NRK Meny
Normal

Bronse til de norske sprangrytterne

De norske sprangrytterne vant bronse i lagkonkurransen. Dette er første gang Norge har stilt lag i denne disiplinen siden 1936.

Det norske bronselaget i sprangridning

Fra venstre: Tony André Hansen, Geir Gulliksen, Morten Djupvik og Stein Endresen.

Foto: Jan Gyllensten

Det var siste rytter, Tony André Hansen med hesten Camiro som avgjorde. Han red feilfritt, men måtte tåle ett ekstrapoeng.

Hesten fikk han som femåring og han har alene trent den opp til det nivået den er i dag.

Kun én tidsfeil

Det norske laget består av Stein Endresen, Morten Djupvik, Geir Gulliksen og Tony André Hansen.

Stein Endresen og hesten Le Beau åpnet med 12 feil. Feilene kom etter et hårfint tramp i vanngrava. Morten Djupvik og hesten Casino hadde et flott ritt med bare ett riv. Geir Gulliksen og hesten Cattani ville revansjere seg etter gårsdagen, og kom seg gjennom runden med ett riv og én tidsfei, ifølge rytter.no.

Helt til slutt var det Tony André Hansen og hesten Camiro som gjorde jobben med kun én tidsfeil. Hansen topper listen over beste rytter sammenlagt gjennom alle tre kvalifiseringene, foran Jos Lansink.

- Rister på hodet

Toppidrettssjef Jarle Aambø var til stede og jublet da det norske laget i sprangridning red inn til en «historisk bragd» mandag.

OL-sjefen valgte å forlate Beijing for å få med seg de norske rytterne i finalen. Da bronsemedaljen var sikret, angret han ikke et sekund på det.

– Det var utrolig å få være med på dette. Det var en nerve i denne konkurransen som jeg knapt nok har opplevd tidligere, sa Aambø til VG Nett.

– De er rutinerte og det er et veldig profesjonelt og erfarent team rundt dem. Men samtidig var det jo ingen som hadde regnet med noen medalje til Norge. Hesteeksperter her i Hongkong går og rister litt på hodet over den norske prestasjonen. De tror nesten ikke det er sant, sa han.

Sveits bak Norge

Laget tok seg i går til finalen etter kjempemessig innsats, spesielt fra sistnevnte. Les saken: Finale for de norske rytterne

Det ble omhopping for gullet, noe USA kom best ut av som red feilfritt. Sølv gikk til nabolandet Canada.

Sveits endte på fjerdeplass, tre poeng bak Norge.

Sjekk OL-resultater her

Siste nytt

 • Tre tusendeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen endte på den sure fjerdeplassen på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i tyske Erfurt. Pallen glapp med tre tusendeler.

  Lorentzen falt i lagtempo
  Foto: NRK
 • Kirkevold-mål for Hobro

  Pål Aleksander Kirkevold har dratt med seg målformen inn i det nye året. Han scoret 1–0 målet for Hobro da de spilte 2–2 i en treningskamp mot Midtjylland fredag.

  Midtjyllands Rafael van der Vaart reddet 2–2 med en scoring etter 90 minutter.

  Fotballandslaget i Makedonia.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Berget klar for New York City FC

  Jo Inge Berget er klar for den amerikanske klubben New York City FC. Der blir han lagkamerat med blant annet David Villa.

  – Jeg gleder meg til å komme til New York, og spille i MLS for et av ligaens beste lag, sier Berget til klubbens nettside.

  Berget
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn
VM skiflyging
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1500 m menn
Sport i dag
Sport i dag
EM kunstløp: Friløp menn
EM kunstløp: Friløp menn