Hopp til innhold

Brann snudde og vant på festdagen - profil i tårer

For andre gang på like mange dager slo Brann Rosenborg. Denne gangen var det damene som trakk det lengste strået etter herrenes 3-0-nedsabling lørdag.

– Dette var veldig gøy. Jeg kommer inn og vet at jeg har èn jobb, og det er å sette den ballen i mål. I en sånn kamp som dette så er det veldig deilig å gjøre nettopp det, sier matchvinner Anna Aahjem til TV 2 etter kampen.

Over 5000 hadde møtt opp på «Stadion» på dagen hvor Branns damelag offisielt flyttet inn på Bergens storstue. Tidligere har de fleste kampene gått på Stemmemyren i Sandviken.

Det fikk fram en tåre i øyekroken til tidligere kaptein Cecilie Kvamme.

– Jeg lurer på når jeg skal slutte å bli emosjonell av dette opplegget her. Men det betyr så sykt mye for oss å flytte inn her og å ha hele byen i ryggen, sier hun til TV 2 etter kampen.

– Det er veldig deilig å være Brann-spiller om dagen, fortsetter Kvamme, som er fra Bergen og lenge var kaptein før Marthine Østenstad nylig tok over.

Men det så lenge mørkt ut. Rosenborg gikk i ledelsen etter 32 minutter ved 17 år gamle Frøya Dorsin. Og det var ikke uten kontroverser. TV-bildene viste en klar hands på Emilie Nautnes i forkant.

– Det var kjempehands ja, det så jeg. Det er krisedårlig at de ikke tar den. Armen står veldig langt ute fra kroppen. Det er merkelig at ikke noen av de tre-fire dommerne ser den, sa Branns Ingrid Stenevik fra sidelinjen underveis i andreomgangen.

– Den handsen er jo krystallklar. Det er helt utrolig at ingen i dommerteamet ser den, stusset NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Men etter tre bytter og formasjonsendring i pausen snudde Brann kampen. Først utlignet Marthine Østenstad på straffespark fire minutter inn i andreomgang.

Deretter var det nettopp Østenstad igjen som spilte fram innbytter Anna Aahjem i det 80. minutt. Alene med keeper gjorde hun ingen feil og sørget for at seks av seks mulige poeng i helgens store byduell gikk til Bergen.

Resultatet gjør at Brann dermed «bare» er seks poeng bak ledende Vålerenga i Toppserien med èn kamp mindre spilt.

– Med tap her hadde det vært en liten katastrofe for Brann med tanke på den luka opp til Vålerenga, mener Torp.

Sportsnyheter

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

ukraina-soldater-starlink

Soldatane hyllar Ukraina-stjernene – følger EM med denne

Kontrasten er stor frå slagmarka i Ukraina til fullsette fotballarenaer i Tyskland. Likevel kjempar både det ukrainske landslaget og soldatane på heimebane for éin ting: Ukrainsk siger.

Kieran Trippier får i seg ekstra med drikke under et lite avbrekk i kampen mot Serbia.

Her blir Englands mystiske EM-våpen avslørt

Engelske landslagsspelarar har tatt i bruk ein «magisk drikk», som skal hjelpe mot kramper. Norsk ernæringsfysiolog meiner den har noko føre seg.

Siste nytt

 • FIS saksøkes av det østerrikske skiforbundet

  Det østerrikske skiforbundet (ÖSV) har gått til søksmål mot det internasjonale skiforbundet (FIS). Grunnen er en konflikt rundt salg av TV- og markedsrettigheter.

  I lang tid har Østerrike, i allianse med blant annet Norges Skiforbund, vært i en konflikt med FIS om disse rettighetene. Frem til nå har landene solgt sine TV- og markedsrettigheter selv. Nå skal heller FIS selge dem sentralt og samlet.

  I april ga styret i FIS, anført av president Johan Eliasch, grønt lys til å gå videre med denne avtalen, til tross for misnøyen fra enkelte medlemsland.

  – Med denne beslutningen har FIS-styret begrenset konkurransen i markedet. Dette har allerede en innvirkning på ÖSV, sier generalsekretær i det østerrikske forbundet, Christian Scherer, ifølge SportsBusiness.

  Han sier at forbundet potensielt kan tape et syvsifret beløp i euro (altså over 10 millioner kroner) dersom den sentraliserte avtalen blir noe av.

  – Vi og jeg som administrerende direktører i et selskap har ikke noe annet valg enn å forsvare oss selv, sier Scherer.

  Norges Skiforbund er ikke med på søksmålet.

  Johan Eliasch
  Foto: Johann Groder / EXPA / APA-PictureDesk
 • Aalbu blir ny hoppsjef

  Jan-Erik Aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. Hoppkomiteens leder Stine Korsen skriver følgende i en melding til NRK fredag:

  – Jan-Erik Aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. Han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter:

  – Jan-Eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover.

  Etter det NRK erfarer er det fortsatt noen detaljer som gjenstår, og kontrakten er ennå ikke signert. Men alt tyder likevel på at Aalbu får jobben som daglig leder.

  En knapp time etter at NRK fortalte at Aalbu blir ny sjef, så sendte Norges Skiforbund ut en bekreftelse via e-post.

  – Hoppsporten fornyer seg og vil utvikle sin posisjon som en av publikumsvinnerne i Europa. Norge skal spille en viktig og ledende rolle i denne utviklingen. Jeg ser også et stort potensial for å utvikle hopp på hjemmebane. Derfor takket jeg ja til denne jobben, sier Aalbu ifølge presseskrivet.

  NRK erfarte allerede tirsdag at Aalbu kom til å ta over jobben Clas Brede Bråthen har hatt i 20 år.

  Aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004.

  I 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som Sigurd Pettersens sammenlagtseier i Hoppuka, og Roar Ljøkelsøys VM-gull i skiflyging i Planica.

  Nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i Norges Håndballforbund.

  Aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter.

  Rent sportslig er det også usikkerhet. Landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  7-t1xfmBaC4
  Foto: NTB
 • L'Équipe: Mbappé startar på benken mot Nederland

  Den franske storavisa L'Équipe melder at Frankrike si store stjerne Kylian Mbappé startar på benken EM-kampen mot Nederland i kveld.

  Spissen pådrog seg eit nasebrot i opningskampen mot Austerrike i gruppe D sist måndag. Sidan har det blitt laga ei ansiktsmaske som det er tenkt at han skal bruke resten av meisterskapen.

  Mbappé brukte maska på den siste treninga før kampen mot nederlendarane.

  Dei første 15 minuttane av treninga var open for media, og det var tydeleg at 25-åringen sleit med å få den skikkeleg tilpassa. Han var stadig oppe i fjeset og justerte den. Mbappé var berre med på dei enklaste delane av treninga, skreiv avisa La Parisien.

  Det er venta at Frankrike sitt angrep vil bestå av Antoine Griezmann og Marcus Thuram.

  (©NTB/NRK)

  Mbappe med maske
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal