Blodig Meek tapte: – Jeg dominerte ham

Emil Weber Meek fikk aldri kampen inn i sitt spor mot nigerianske Kamaru Usman, og tapte til slutt på poeng.

MMA: UFC 206- Mein vs Meek

TAP: Emil Meek tapte mot Kamaru Usman. Her fra kampen mot Jordan Mein.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

– Jeg vant denne kampen på 30 prosent. Jeg dominerte denne såkalte vikingen, og det var på 30 prosent, sa Usman i buret etter kampen, til stor pipekonsert fra publikum.

Usman har fått kallenavnet «Det Nigerianske marerittet», og nettopp det ble sannhet for Meek i natt. Nigerianeren er kjent som en sterk bryter, og fikk tidlig kampen ned på matta. Der ble det en tøff brytekamp, som Meek kom dårligst ut av.

Til slutt dømte alle dommerne det til 30–27 i favør Usman.

Dette var kun nordmannens andre kamp i den største MMA-organisasjonen, UFC. I desember i 2016 møtte han kanadiske Jordan Mein, og vant.

Kontrollert seier

Usman ville ha kampen ned på bakken fra startsignalet gikk, og fikk viljen sin etter knappe 15 sekunder. Der ble de liggende og bryte nesten hele den første runden, med nigerianeren i kontroll.

Nordmannen klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Også andre og tredje runde fortsatte i samme spor, og når bjella gikk for slutten av kampen var det en blodig Meek som stod i buret.

MMA: UFC 206- Mein vs Meek

SEIERSVANT: Emil Meek slo Jordan Mein i desember i 2016, og feiret slik.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Dermed ble det seier til storfavoritten Usman. Nigerianeren er rangert som den tiende beste i verden innen weltervektklassen.

Andreas Roaldsnes, som er redaktør og programleder i podkasten MMA-revyen, mener det hadde vært oppsiktsvekkende om Meek vant kampen.

– Det hadde vært en ganske spesiell situasjon, siden dette bare er hans andre kamp i UFC. Vanligvis tar det mange år før man i det hele tatt befinner seg i en rangert posisjon i weltervekt, fortalte Roaldsnes før kampen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Hvas til finale med ny rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas forbedra sin eigen norske rekord og kvalifiserte seg greitt til finalen på 200 meter medley i kortbane-EM. Den nye norske rekorden er nå på 1.53,74. I går blei 19-åringen nummer fem i finalen på 100 meter, nå får han moglegheiten til revansje i finalen på den doble distansen i kveld.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Solskjær opprørt over avisforside

  Ole Gunnar Solskjær reagerer sterkt på forsida til den italienske avisa Corriere dello Sport. – Den verste forsida eg har sett, seier Solskjær. Avisa har slått opp eit bilde av dei tidlegare United-spelarane Chris Smalling og Romelu Lukaku med tittelen «Black friday». Dei spelar i kveld mot kvarandre når Roma møter Inter.

  – Eg jobbar ikkje i dykkar bransje, men wow. Me ser mykje rart her også, men ikkje dette. Dette må bli slått ned på, sa Solskjær til det engelske pressekorpset.

  Solskjær seier han har vore i kontakt med begge spelarane.

  – Dei veit dei har støtta vår. Manchester United møter byrival Manchester City laurdag kveld.

  Lukaku og Smalling
  Foto: Skjermdump frå Corriere delle Sport
 • Markeng reiser til Russland

  Thomas Aasen Markeng var med landslaget som reiste til Russland for helgens verdenscuprenn. Men fremme i Russland, ble han sendt i retur. Nordmannen hadde ikke fornyet passet sitt, og med mindre enn seks måneder igjen før det går ut, var det ikke mulig å få visum. Nå har Markeng fått ryddet opp og han setter på ny kursen mot Russland. Dermed rekker hopperen søndagens renn.

  Verdencup i Holmenkollen. Individuelt hopp menn Raw Air
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal