Hopp til innhold

Sesongen over for Braathen etter fall

Sesongen er over for Lucas Braathen etter at han falt stygt like før målområdet i sveitsiske Adelboden. Også Atle Lie McGrath må belage seg på flere ukers skadeopphold etter et fall i 1. omgang.

MÅTTE UT: Lucas Braathen ble tatt ut på båre etter et fall. Video med tillatelse fra TV 2.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han har pådratt seg en sideleddbåndskade på innsiden av kneet som trenger operasjon. Vi skal få han hjem for endelig vurdering, men sesongen er over. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade ligger normalt på mellom 6 og 9 måneder, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss.

Dermed ryker også VM 8. februar for den uheldige alpinisten, som har imponert med flere sterke resultater. Han åpnet blant annet årets sesong med seier i storslalåmrennet i Sölden.

– Selve skaden er ikke så komplisert, men det er en skade som trenger kirurgi, forteller Strauss til NRK.

Lucas Braathen.

FALT: Lucas Braathen var uheldig ved målgang og måtte ut på båre.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Hektet like før mål

Lucas Braathen leverte sterkt også i Abelboden, og kjørte inn til en foreløpig ledelse.

Men likevel skulle det gå galt like før målgang. Han hektet i en port like før mål, mistet balansen og landet på hodet i fallet.

Han ble liggende på bakken etter fallet, og så ut til å ha smerter. Braathen fikk tilsyn av helsearbeidere og Aleksander Aamodt Kilde, som kom i mål like etterpå. Til slutt ble han fraktet ut av målområdet på båre.

– Det er en liten kul og kompresjon der. Den kommer fort på ham og han kommer i ubalanse, sa alpinekspert Nina Haver-Løseth på TV 2s sending.

– Det ser ikke bra ut. Det ser ut til han har fått en ordentlig smell.

– Helt jævlig

Også Atle Lie McGrath falt stygt i storslalåmrennet. Han er nå ute i minst seks uker. Det kan likevel være at han rekker å stille til VM, forteller Strauss.

– Det kan holde, sier han.

– Han har pådratt seg en strekkskade i leddbåndet på innsiden av kneet. Vi skal undersøke skaden videre når han kommer hjem, men han må nødvendigvis ikke operere. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade uten operasjon ligger rundt 6 uker.

Rett før jul tok McGrath en 2.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.

– Utfordringen nå blir hvor raskt vi kan få dem hjem på grunn av situasjonen med covid-19. Det kan bli spennende å se, forteller han.

Switzerland Alpine Skiing World Cup

BÅRET UT: Lucas Braathen skadet seg ved målgang.

Foto: Marco Tacca / AP

– Så ikke pent ut

Aleksander Aamodt Kilde forteller om en tøff opplevelse ved målgang.

– Det var helt jævlig. Jeg oppfattet det ikke i starten.

– Jeg håper at det går bra med Lucas. Det så ikke pent ut, sa Leif Kristian Nestvold-Haugen.

– For oss som kommer på slutten blir lyset dårligere der, legger han til om stedet hvor Braathen falt.

Kilde endte på en 4.-plass - bak Marco Odermatt, Filip Zubcic og vinneren Alexis Pinturault.

Lucas Braathen ble nest best blant de norske, og tok en 7.-plass til slutt - til tross for fallet. Like bak endte Leif Kristian Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen på henholdsvis 8.- og 9.-plass.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

  Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

  Det bekrefter hun overfor NRK.

  Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

  – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

  Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

  Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

  PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

  Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

  For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

  – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

  – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

  Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

  Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

  – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

  Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

  55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

  NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

  Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

  Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

  Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal