Hopp til innhold

Bøkko: – Håper fortsatt å være venn med Mueller

Håvard Bøkko ville teste høydetrening. Det ville ikke Peter Mueller være med på. Dermed avsluttet de samarbeidet.

Håvard og Hege Bøkko

Håvard og Hege Bøkko synes det her vært for mye uro rundt CBA-laget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Peter Mueller

Peter Mueller fikk tidligere i sesongen ikke lov til å sekundere løperne sine på isen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix
– Det er vemodig å ikke ha Peter (Mueller) som trener, men jeg håper jeg vi kan fortsette å være venner, sier Håvard Bøkko på en pressekonferanse mandag.

– Det er vemodig å miste han som trener. Han skal vel bo i Oslo så jeg håper vi holder god kontakt, sier Bøkko.

Sammen med søsteren Hege slutter han på privatlaget CBA, der Mueller er trener, og vender tilbake til landslaget.

Hvordan tror du Bøkko-søsknene vil gjøre det tilbake på landslaget? Diskutér nederst i artikkelen!

– Mye uro

På en pressekonferanse på Olympitatoppen mandag forklarte de to søsknene valget.

– Vi vil ha 110 prosent fokus på det sportslige, slik har det ikke vært den siste tiden, sier Hege Bøkko.

– Utenomsportslige ting har skapt problemer. Det har vært medieskapte konflikter som har skapt problemer. Det har blitt for mye uro, sier Håvard Bøkko, og utdyper overfor NRK:

– Det har vært mye støy. Det er nok mange parter som har skyld i det, jeg kan ta på meg litt av skylda også. Det har ikke vært kult til tider, men vi får bare håpe at det roer seg og at vi kan se fremover.

Ikke på isen

Etter fjorårssesongen vraket Bøkkko-søsknene landslaget til fordel for Team CBA. Det var en kontroversiell avgjørelse som fikk stor plass i mediebildet.

Mueller hadde noen måneder tidligere fått sparken som norsk landslagstrener.

Som CBA-trener har ikke Mueller fått lov til å sekundere løperne sine nede på isen denne sesongen, dette er blant sakene som har fått mye oppmerksomhet.

Høydeopphold

Uenighet rundt høydeopphold og treningsopplegget generelt, er en annen årsak til comebacket på landslaget.

– Verken Peter (Mueller) eller Eskil Ervik (sportsdirektør, journ. anm.) har vært veldig begeistret for høydetrening selv om jeg har gitt utrykk for at jeg ønsker det, sier Håvard Bøkko.

– Jeg vil prøve høydetrening i år for jeg ser i andre idretter at det gir effekt.

Helhetsvurdering

Hege Bøkko sier til NRK at det til slutt dreide seg om en helhetsvurdering.

– Det var en totalvurdering som gikk på trening, støtteapparatet og alt rundt. Det skal klaffe når du driver på det nivået vi gjør. Når vi ikke møtes helt på alle punkter er det naturlig at vi har forhandlinger med andre, sier hun til NRK, men synes som broren at det er vemodig å forlate privatlaget med Mueller som trener.

Det har vært et ganske tøft valg, spesielt å gå fra Mueller, som har vært en støttespiller for meg siden jeg var 15 år. Å avsluttet et så godt og langt samarbeid er vemodig og litt trist, men sånn er livet og toppidretten er ganske hard, sier hun.

Video Søskenparet Bøkko har ikke snakket med Müller

VIDEO: - Han satte noen krav til meg, og jeg satte noen krav til ham.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal