Hopp til innhold

Brækhus forsvarte VM-beltene mot amerikansk muskelbunt

Brækhus fikk juling, men ga bort enda mer, da hun slo Chevelle Hallback over 10 runder i København.

brækhus

Chevelle Hallback og Cecilia Brækhus i aksjon.

Foto: Lars Rønbøg / Scanpix

Brækhus satte sine tre VM-belter på spill mot den amerikanske muskelbunten i Koncerthuset i København, i det som på forhånd ble omtalt som Brækhus´ største utfordring noensinne som proff.

Og tøft ble det.

– Hun slo hardt

Det ble en meget jevn kamp, der begge bokserne tok imot mye juling. Brækhus fikk blant annet en kraftig hevelse på høyre kinnbein etter en solid venstre hook fra sin amerikanske motstander i den 5. runden.

– Hun tok meg litt da guarden min ikke var bra nok, og jeg ble litt overrasket over hvor hardt hun slo. Hun er god og sterk, sa Brækhus om sin motstander til Viasat Sport etter kampen.

Så, i de tre siste rundene spesielt, viste Brækhus hvorfor hun kalles ”boksingens førstedame”.

Fornøyd

Bergenseren tok kommandoen da Hallback så ut til å merke kjøret, og Brækhus vant på poeng. Hun fikk inn flere solide treffere, noe som til slutt ga poeng nok til en komfortabel seier. Dommerne ga den norske verdensmesteren seier med poengene 98-92, 97-93 og 98-92.

– Jeg fikk opp guarden min bedre etter hvert, og er ganske fornøyd med kampen, selv om jeg har noen ting å jobbe med fremover.

37 år gamle Chevelle Hallback bokset sin 37. kamp som proff (hun har aldri vært amatør). Før kampen mot Brækhus sto hun med 28 seire og seks tap. To kamper har endt uavgjort.

Vil møte Holm

Brækhus har nå 19 kamper som proff. Hun har aldri tapt, og har fire knockouts.

Mange lurer på når Brækhus skal møte stjernen Holly Holm, en kamp også Brækhus selv har etterspurt lenge.

– Jeg vet ingenting om når det eventuelt blir en kamp, men slik det er nå bør jo hun banke på døren for å få til et møte - ikke motsatt, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Haaland åpnet opp om «tøff» periode: – Plutselig vet du ikke hva du skal gjøre

  Erling Braut Haaland har ikke for vane å stille på pressekonferanser for Manchester City.

  Tirsdag gjorde nordmannen en sjelden opptreden foran pressen i forkant av Citys møte med FC København onsdag.Der kom det mange spørsmål rundt jærbuens form, og den store sjansen han bommet på i Manchester-derbyet i forrige kamp.

  – Jeg kommer til å bomme på store muligheter i framtiden og folk kommer til å kritisere meg da. Hva skal jeg gjøre? Jeg må bare fortsette, sier Haaland.

  Stjernespissen snakket åpent om den nylige skadeperioden. Da var den norske landslagsspissen ute i rundt én måneds tid.

  – Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, fortsetter Haaland.

  Pep Guardiolas mannskap vant 3–1 i Parken, men spanjolen tar ikke lett på returoppgjøret på Etihad.

  – Dere så hva de gjorde sist. Mot Bayern München, Galatasaray og Manchester United. De er et godt lag, sier Guardiola dagen før kampen.

  UVsHQzhLzOQ
  Foto: Reuters
 • Storslalåmen i Kranjska Gora er avlyst

  På grunn av ugunstige værforhold og sikkerhetssituasjonen avlyses verdenscupen i storslalåm for menn i Kranjska Gora i Slovenia.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet.

  Etter planen skulle det være storslalåm på lørdag og slalåm på søndag. Nå blir slalåmen flyttet frem til lørdagen.

  wQHlSVjE1L4
  Foto: AP
 • Norges vei mot EM i 2025 er klar

  Det norske landslaget starter ferden med å prøve å bli ett av de 16 lagene som skal kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits i 2025.

  På veien mot neste års sluttspill møter de: (Landets FIFA-rangering i parentes.)

  Nederland (7)
  Italia (14)
  Norge (16)
  Finland (27)

  – Det er fint at trekningen er over, jeg har ventet på det. Nå vet vi motstanderne og kan starte planleggingen. Jeg gleder meg, sier landslagssjef Gemma Grainger til TV 2.

  NRKs fotball-ekspert Carl-Erik Torp ser positivt på Norges gruppe:

  – Finland skal vi slå. Italia er vi ganske like med nivåmessig, der er det absolutt muligheter. Nederland er et par hakk over oss, men i enkeltkamper kan vi hamle opp med dem også.

  Norge slo nylig Kroatia overbevisende over to kamper, dermed beholdt de sin posisjon i pulje A, men i pot C. Grainger og resten av landslaget måtte likevel krysse fingrene for en heldig trekning.

  Hvor de blant annet kunne trekke lag som Frankrike fra pot A og England fra pot B som begge havnet i samme gruppe sammen med Sverige og Irland.

  Glad for at dere slapp den?

  – Ja, jeg så den gruppen og den skiller seg ut. Alle grupper ville blitt tøffe, men det er en svært interessant gruppe, sier landslagstreneren.

  – Vi skal være veldig glad for at vi ikke havnet i «dødens» gruppe med Frankrike, England og Sverige. Det hadde vært fryktelig. Vi havnet i en gruppe med muligheter, så det er positivt, sier Torp til NRK.

  I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

  EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

  De første kvalifiseringskampene spilles 3.–9. april i år.

  nbkBafFt-HQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal