NRK Meny
Normal

- Jeg trenger å trene mer styrke

Usain Bolt reiser rett hjem til Jamaica for å trene og styrke akillessenen etter seieren over Asafa Powell på 100 meteren i Paris.

Usain Bolt i Paris

Usain Bolt vant i Paris, men var ikke like utilnærmerlig som han vært tidligere.

Foto: BORIS HORVAT / Afp

Usain Bolt i Paris 2

Usain Bolt poserer for pressen i Paris.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Bolt løp inn til seieren med 9,84 sekunder i Paris, men han slet med å holde Powell bak seg til det gjenstod 20 meter å løpe. Den dobbelte verdensrekordholderen virket ikke å være i sin beste form.

Diamond League i Paris: Bolt vant superduellen mot Powell

– Jeg er fornøyd med at jeg kom meg gjennom denne 100 meteren som vinner uten at jeg pådro meg skader, sa Bolt etter seieren på Stade de France i Paris.

Les også: Wariner med årsbeste i verden

Vil trene styrke

– Likevel innser jeg at jeg trenger litt mer trening, og jeg må bli sterkere. Derfor tar jeg to uker hjemme i Jamaica nå. Jeg kommer til å bruke mye tid i gymmen, og det bør være nok til at jeg kommer tilbake til Europa i mye bedre form, mente Bolt før han forlot Paris for denne gang.

Bolt sa også at han trodde Powell hadde ham etter at 50 meter var løpt, men han tok seg sammen og slo landsmannen med sju hundredeler.

– Vanligvis er de siste 50 meterne den beste delen av 100 meteren for mitt vedkommende. Det fikk jeg ikke vist her i Paris, sa Bolt.

Les også: David Oliver truet verdensrekorden på 110 meter hekk

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal