Hopp til innhold

Breivik tar selvkritikk

Den danske håndballklubben Ikast reagerte sterkt da Gro Hammerseng kom skadet tilbake etter EM. I dag har landslagssjef Marit Breivik vært i oppvaskmøte.

Gro Hammerseng måtte følge finalekampen i EM fra gulvet på grunn av belastningsskaden.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Med fasiten i hånda, så kan vi godt se at Gro skulle spilt mindre i kampen mot Ungarn og i kampen mot Frankrike. Det er mulig at hun ikke i det hele tatt skulle spilt i de siste tre kampene, men det vet vi jo ikke, sier Breivik til NRK.

Gro Hammersengs danske trener i Ikast, Ole Damgaard, hadde krevd å få møte landslagstreneren etter at den norske stjernespilleren kom tilbake til Danmark med en belastningsskade etter EM. Klubben hadde brukt tid på å bygge henne opp igjen etter en korsbåndskade, og rettet sterk kritikk mot Breivik og legeteamet.

 

Marit Breivik (th) jubler sammen med Gro Hammerseng etter EM-gullet.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Spørsmålet er likevel også om ikke Gro Hammerseng selv burde sagt i fra om skaden.

- Hun er en spiller som har høy smerteterskel og som tåler å spille med høye smerter, sier Breivik. Det som er viktig er at den spilleren blir kjent med og lærer hva konsekvensene kan være ved overbelastning.

 

Vil dele skylda

Breivik vil imidlertid ikke være med på at hun som trener, noen i legeteamet, eller Hammerseng selv alene skal få skylda for at det gikk som det gikk.

- Jeg syns det er veldig lite hensiktsmessig å henge bjella på én sau. Vi må bli bedre sammen.

Landslagstreneren innrømmer imidlertid at man har tatt lærdom av dagens møte.

- Når det gjelder små eller store skader, og særlig belastningsskader, må vi være veldig klare og veldig våkne på hva dette kan føre til ved videre aktivitet, sier hun.

Siste nytt

 • Haaland nominert til gjev pris

  Erling Braut Haaland er blant de som kan få Laureus-prisen som årets mannlige idrettsutøver. Golfstjernen Viktor Hovland kan også bli hedret.

  Haaland var i stor grad ansiktet utad til et Manchester City-lag som i fjor vant både Premier League, mesterligaen og FA-cupen. Jærbuen scoret på bestilling og har siden fått flere priser.

  Haaland får konkurranse av Novak Djokovic, Mondo Duplantis, Noah Lyles, Lionel Messi og Max Verstappen, kommer det fram i nominasjonene mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling.

  I nominasjonene til årets lag er Europas Ryder Cup-lag med på listen. Der var Hovland viktig for laget som slo USA i turneringen i Roma. På den listen er også Haalands Manchester City og Spanias kvinnelandslag som gikk til topps i VM.

  Hovland hadde en kjempesesong i fjor og gikk til topps i PGA-sluttspillet.

  (NTB)

  dTyQ10zYEYA
  Foto: AP
 • Norges håndballherrer møter Danmark i firenasjonersturnering i Oslo

  EM-sølvvinner Danmark, Kroatia og Argentina kommer i mai til Norge for å spille håndballturnering i Jordal Amfi i Oslo.

  – Det er en fin sammensetning av lag, sier landslagssjef Jonas Wille.

  Danmark tapte i januar EM-finalen for Frankrike, men Wille ser på Nikolaj Jacobsens lag som verdens beste.

  – Det er lenge siden vi har spilt mot Kroatia, så det blir fint. Danmark er det alltid bra å møte. Selv om de ikke tok gull i EM i januar, er de verdens beste lag. I tillegg er det morsomt å teste seg mot et lag som Argentina. De møter vi ikke så ofte, og de er blitt bedre og bedre med årene, sier Wille.

  Kampene spilles 9.-12. mai i hallen der ishockeylaget Vålerenga avvikler sine hjemmekamper.

  Norge, Danmark og Kroatia skal sammen arrangere VM i januar 2025.

  (NTB)

  UEnf9x4vSNU
  Foto: NTB
 • Syk Udnes Weng står over i Lahti

  Skiforbundet har tatt ut 21 langrennsløpere til verdenscuprennene i Lahti kommende helg.

  Der står en syk Tiril Udnes Weng over.

  – Jeg var sliten etter de siste rennene i USA. Ble syk i midten av forrige uke og er fortsatt ikke i trening. Håper å komme i gang igjen denne uka og bli klar for WC på hjemmebane, sier Udnes Weng i pressemeldingen.

  Her er den fulle troppen:

  Kvinner:

  Astrid Øyre Slind, Kristine Stavås Skistad, Kristin Austgulen Fosnæs, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Astrid Øyre Slind, Anne Kjersti Kalvå, Margrethe Bergane, Mathilde Myhrvold, Maria Hartz Melling, Julie Myhre.

  Menn:

  Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Simen Hegstad Krüger, Henrik Dønnestad, Martin Løwstrøm Nyenget, Pål Golberg, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen, Ansgar Evensen, Matz William Jenssen.

  Sesongåpning langrenn Beitostølen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal