men det ser ut til at de har landet på at det skal uttales "Bufflin".

Jevn kamp

Gjestene fra San Jose tok ledelsen ved Patrick Marleau tidlig i midtperioden. Tre minutter senere utlignet Chicagos Patrick Sharp. Sju minutter før full tid sendte Dave Bolland vertene i ledelsen, men Marleau satte straks inn sitt andre mål for
kvelden og tvang fram forlengning.

Big Buff, som Byfuglien også kalles, sørget likevel for at de 22 000 hjemmesupporterne slippe jubelen løs med sitt sjuende mål i sluttspillet, hvorav det første på hjemmeis.

Sterke borte

Chicago vant begge de to første semifinalene på bortebane og kan sikret finaleplassen hvis de vinner søndagens fjerde kamp. Den spilles i Chicago.

Blackhawks har ikke vunnet Stanley Cup siden 1961.

Siste nytt

 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP
 • Overraskelse i Chelsea-troppen

  Chelsea har registrert sin mangeårige målvakt og nåværende rådgiver Petr Cech i Premier League-troppen for inneværende sesong.

  Tirsdag var det frist for Premier League-klubbene å melde inn sine 25-mannstropper, og særlig ett navn peker seg ut på Chelseas liste.

  Cech har ikke spilt en offisiell kamp siden han la opp som Arsenal-spiller i 2019. Likevel er 38-åringen med blant de 17 utlendingene i Chelsea-troppen.

  Tsjekkeren spilte for Chelsea fra 2004 til 2015 og vant en rekke store titler med London-laget. Siden sommeren 2019 har han vært ansatt i klubben som utvikler og teknisk rådgiver. (NTB)

  Petr Cech
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal