Bodø/Glimt politanmelder supporter

Det skriver Glimt på sin hjemmeside dagen etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm på Aspmyra.

Anmeldelsen skjer på bakgrunn av at klubben mener de har fått informasjon om at en av bortelagets supportere har kommet med rasistiske ytringer mot en av Bodø/Glimts spillere, samt tilrop som av spiller ble oppfattet som drapstrusler.

– Det er en trist sak for norsk fotball. Vi må nok en gang understreke at rasisme ikke hører hjemme på våre arenaer, og vi vil jobbe aktivt sammen i kampen mot rasisme, diskriminering og vold, sier Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen til klubbens hjemmeside.

Bodø/Glimt skriver videre at de velger å politianmelde hendelsen etter samtaler med politiet mandag.

Thomassen har vært i kontakt med Lillestrøms daglige leder Robert Lauritsen for å informere om forholdene. Glimt har også oversendt rapporter og videomateriell til Lillestrøm, slik at de også kan følge opp saken.

– Som klubb tar vi sterk avstand fra anklagene som er kommet fram i denne saken. Vi tar dette veldig alvorlig og ønsker å samarbeide best mulig for å komme til bunns i hva som har skjedd. Vi vil fortsette å jobbe aktivt i kampen mot all rasisme og diskriminering, understreker Lauritsen i en pressemelding fra Lillestrøm.

Bodø/Glimt anmelder en supporter. Anmeldelsen skjer på bakgrunn av at klubben mener de har fått informasjon om at en av bortelagets supportere har kommet med rasistiske ytringer mot en av Bodø/Glimts spillere, samt tilrop som av spiller ble oppfattet som drapstrusler.
Foto: Kasper Holgersen / NRK

Siste nytt

 • Eikeri videre i Australia

  Ulrikke Eikeri er videre til den 3. runden av Australian Open. Det er hennes beste prestasjon i Grand Slam-sammenheng noensinne.

  Sammen med double-partner Aliona Bolsova slo hun Lucie Hradecka og Marie Bouzkova 7–6, 6–3 natt til lørdag.

  Nå ligger Eikeri an til å plassere seg blant verdens 50. beste spillere i double etter turneringen.

  Neste motstander for duoen er Beatriz Haddad Maia og Anna Danilina.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP
 • Zuccarello med to assists

  Mats Zuccarello noterte seg for to assists da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 5–1 natt til lørdag.

  Wild fikk en drømmestart og ledet 2–0 etter fire minutter i første periode. «Zucca» var involvert i den andre scoringen.

  Han sto også bak 3–0 som var stillingen etter den første perioden. Det endte 5–1 etter to scoringer av Wild i andre periode og et trøstemål for Blackhawks i tredje periode.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Nam Y. Huh / AP
 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal