Hopp til innhold

Byfuglien sikret seier

Dustin Byfuglien sørget for at Chicago bare er en seier unna finalen i Stanley Cup etter at de slo San Jose 3-2.

Dustin Byfuglien

Dustin Byfuglien jubler for vinnermålet i den tredje semifinalen mot San Jose

Foto: John J. Kim / Ap

Overtidsmålet til vingen med det norskklingende etternavnet satte inn vinnermålet 12.24 inn i den første overtidsperioden.

– Jeg fikk en perfekt pasning av Bolland og kunne bare sette pucken i nettet bak Jevgenij Nabokov i San Jose-målet, sa Byfuglien etter kampen.

Sliter med navnet

25-årige Byfuglien har norsk mor og kommer fra Minneapolis i Minnesota hvor det finnes veldig mange med skandinaviske røtter, men hockeysupporteren sliter fortsatt med hvordan de skal uttale navnet hans selv om har spilt fem sesonger i NHL.

I en diskusjonsgruppe på NHL.com kommer det mange og fantasifulle løsninger, men det ser ut til at de har landet på at det skal uttales "Bufflin".

Jevn kamp

Gjestene fra San Jose tok ledelsen ved Patrick Marleau tidlig i midtperioden. Tre minutter senere utlignet Chicagos Patrick Sharp. Sju minutter før full tid sendte Dave Bolland vertene i ledelsen, men Marleau satte straks inn sitt andre mål for
kvelden og tvang fram forlengning.

Big Buff, som Byfuglien også kalles, sørget likevel for at de 22 000 hjemmesupporterne slippe jubelen løs med sitt sjuende mål i sluttspillet, hvorav det første på hjemmeis.

Sterke borte

Chicago vant begge de to første semifinalene på bortebane og kan sikret finaleplassen hvis de vinner søndagens fjerde kamp. Den spilles i Chicago.

Blackhawks har ikke vunnet Stanley Cup siden 1961.

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal