NRK Meny
Normal

Bronse til de norske sprangrytterne

De norske sprangrytterne vant bronse i lagkonkurransen. Dette er første gang Norge har stilt lag i denne disiplinen siden 1936.

Det norske bronselaget i sprangridning

Fra venstre: Tony André Hansen, Geir Gulliksen, Morten Djupvik og Stein Endresen.

Foto: Jan Gyllensten

Det var siste rytter, Tony André Hansen med hesten Camiro som avgjorde. Han red feilfritt, men måtte tåle ett ekstrapoeng.

Hesten fikk han som femåring og han har alene trent den opp til det nivået den er i dag.

Kun én tidsfeil

Det norske laget består av Stein Endresen, Morten Djupvik, Geir Gulliksen og Tony André Hansen.

Stein Endresen og hesten Le Beau åpnet med 12 feil. Feilene kom etter et hårfint tramp i vanngrava. Morten Djupvik og hesten Casino hadde et flott ritt med bare ett riv. Geir Gulliksen og hesten Cattani ville revansjere seg etter gårsdagen, og kom seg gjennom runden med ett riv og én tidsfei, ifølge rytter.no.

Helt til slutt var det Tony André Hansen og hesten Camiro som gjorde jobben med kun én tidsfeil. Hansen topper listen over beste rytter sammenlagt gjennom alle tre kvalifiseringene, foran Jos Lansink.

- Rister på hodet

Toppidrettssjef Jarle Aambø var til stede og jublet da det norske laget i sprangridning red inn til en «historisk bragd» mandag.

OL-sjefen valgte å forlate Beijing for å få med seg de norske rytterne i finalen. Da bronsemedaljen var sikret, angret han ikke et sekund på det.

– Det var utrolig å få være med på dette. Det var en nerve i denne konkurransen som jeg knapt nok har opplevd tidligere, sa Aambø til VG Nett.

– De er rutinerte og det er et veldig profesjonelt og erfarent team rundt dem. Men samtidig var det jo ingen som hadde regnet med noen medalje til Norge. Hesteeksperter her i Hongkong går og rister litt på hodet over den norske prestasjonen. De tror nesten ikke det er sant, sa han.

Sveits bak Norge

Laget tok seg i går til finalen etter kjempemessig innsats, spesielt fra sistnevnte. Les saken: Finale for de norske rytterne

Det ble omhopping for gullet, noe USA kom best ut av som red feilfritt. Sølv gikk til nabolandet Canada.

Sveits endte på fjerdeplass, tre poeng bak Norge.

Sjekk OL-resultater her

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal