Sesongen over for Braathen etter fall

Sesongen er over for Lucas Braathen etter at han falt stygt like før målområdet i sveitsiske Adelboden. Også Atle Lie McGrath må belage seg på flere ukers skadeopphold etter et fall i 1. omgang.

MÅTTE UT: Lucas Braathen ble tatt ut på båre etter et fall. Video med tillatelse fra TV 2.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han har pådratt seg en sideleddbåndskade på innsiden av kneet som trenger operasjon. Vi skal få han hjem for endelig vurdering, men sesongen er over. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade ligger normalt på mellom 6 og 9 måneder, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss.

Dermed ryker også VM 8. februar for den uheldige alpinisten, som har imponert med flere sterke resultater. Han åpnet blant annet årets sesong med seier i storslalåmrennet i Sölden.

– Selve skaden er ikke så komplisert, men det er en skade som trenger kirurgi, forteller Strauss til NRK.

Lucas Braathen.

FALT: Lucas Braathen var uheldig ved målgang og måtte ut på båre.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Hektet like før mål

Lucas Braathen leverte sterkt også i Abelboden, og kjørte inn til en foreløpig ledelse.

Men likevel skulle det gå galt like før målgang. Han hektet i en port like før mål, mistet balansen og landet på hodet i fallet.

Han ble liggende på bakken etter fallet, og så ut til å ha smerter. Braathen fikk tilsyn av helsearbeidere og Aleksander Aamodt Kilde, som kom i mål like etterpå. Til slutt ble han fraktet ut av målområdet på båre.

– Det er en liten kul og kompresjon der. Den kommer fort på ham og han kommer i ubalanse, sa alpinekspert Nina Haver-Løseth på TV 2s sending.

– Det ser ikke bra ut. Det ser ut til han har fått en ordentlig smell.

– Helt jævlig

Også Atle Lie McGrath falt stygt i storslalåmrennet. Han er nå ute i minst seks uker. Det kan likevel være at han rekker å stille til VM, forteller Strauss.

– Det kan holde, sier han.

– Han har pådratt seg en strekkskade i leddbåndet på innsiden av kneet. Vi skal undersøke skaden videre når han kommer hjem, men han må nødvendigvis ikke operere. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade uten operasjon ligger rundt 6 uker.

Rett før jul tok McGrath en 2.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.

– Utfordringen nå blir hvor raskt vi kan få dem hjem på grunn av situasjonen med covid-19. Det kan bli spennende å se, forteller han.

Switzerland Alpine Skiing World Cup

BÅRET UT: Lucas Braathen skadet seg ved målgang.

Foto: Marco Tacca / AP

– Så ikke pent ut

Aleksander Aamodt Kilde forteller om en tøff opplevelse ved målgang.

– Det var helt jævlig. Jeg oppfattet det ikke i starten.

– Jeg håper at det går bra med Lucas. Det så ikke pent ut, sa Leif Kristian Nestvold-Haugen.

– For oss som kommer på slutten blir lyset dårligere der, legger han til om stedet hvor Braathen falt.

Kilde endte på en 4.-plass - bak Marco Odermatt, Filip Zubcic og vinneren Alexis Pinturault.

Lucas Braathen ble nest best blant de norske, og tok en 7.-plass til slutt - til tross for fallet. Like bak endte Leif Kristian Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen på henholdsvis 8.- og 9.-plass.

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Målvaktgjengen

Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL: – Han er kjempeviktig for meg

TOKYO/OSLO (NRK): Keeperveteran Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret da Norges semifinaleplass holdt på å glippe. Men at Lunde i det hele tatt er i OL, etter et svært tøft år, takker hun Mats Olsson for.

Siste nytt

 • Favoritt skadet

  En av favorittene i mangekampen i OL, Katarina Johnson-Thompson, skadet seg under kvalifiseringen på 200 meter onsdag, og endte sist. Det er uklart hva som skjedde. Thompson klarte plutselig å ikke løpe lenger, og hinket over målstreken, langt bak de andre.

  54Dqs9LaNLI
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • La Liga sikret milliardavtale

  Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

  Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

  Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger i det siste.

  Messi
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Geir Gulliksen (61) brøt OL-finalen

  Sprangridningsveteran Geir Gulliksen og hesten Quatro brøt OL-finalen onsdag, som følge av en rekke feil. Dermed brast medaljedrømmen for den norske ekvipasjen.

  Den norske ekvipasjen, fra startnummer fem, kom seg godt i gang innledningsvis før det ballet på seg med feil. Midtveis ut i hinderløypa ble det mange riv på Gulliksen og Quatro, som til slutt valgte å bryte OL-finalen.

  Dermed kan vi slå fast at det ikke blir en medaljerevansj, 13 år etter at lagbronsen glapp under Beijing-OL i 2008.

  Gulliksen
  Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal