Hopp til innhold

Brækhus fortviler over kritikken

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) var så overlegen mot Mia St. John at kritikerne kaller oppgjøret en «tullekamp». Den norske boksedronningen fortviler over at det ikke finnes gode nok motstandere for henne.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus i garderoben etter oppgjøret mot Mia St. John.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Jeg kan ikke leve livet mitt etter hva folk mener og synser. Dette var den beste kampen jeg kunne få til per nå. Det er ikke mulig for meg å møte jevngode boksere hver gang, sier Cecilia Brækhus til NRK.no i garderoben etter kampen.

Kampen mot Mia St. John var over etter tre runder. Da hadde den amerikanske 45-åringen fått så mye juling at dommeren ikke syntes det var forsvarlig å fortsette.

– Jeg gjorde jo bare jobben min. Dette var to voksne jenter som ønsket å bokse mot hverandre. Jeg må få lov til å gjøre noe for meg selv også. Ærlig talt, sier Brækhus og flirer oppgitt.

Andreas Evensen

Andreas Evensen fulgte Brækhus-kampen ringside. Etter kampen smilte han lurt på spørsmål om kampen kun var et PR-show.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Hva skal jeg si? Hun er 45...

Tidligere proffbokser Andreas Evensen var på plass ringside i Danmark. Når NRK.no spør ham om kampen, tenker han seg om i flere sekunder, smiler lurt, og svarer:

– Hva skal jeg si... Hun er jo 45 år. Prikk, prikk, prikk, sier Evensen - et tydelig hint om at han ikke synes noe særlig om kvaliteten på den amerikanske motstanderen i kampen.

– Cecilia herjet. Det så man med en gang. Klasseforskjell, sier Evensen.

«Tullekamp»

Brækhus fortalte etter seieren at hun så allerede på vei inn i ringen at Mia St. John var livredd. Fra første sekund var det tydelig at det var klasseforskjell på de to bokserne.

Selv for et utrent øye var det liten tvil om at den norske bokseren beveget seg på en helt annen måte enn 45-åringen fra USA.

NRKs bokseekspert Anders Øfsti omtaler kampen som en «tullekamp».

– Kampen var ikke verdt mye for Cecilia. Om noen amerikanere gadd å se kampen på stream, så de også at det var en tullekamp. Om noen skulle vært i tvil. Holly Holm har visst at Cecilia er for god lenge. For henne var det ikke noe nytt i «kampen», sier Øfsti.

Mener Brækhus holdt tilbake

Han mener at Brækhus tydelig holdt igjen i kampen.

– Hun kunne slått henne rett ned i både første og ikke minst andre runde. Hun viste nåde og hadde tydeligvis ikke lyst til å skade motstanderen, sier Øfsti.

Den tidligere nordiske mesteren i boksing har stor forståelse for at det rett og slett ikke finnes nok skikkelige motstandere for den norske jenta.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus måtte gang på gang svare på spørsmål om nivået på motstanderen Mia St. John var for dårlig. Her fra garderoben etter kampen.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Hun lider under å være best i verden

– Cecilias problem er at det ikke finnes motstand. Hun er suveren, og hun kommer til å gruse Holm også hvis det noen gang blir en kamp. Det kunne vært morsomt å se henne mot OL-vinner Clarissa Shields, men hun er tyngre og bare 18. Hun er ikke proff - ennå, sier Øfsti.

Også den nye generalsekretæren i Norges Bokseforbund, Erik Nilsen, skjønner at Cecilia Brækhus fortviler over å bli kritisert for å være best i verden.

– Det er litt sprøtt, hele greia. Cecilia er suveren i sin vektklasse om dagen, og lider rett og slett under at hun er best i verden, sier Nilsen til NRK.no.

«Jeg driter i det»

Både Cecilia Brækhus og treneren hennes hevder at de ikke var klar over hvor svak St. John var på forhånd.

– På forhånd visste vi ikke at hun var såpass mye dårligere enn Cecilia. Men i dag viser Cecilia at hun er verdens beste, sier trener Georg Bramowski til NRK.no.

På pressekonferansen etter kampen fikk Cecilia Brækhus se en mobilversjon av NRK.no-forsiden med saken du nå leser på topp, der sitatet «– En tullekamp!» var uthevet.

Brækhus scrollet forsiden opp og ned på NRK-journalistens telefon før hun sa: «Tsss, jeg driter i det». Og lo hjertelig.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Warholm-rival klar for Bislett-duell

  Norges hekkeløpsfenomen Karsten Warholm skal opp mot 2022-verdensmester Alison dos Santos under Bislett Games i Oslo 30. mai.

  Det bekrefter arrangøren i sine mediekanaler.

  Dos Santos ble verdensmester på 400 meter hekk i Eugene i 2022. I forkant av mesterskapet hadde Warholm trøblet med en skade, og nordmannen var dermed ikke i nærheten av å utfordre brasilianeren.

  I fjor slo Warholm tilbake med gull i Budapest. Da ble Dos Santos nummer fem. (NTB)

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

  Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

  Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

  Det sier generalsekretær Christian Scherer.

  Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

  Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

  Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

  – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

  Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

  – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

  Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

  Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

  Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

  Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

  – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

  Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

  – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

  Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

  Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

  (NTB)

  Alcaraz
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal