Hopp til innhold

Brann snudde og vant på festdagen - profil i tårer

For andre gang på like mange dager slo Brann Rosenborg. Denne gangen var det damene som trakk det lengste strået etter herrenes 3-0-nedsabling lørdag.

– Dette var veldig gøy. Jeg kommer inn og vet at jeg har èn jobb, og det er å sette den ballen i mål. I en sånn kamp som dette så er det veldig deilig å gjøre nettopp det, sier matchvinner Anna Aahjem til TV 2 etter kampen.

Over 5000 hadde møtt opp på «Stadion» på dagen hvor Branns damelag offisielt flyttet inn på Bergens storstue. Tidligere har de fleste kampene gått på Stemmemyren i Sandviken.

Det fikk fram en tåre i øyekroken til tidligere kaptein Cecilie Kvamme.

– Jeg lurer på når jeg skal slutte å bli emosjonell av dette opplegget her. Men det betyr så sykt mye for oss å flytte inn her og å ha hele byen i ryggen, sier hun til TV 2 etter kampen.

– Det er veldig deilig å være Brann-spiller om dagen, fortsetter Kvamme, som er fra Bergen og lenge var kaptein før Marthine Østenstad nylig tok over.

Men det så lenge mørkt ut. Rosenborg gikk i ledelsen etter 32 minutter ved 17 år gamle Frøya Dorsin. Og det var ikke uten kontroverser. TV-bildene viste en klar hands på Emilie Nautnes i forkant.

– Det var kjempehands ja, det så jeg. Det er krisedårlig at de ikke tar den. Armen står veldig langt ute fra kroppen. Det er merkelig at ikke noen av de tre-fire dommerne ser den, sa Branns Ingrid Stenevik fra sidelinjen underveis i andreomgangen.

– Den handsen er jo krystallklar. Det er helt utrolig at ingen i dommerteamet ser den, stusset NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Men etter tre bytter og formasjonsendring i pausen snudde Brann kampen. Først utlignet Marthine Østenstad på straffespark fire minutter inn i andreomgang.

Deretter var det nettopp Østenstad igjen som spilte fram innbytter Anna Aahjem i det 80. minutt. Alene med keeper gjorde hun ingen feil og sørget for at seks av seks mulige poeng i helgens store byduell gikk til Bergen.

Resultatet gjør at Brann dermed «bare» er seks poeng bak ledende Vålerenga i Toppserien med èn kamp mindre spilt.

– Med tap her hadde det vært en liten katastrofe for Brann med tanke på den luka opp til Vålerenga, mener Torp.

Siste nytt

 • Hauger krasjet i Barcelona

  Dennis Haugers mareritthelg i Barcelona ble avsluttet med at han kjørte ut allerede på første runde i søndagens hovedløp i Formel 2.

  Nordmannen ender dermed på sisteplass i løpet. Hauger skled inn i Victor Martins kort etter start, og begge havnet utenfor banen.

  – Det ser ut som Dennis rett og slett sklir sideveis inn i Martins, kommenterte Stein Pettersen hos Viaplay.

  – Jeg tror nok det var Dennis som gjorde en feil her. Men ikke stor nok til å få ytterligere straff, håper jeg, istemte hans kollega Atle Gulbrandsen.

  Hauger startet helgen med en svak kvalifisering og 13.-plass der. Lørdag ble han nummer ni i sprintløpet, men han fikk tidsstraff etter løpet for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

  – Det er bare kjipt. Igjen, det går poeng, sa Hauger til Viaplay før han forklarte seg om situasjonen med Martins:

  – Jeg fikk en dårlig start, som mange andre på harde dekk. Jeg prøvde meg på «ytter'n» på Martins. Det var litt på meg, men til sjuende og sist hadde han hele banen på innsiden. Det ble liksom ikke plass.

  – Det er bare utrolig kjipt. Jeg må ha ekstremt flaks med de andre utpå der for at jeg ikke skal tape altfor mye poeng, fortsatte Hauger.

  Det ble altså en helg uten Formel 2-poeng for nordmannen.

  (©NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: AP
 • Røa-talent klar for Brann

  18 år gamle Cassandra Ella Bogere har virkelig vist seg frem i Toppserien denne sesongen, og blir belønnet med en overgang til hardtsatsende Brann.

  Midtbanespilleren har skrevet under på en avtale med Brann ut året, med utgangspunkt i en permanent overgang etter sesongen. Hun kommer til Bergen etter sommerpausen i juli.

  – Grunnen til at jeg velger å komme til Brann er fordi jeg føler at det er en klubb jeg virkelig kommer til å utvikle meg i. Det er også utrolig kult å se hvordan Brann satser på kvinnesiden, sier Bogere til klubbens nettside.

  18-åringen har også tolv aldersbestemte landskamper for Norge.

  Cassandra Ella Bogere
  Foto: NTB
 • Suverent NM-gull til Ottestad

  Uno-X-rytter Mie Bjørndal Ottestad parkerte resten av feltet og syklet inn til et suverent NM-gull på fellesstarten i Nordland søndag.

  Det var 26-åringens andre NM-gull på fellesstart i karrieren. I fjor tok hun bronsemedalje bak Susanne Andersen og Katrine Aalerud, men da vant hun til gjengjeld NM-tempoen.

  Ottestad rykket fra hovedfeltet snaut 50 kilometer før mål i den 116,2 kilometer lange løypa med start og målgang på Tverlandet utenfor Bodø. Hun fikk derfra en ensom vei mot mål i regnværet.

  Uno-X-rytteren skaffet seg relativt raskt et forsprang på over minuttet. 30 kilometer fra mål ledet hun med to minutter på hovedfeltet, og avstanden var økt til hele fire minutter med 18 kilometer igjen å sykle. Senere fortsatte hun bare å styrke sin ledelse, og gruppen bak henne hadde innsett at de måtte gjøre opp om de øvrige medaljene.

  Det ble en durabelig kamp i feltet bak, som kom inn mot mål om lag sju minutter bak Ottestad. Emma Dyrhovden fra Åsane var aller raskest i spurten, mens Ottestads Uno-X-kollega Aalerud tok bronsemedaljen.

  (©NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal