Blodig Meek tapte: – Jeg dominerte ham

Emil Weber Meek fikk aldri kampen inn i sitt spor mot nigerianske Kamaru Usman, og tapte til slutt på poeng.

MMA: UFC 206- Mein vs Meek

TAP: Emil Meek tapte mot Kamaru Usman. Her fra kampen mot Jordan Mein.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

– Jeg vant denne kampen på 30 prosent. Jeg dominerte denne såkalte vikingen, og det var på 30 prosent, sa Usman i buret etter kampen, til stor pipekonsert fra publikum.

Usman har fått kallenavnet «Det Nigerianske marerittet», og nettopp det ble sannhet for Meek i natt. Nigerianeren er kjent som en sterk bryter, og fikk tidlig kampen ned på matta. Der ble det en tøff brytekamp, som Meek kom dårligst ut av.

Til slutt dømte alle dommerne det til 30–27 i favør Usman.

Dette var kun nordmannens andre kamp i den største MMA-organisasjonen, UFC. I desember i 2016 møtte han kanadiske Jordan Mein, og vant.

Kontrollert seier

Usman ville ha kampen ned på bakken fra startsignalet gikk, og fikk viljen sin etter knappe 15 sekunder. Der ble de liggende og bryte nesten hele den første runden, med nigerianeren i kontroll.

Nordmannen klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Også andre og tredje runde fortsatte i samme spor, og når bjella gikk for slutten av kampen var det en blodig Meek som stod i buret.

MMA: UFC 206- Mein vs Meek

SEIERSVANT: Emil Meek slo Jordan Mein i desember i 2016, og feiret slik.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Dermed ble det seier til storfavoritten Usman. Nigerianeren er rangert som den tiende beste i verden innen weltervektklassen.

Andreas Roaldsnes, som er redaktør og programleder i podkasten MMA-revyen, mener det hadde vært oppsiktsvekkende om Meek vant kampen.

– Det hadde vært en ganske spesiell situasjon, siden dette bare er hans andre kamp i UFC. Vanligvis tar det mange år før man i det hele tatt befinner seg i en rangert posisjon i weltervekt, fortalte Roaldsnes før kampen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Cupfinale på Bayern München

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal