Bugge kritiserer sitt gamle lag etter sparkingen

Vegard Robinson Bugge kritiserer Team Sparebanken Sør for at de kastet ham ut av laget etter den positive dopingprøven i fjor. Han mener det er årsaken til at han ikke finner et nytt lag.

Sykkelrytter Vegard Robinson Bugge ble kastet ut av Team Sparebanken Sør da han brukte feil astmamedisin og avla positiv dopingprøve i fjor.
Nå sliter han med å finne nytt lag, og kritiserer Sparebanken Sør for å ha reagert for hardt i saken. Reporter: Hans Henrik Løken, foto: Gunnar Bratthammer, redigering: Tore Vangberg

SE VIDEO: Vegard Robinson Bugge er på jakt etter et nytt lag.

– Den signaleffekten Team Sparebank Sør sendte da de ikke ville ha meg med videre, har smittet over på de andre, sier han.

NRK møter den norske syklisten i Belgia nesten ett år etter at sykkelkarrieren falt i grus etter det norske sykkelrittet Tour des Fjords.

Syklisten ble utestengt fra sykkelsporten i fire måneder av UCI i 2015 etter å ha testet positivt på en dopingprøve under rittet i slutten av mai.

– Jeg har grått. Det har vært tøffe tak, forteller Bugge.

Tok feil medisin

Bugge testet positivt på det forbudte stoffet terbutalin.

Stoffet fikk han i seg gjennom astmamedisinen Bricanil, en medisin han tidligere hadde hatt sertifikat for å bruke. Den godkjenningen hadde imidlertid utløpt.

Siden 2009 brukte Bugge en astmamedisin man ikke trenger spesiell godkjennelse for å bruke. Under Tour des Fjords brukte han så Bricanil igjen, uten å huske at han ikke hadde sertifikat for medisinen lenger.

– Jeg burde tatt riktig astmamedisin og ha sørget for at papirene var i orden. I stedet dreit jeg meg ut, erkjenner han.

Den tidligere landslagssyklisten ble i tillegg til suspenderingen også kastet ut av laget sitt, Team Sparebank Sør.

Les også: Sykkelpresidenten: – Jeg ble sjokkert og irritert

– Bør forholde seg til UCI

Vegard Robinson Bugge sonet ferdig dommen 28. oktober 2015, men har altså ikke lyktes med å finne seg et nytt lag.

– De er redd for å sende feil signaler, sier han.

– Jeg synes man bør forholde seg til hva det øverste organet i sykkelsporten, UCI, mener. De mener at dette ikke er en dopingsak, men et regelbrudd. Det er det jeg har fått en straff for.

satser han videre på sykkelkarrieren på egen hånd og med egne midler i Belgia. Det er kostbart, men Vegard Robinson Bugge har ikke gitt opp drømmen om en sykkelkarriere.

Atle Kvålsvoll

SIKKER: Atle Kvålsvoll står fast ved at det var riktig å si opp kontrakten med Bugge.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg må komme i kontakt med et belgisk lag, gjerne profesjonelt, og så sykle Flandern Rundt. Det er drømmen, forteller Bugge.

Atle Kvålsvoll, sportssjef i Team Sparebanken Sør, sier han har stor medfølelse for Bugge, men mener det var nødvendig å si opp kontrakten.

– Vi ønsker ikke at noen utøvere skal havne i en slik situasjon, men når det skjedde så fikk det en konsekvens. Han har måttet starte på scratch, men jeg håper han kommer tilbake. Her er det rett og slett et lite varsko for andre utøvere om hvor viktig det er at de følger med i timen og følger med på alle detaljer, sier Kvålsvoll.

Siste nytt

 • Idretten ber om nye 500 millioner

  Kulturdepartementet har så langt satt av én milliard kroner for å dekke de inntektstapene idretten har lidd under koronakrisen, men nå ber idrettspresident Berit Kjøll om 500 millioner ekstra. Det innebærer blant annet et ønske om å kompensere et bredere spekter av inntekter, blant annet bingo- og basarinntekter. I tillegg vil NIF flytte startdatoen for kompensasjonsordningen fra 12. mars til 5. mars.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • «Norske» Alkmaar klager til Uefa

  AZ Alkmaar nekter å godta at Ajax går direkte inn i høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen ber nå Uefa om hjelp, skriver NTB. Årsaken er at kun målforskjellen skilte Alkmaar og Ajax, men førstnevnte vant begge oppgjørene innbyrdes. Det var ni serierunder igjen da serien ble kansellert.

  Midtsjø
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Kings lagkamerat koronasmittet

  Joshua Kings lagkamerat og Bournemouth-målvakt Aaron Ramsdale har testet positivt for koronaviruset, opplyser klubben. Han mener selv å ha blitt smittet etter en handletur, skriver NTB.

  aPE05JOaJB8
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal