Hopp til innhold

Boasson Hagen om Cavendish: – Det er ikke sånn at jeg jubler for at han er ute

Mark Cavendish slet så mye opp fjellene at det er takk og farvel til årets Tour de France for briten. Det kan åpne for en nordmann.

cavendish

FERDIG: Mark Cavendish var ikke nærheten av tidsfristen, og må følge resten av Tour de France som tilskuer.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Cavendish kom fort i trøbbel, og falt så langt bak teten at det tidlig ble stilt spørsmål om sjansene for deltakelse i resten av Touren.

I store deler av etappen var han bak den antatte tidsfristen, og da den ble fastsatt til 31 minutter og 25 sekunder hadde han ikke sjanse. Dermed er det snipp snapp snute for årets Tour De France-eventyr for mannen med 30 etappeseire.

Laster Twitter-innhold

Med spurtkanonen vekk kan det åpne nye sjanser for lagkamerat Edvald Boasson Hagen i flere av etappene som gjenstår. Uten at den sindige nordmannen tar av for det.

– Det er ikke sånn at jeg jubler for at han er ute. Det er synd når han ryker, men da får jeg prøve å ta ansvaret, sier Boasson Hagen til NRK.

Ikke planlagt

Han sier han ikke så for at dette skulle skje med kollegaen i Team Dimension Data, hvor også Mark Renshaw nå er ferdig.

Laster Twitter-innhold

– Mark hadde jo en tøff dag i går også, men jeg tar dag for dag og hadde ikke lagt noen plan for at han skulle ryke ut.

– Når det ikke er noen andre som gjør det bedre enn meg er jeg komfortabel med det. Jeg gleder meg til å få noen muligheter, og jeg får ta de jeg får, sier Boasson Hagen.

Tour de France 2018

NY SJEF: Edvald Boasson Hagen ser lagkameratene falle fra, og nye muligheter for seg selv.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Om det blir så mange av dem er han ikke skråsikker på.

–Det er ikke så veldig mange sjanser enn de flate. Det er enten flatt eller veldig mange bakker i touren, sier Boasson Hagen.

Lov å være optimist

Heller ikke NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg ser noen grunn til å ta av med én gang.

– Før vi roper hipp-hurra og tror på ny etappeseier til Edvald må vi huske på at formen ikke har vært så bra så langt, sier han før han legger til at det likevel må være lov å være optimist.

– Jeg er ikke så sikker på at han vinner en spurt per nå. Men det trodde vi ikke i fjor heller hvor han ikke vant en spurt, men på en bruddetappe. Vi er bare halvveis, det er en del muligheter igjen på etapper som er flate eller litt kupert. Så får vi håpe han får litt støtte fra det som er igjen av laget.

– Litt som forventet

Alexander Kristoff klarte i likhet med Boasson Hagen tidsfristen med fire minutter etter en hard etappe han selv medgir at han slet. Det klarte ikke Marcel Kittel som var knepne 12 sekunder for sen, og dermed er han i likhet med Cavendish ferdig for denne gang. Nordmannen er ikke overrasket over at flere av de beste spurterne fikk så store problemer at det falt helt av.

– Det var litt forventet når jeg så hvordan de var i går, sier Kristoff.

Geraint Thomas vant etappen foran Tom Duimolin og Chris Froome, og tar over den gule ledertrøyen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal